(Био)зеленчукова градина - тема 32

• 82 899
  • 746
  •   2
Отговори
# 210
евриала, нямаше голям смисъл от бързането със зелето, защото разсадът става сравнително бързо, а навън като е студено и зелето не мръдва да расте, както и алабашът. Не съм запомнила кога са готови зелките, защото така или иначе ги брах през август-септември, не помня, бяха се пукнали и ги обрах. А другото бера доста по-късно, като застудее и стане време да го слагам в бидонче, на салати и т.н. Обаче градинката за зелето е с повечко дървета и е леко сенчесто, което на зелето явно му харесва. Пробвах зеле в другите две градини, където пече ли пече, ама там не ми се получаваше.
Луците са много видове, така че трудно може да се прецени. Тази година ще чакам да ми цъфне сибирският лук. На пакетчето от едната страна пише Див лук, Allium shoenoprasum, на гърба в скоби пише Сибирски лук.
За тиквички и подобни в градината и аз си мисля, но като застудее, не знам какво ще ги правя. След средата на април го дават със студени нощи. Иначе сега е перфектно за тях. Може да опитам, защото вътре разсадът се издължи и не ми харесва в този вид. Ако се прецака, ще сея през май. Вчера преместих кофичките в оранжерията. Но пък предишните нощи бяха много студени и да се чуди човек къде е по-добре. Ама така е като бързам.
Дъбчо от жълъд се реанимира (в оранжерията или беше измръзнал, или се беше изпекъл, не разбрах), поникнаха му две нови разклонения, дали ще се издължат и те..., изобщо не знам как да процедирам с него.

# 211
Сетих се да питам за една смокиня.

Есента ни я дадоха - беше доста разклонено, макар и мъничко дръвче. След засаждането започна да линее, листата окапаха... Към момента ми изглежда мъртва... Дали има някакъв шанс да живне?!?!

# 212
  • София/Варна
Утро, ако не е замръзнала или изгнила, т.е. корените и да са ок има шанс да избие отдолу. Поне във варненско смокините се приличат осезаемо на огромни храсталаци.
При нас в полите на Витоша дори и не смея да се мисля за смокиня. Въпреки че вече 3 зима си имам киви, което се развива добре.

Алис това с дъбът от жълъдче звучи като голямо забавление. Според мен се е сварила, нали си расте в гората, няма как да измръзне март месец.

# 213
  • sofia
Утро, изчакай я, то ще си покаже.
Ние имаме едни смокини, които сравнително редовно си мръзнат, но винаги изкарват отдолу. Старички са де, не са млади. Миналата година даже десетина бурканчета сладко направих.

# 214

Днес имах малко време и да отидох до мястото. Насях броколи и карфиол и  ги покрих с найлон. Май трябва разсад да се прави от тях, но се надявам като са покрити да се покаже нещо.
Насях и салата айсберг, розмарин, грах и боб.

Нашата смокиня май е измръзнала. Пръчките са черни и без пъпки.

Анисав, прати ми на лични линка към OLX.

# 215
Благодаря , за  хубавото посрещане  в темата  bouquet
utro77 и мойта рукола   е поникнала , а е сях в понеделник  във  високата леха ...много бързо нещо ми се струва ....
Тая бакла ме изумява как расте с часове май ......
Пристигнаха бамбуците за колци на доматите и за тиквичките , ама аз си направих леха от тях ( много е хубава , качих снимки в албума от днес , лехата и поникналата рукола , баклата и гъбките ) Мама откачи , на кво ще се крепят доматите ....казах и че има време и ще вземем други
Тия дни ще я пълна и тая леха ...........
И една решетка сложих на граха във високата леха , да  му е по комфортно и на него , и той расте , но по бавно от баклата
На малинките забих по един бамбук да се държат за него
Хвърлих едни гуми зад басейна , мисля тикви да засадя в тях

# 216
Моля за помощ!  Разсада от домати не стига, че не расте ами сега котиледоните са пожълтели!  Те дори не са направили същински лист. Аз се оплаквах преди, обаче положението се влишава. За един месец изобщо не са мръднали!   Sad

# 217
Алис това с дъбът от жълъдче звучи като голямо забавление. Според мен се е сварила, нали си расте в гората, няма как да измръзне март месец.
Ето го Simple Smile
Скрит текст:
...иии елхичка  Heart Eyes
Скрит текст:

# 218
Моля за помощ!  Разсада от домати не стига, че не расте ами сега котиледоните са пожълтели!  Те дори не са направили същински лист. Аз се оплаквах преди, обаче положението се влишава. За един месец изобщо не са мръднали!   Sad
                          Покажи снимки!Трябва да видим за да изказваме мнения!Давай!

# 219
# 220
не се отваря

# 221
Снимката на евриала

# 222
Благодаря Алис, от таблета се мъча, не зная какво не правя като хората! Толкова ми е мъчно, може ли един месец да стоят на две листчета, а на края да пожълтеят така!?  В ужас съм защото не зная дали и 20 коренчета ще имаме! Дали е от студено, дали сме ги преполяли!!!! 

# 223
Дали е от студено, дали сме ги преполяли!!!! 
И от двете. Искат много слънце, това е. И при мене се получи пожълтяване на котиледоните на повечето, но същинските листа засега са добре. Имам едни, които също не растат, но и почти не виждат слънце. За експеримент съм ги сложила в оранжерията, да видим дали ще мръднат и дали ще се оправят.

# 224
От онзи ден са навън и са на слънце. Дали ще се оправят или просто ще загинат? Чудех се дали да не правя онова с копривата та да ги подсили?

Общи условия

Активация на акаунт