(Био)зеленчукова градина - тема 32

• 83 557
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
  • Перник
...Днес мисля да напръскам доматите с един препарат за гниене топсин се казва, бил нов ми разправя тая. ....

Е, колко пък да е нов - аз го знам от 2 години, откакто отглеждам орхидея. Експертите по орхидеи много го ползват против гниене. Аз само го знам  Grinning

# 556
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
забравих да кажа,че вчера директно в почвата пак пуснах и 5-6 семки краставички за по-късни.За сефте виждам такива семена,бяха боядисани с синьо,нямам идея защо и на пакетчето нищо не пише  newsm78 Дано поне излезе нещо от тях,че и златни ми излязоха,дадох 5.50 за едно пакетче с 10-12 семенца  Laughing

обработени са с препарати против вредители и гъбички  Peace
моите поникнаха на 100% и след това охлювите им видяха сметката  Confused пак на всичките 100  Confused

не искам да пръскам с препарати  Tired

# 557
ясно за краставичките,благодаря  bouquet първо си помислих,че самият сорт е по-скъп,досега не бях взимала такъв,дано поникнат,че да ги пробваме  Heart Eyes
за охлювите- у нас като че ли не се виждат много ,но пък какво друго така може да ми изяде тиквичките  ooooh! изглеждаха все едно са клъцнати с ножица  Crazy
иначе от доматите нямам засега жертви и всички са здрави,вчера боднах още 15 коренчета,които са по-слабички,да видим дали и тях няма да ги нападнат  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 05 май 2016, 14:36 от veselka......

# 558
Идвам с въпросче - насадила съм краставички и тиквички в малки саксии, защото мястото на което ги садя е на 1200 м надморска височина, та си правя като разсад. Тази година обаче ми пожълтяват листата на краставичките в саксии. Имате ли идея от какво е?

# 559
Може би не усвояват разните му неща от почвата в студ и влага, трябва им слънце, пробвай да ги засушиш.

# 560
ММ купил пакетче семена пъпеш,струва ми се ,че е късно за тях  newsm78 дали да пробвам или няма смисъл?

# 561
И аз се чудя за пръскане на доматите с нещо. Тези в оранжерията са с пожълтели листа. На места листата са покафенели. Това ли е въпросното гниене?
Има ли смисъл да ги пръскам с нещо или направо да ги заменя с нови?

# 562
Oх, не е топсин проплант е,  Crazy, аз съм се объркала, точно за гниене е. И краставиците с нещо пръсках, но трябва да видя какво беше, тя една агрономка ме съветва, та ще видим newsm78.

# 563

евриала    newsm78  newsm78 след като не си  я намерила рецептата в нета ......ще питам майка ми и ще я постна тук ....да я има ..ВИдинския чесън -туршия ..аз ще бъда иноватора  Joy
Доматите в оранжерията са страхотни (впечатлила съм един от добрите градинари , критерий на майка ми за качество ) и след като ги видя каза ....Много добре се развиват , сега трябва да ги пръскаш  Shocked  аз премигах 3 пъти и казах добре .....ама ...защо ? и с какво ? и трябва ли ?
Скрит текст:
Скрит текст:
Само това снимах и ми падна батерията ....утре повече снимки
До дни ще цъфтят ...показват се цветчета  Heart Eyes
Майка ми иска до няколко дена да садя пипера ...........казвайте как става , тънкости  Rolling Eyes (като с доматите ...като ги насадих и полях и  после чак след 15 дена ....шок и ужас за всички , не се правело така ....ама мойте са най хубави на улицата , скоро и в цяло село  Joy ....Ще покажа аз на тия власи как българите гледат градина ....така ни казват все още  ...Българите  Rolling Eyes) отстояния  на растенията ....абе всичко за пипера в 2-3 изречения Embarassed
Картофите в мрежата и те се показаха , ще ги снимам утре

# 564
  • на пъпа на Златията
anisavd
1.ДОматите с листна тор - 1 капачка на пръскачка, , вастак- 1 капачка , Бордолезов разтвор,/ по добре ридомил голд - 3 лъжици на пръскачка. /,
2. пипера   - в леха,  дълбока - 20 см  ,  широка 50 см,  на 16 см открая по 2 стръка.
Хвърляш в лехата  вар и син камък  и сини гранули.от страни на лехата., почти в тира.
Поливаш със канчето,после притискаш и пак поливаш.
След 3 дни пак поливаш. След 5 дни пак поливаш , ътябва да са се вкоренили. и после на една седмица.   

# 565

rorik Hug bouquet златна си

# 566
Засадих картофи под слама, може и да е късно,ама аз не бързам. Не е слама , сено е от съседният ни двор. Окосихме го и то изсъхна, та наслагах картофи и ги покрих с него, пък ще видя, ако не стане нищо, здраве да е аз и нищо като труд не съм хвърлила. Пръсках доматите с проплант в оранжерията, нещо ми жълтеят долните листа, да имате идеи какво да правя... newsm78. Каквото стане , стане, хич не се ядосвам, ама хич и без това ми е за първа година всичко. Найсе ядосвам на тиквичките, попари ги сланата , до тях сложих семчици, няма ги, може би пак вътре трябваше да насадя, ама знам ли, много боледуват после. Хубав празник на всички, аз съм болна нещо и не ходя сега в градината. Мисля по натам да изплета и аз един кош на земята за цветя , много ми хареса идеята. Hug

# 567
 Joy
Само погледнете къде съм се аз набутала градина да правя и да показвам на власите как се гледа градина .............ама ще видят те накрая .Съседката ми донесе салатка за празника  Laughing Пепелника е за мащаб ....
Скрит текст:
Скрит текст:
Мойта гордост  Heart Eyes
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Картофите в мрежата поникнали
Скрит текст:
Другите в сламата
Скрит текст:
Нямам салатки като на комшийката , но градинката ми е зелена и пълна
Скрит текст:

# 568

sisitons   Hug бързо оздравяване
Картофите в сламата бързо стават , ще видиш -успех с тях .Мойте бързо изкараха , някои ще цъфтят , други те първа се показват , явно не съм слагала равномерно , уж гледах ама .....Сега излизат и другите в мрежата , а ги садих месец след тези .Ще имаме дълго време картофи Joy

# 569
  • дядовата ръкавичка
Страхотна ти е градинката, anisavd!

Общи условия

Активация на акаунт