Бурно лято се задава, ЮЛЧЕТО на 1 година става!

• 80 352
  • 725
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте мами! Относно стряскането и ние се стряскаме  от кихане,кашляне и каквото се сетиш. Дано да отмине този период. За зъбките голям проблем. Малчо е на 8.5 месеца и досега има едва едно наболо връхче  на горния венец,така е от месец. Но от два дни на горния венец има поддутини като джобчета. Силно зачервени,да не говоря че от две седмици е изключително нервен. Тази сутрин се събудихме  с темп. 38. Цял ден не спада повече от 37.5. Ходихме на лекар, каза леко зачервено гърло,леко инфектирано ухо и като видя венците каза че ще излязат няколко наведнъж затова има темп. Дано да не е хванал вирус. Съмнява ме тази температура да е от зъби,ама знам ли. Дано утре да е по добре душичката,че сърцето ми се свива.  SadТо стана топло и вирусите тръгнаха. Гледам да не е навлечен в тези жеги от два дни и си мисля дали пък не съм го простудила. #CrazyПак стана дълго. Лека вечер мами.

# 136
  • Пазарджик
Писах ,писах и точно да публикувам и тел.се рестартира.Утре с нови сили ще се включа.

# 137
Вчера я съблякох по тънко боди с дълъг ръкав и без чорапки. Съжалих даже, че няма как по къс ръкав, защото не бях взела. Следобяд обаче. Сутринта беше студено, аз си бях с шлифер и шал.
Водя се по мен.

Днес мисля за по-дълго да я съблека, после от по- рано и така постепенно да посрещнем лятото.

Страхотно време, всички жълтурчета са нацъфтели, пече, носът ми изгоря вчера. Бебка не я мажа с нищо, внимавам непрекъснато да е или покрита със сенника на количката, или на шарена сянка.

# 138
  • Пазарджик
Здравейте момичета.
От както се е стоплило времето сме по цял ден навън.Прибираме се за хапване и сън ,защото е отвикнала да спи в количката.Относно храненето -плодови пюрет а хапва,но не иска нито зеленчукови ,нито супи.Ми нмам сили вече да я мъча да ги прояде.То не е повръщане ,бутане ,рев и пак не иска.Иначе аз също незнам как да я обличам-навън е с боди +ританки+клин и блузка от най-тънките и ако подухва елече ,но предимно се крием на сянка.Иначе добре си поспива по 3пъти като на обяд спи 2.30ч.,а сутрин и преди вечер по 1,30ч.И през ноща си спи по-спокойно.(пу-пу)не че не се буди ,но събужда се дам и бибката или вода и заспива веднага.Още не лазим,но правим много добри опити в ходенето.Още е какава,но има голямо желание.За стряскането -водя я да и баят когато забележа ,че се стряска от нещо,но доста от одавна не ни се е случвало.Иначе редовно за уроки я водя да и баят.
Като гледам доста замря темичката,но с това прекрасно време няма как,всички сме навън.

# 139
  • Русе
Здравейте мами.
Не съм влизала скоро да видя кой как е. Ели е добре да чукна на дърво. Мога да кажа че хапва добре най вече плодовите пюрета, по малко от зеленчуковите и месните иначе си изяжда сутрин попарата, не харесва много кремчетета. Кашички яде доло горе и не отказва когато и да и предложа да я кърмя. Много обича сокчета от ябълка с морков или круша.
На разходка ходим предимно следобяд, че докато се нахраним и си сготвим и пак се нахраним за обяд след като се е наспала и то станало 2,00-3,00ч. Вземаме каката от училище, тя е втора смяна и така минава деня.

# 140
  • София
Привет, момичета!
Инфо от последната ДК - 8300 кг. (+300 гр.) и 71 см (+2 см), глава и гърди с по 0,5 см.
Леко са подути горните венци. Според педиатъра да чакаме след месец двата горни резци.
Ваксината за трети път я отлагаме - трети прием на хепатитната. Нямало в ХЕИ.

Вики лази активно. Изправя се самостоятелно от 03.03., хваща се където може - по маси, табуретки и прочие, пристъпва, но само ако се е хванала някъде. Ако се пусне - пада.
Спи по два пъти на ден - веднъж около 09:00-10:00 и следобед. Вечер в 20:00 вече и се спи зверски. Става около 07:00. Яденето е оле-мале. Днес в парка си хапна варен морков и картоф, нарязани на пръчици, че с тия пюрета няма оправия. През деня цока да речем три пъти, но вечер настава великото цокане. Вече слагат пампер 5-ца, че 4-ките ми пропускат.
За обличането - още не смея да я разсъбличам много. Иначе се радваме на хубавото време.

# 141
Ние се преселихме на село, ама е трудничко. Само аз и бебето сме, а да и кучето. Добре, че е кучето да се смее Александър. Пробва се да го пипа от количката и е много доволен. На земята пълзи след кучето, за да му вземе топката, но кучето изчезва в момента, в който бебето се приближи. Голям цирк е. Тук къщата не е удобна, само за днес се изръси два пъти назад на пода от право положение и беше голяма драма. Сега заспа след като оака дрехите си и го смених, а за закуска както играеше докато му сложа един памперс ми препишка леглото. Вече не е като преди като бяха бебенца. Освен това ми се е паднало много чувствително дете и за какво ли не може да се разрева, та дори като му се накараш или само леко да повишим тон. Не зная как ще живеем за напред  Sick #Crazy

В четвъртък се прибираме трябва да шофирам с него и кучето 120 км, та си извиках подкрепление,защото не го виждам да се справя сама. Мъжът ми е супер зле като човек хем знае ситуацията каква е. Ще дундурка 18 годишното си мамино синче щото видиш ли той няма да излезе от София сам, ако някой не го изведе от там. Инфантили всякакви. baby_neutral baby_neutral baby_neutral

# 142
Здравейте момичета. Как са бебоците? Драснете по два реда да кажете как сте  Wink
Ержабет , браво на вас за мерки и теглилки и за лазенето.
Крейзи , не ти е скучно нищо че си с бебчо и кучето само.
Един ден докато я разхождах с количката един човек си пусна кучето което е още така да се каже бебе , но от големите породи и му се играе и ако не бях дръпнала количката щеше да скочи в нея и да удари един език на Габи , а тя се смее с глас милата. Дечицата много обичат животните.

Ние правим бели вече. Пуска и ми спира фурната и като не готвя я дърпам от контакта вече. Цял ден сме на вън. Иска да я водя да ходи и ще остана без кръст. Вкъщи не я водя защото лази , но навън не мога да я оставя да лази на улицата и ме тормози. Чакаме си горните зъби , но май ще ни изтормозят докато излязат. Папкаме навън, спим в количката в двора на тревата я пускам да си играе и така ни минава деня на нас.
Вчера я оставих само по боди , че беше много топло и тя беше много щастлива. Днес май ще сме само по рокличка  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 05 апр 2016, 11:43 от stefyyyy

# 143
Аз гледам да злизаме повече,че в къщи не се издържа.Вики само се катери навсякъде и ако го оставя пада,та съм в постоянна бдителност.Май ще избива трето зъбче от долу.И аз като Стефи че остана без кръст като го държа да ходи в парка.А като приключим играта и го върна в количката е голяма драма.
Ще ходя да купя сега бодита с къс ръкав,че нямяме  Crazy
Крейзи Ив,весело ви е с куче.Вики само гони котката в къщи.А мъжете са много недосетливи и си мислят че нямаме нужда от помощ.

# 144
  • срещу двата комина :)))
и ние сме по цял ден навън Simple Smile вкъши е голяма мъка - изправя се по мебелите и ако не го гледам се пуска и пада. Естествено следва рев и след пет минути пак същото, нищо не мога да свърша  Tired
Чудя се как да го обличам, а май има и сополки от снощи. Горните зъби още не са излезнали, голяма мъка са - цяла нощ пореваваше и мрънкаше докато спи  Sad

# 145
  • Пазарджик
Днес бяхме на ДК-9.200кг(+400гр) и 72см.(+2см).Вече и ние хапваме попара и и харесва ,но давам после и малко АМ.Навън много бързо времето минава.Вечер едвам смогвам да оправя,но това време не е за изпускане.Вече 3 ден не можем да спим заради зъб,по цяла нощ мрънка и реве ,а знаете че тя никога не реве.Надявам се скоро да излезе за да се наспим.

# 146
И ние сме по разходки. Сега я чакам да заспи и после пак навън. Другата седмица и аз почвам попарата. После ще въведа и риба и телешко, за да сме готови за кухнята. Мисля да ускоря заместването на вечерята, защото с тия каши нищо не става. Не ги иска и предпочитам да давам лека следобедна закуска като плод или бисквити и да вечеря после, отколкото да ям каши всеки следобяд Mr. Green. Пак ще има три заместени хранения и сутрин, вечер и през нощта кърмене. chef
София се научи да се върти по корем и в кошарата и сега като не й се спи или като се пробуди се обръща. Съответно не може да заспи и реве. Отделно от това като е будна пълзи и се изправя, но аз я оставям на земята и я наблюдавам. Пада, но като плаче е по-скоро от уплахата, че е паднала, а не толкова от болка. Понеже стига навсякъде, купих и предпазители за контактите, а по-нататък ще видим какво още ще взема за обезопасяване. Ох, веселото почна Crazy Кръстовете и ръцете ни да са ни яки...

# 147
Привет, момичета Hug

Отчет от нас на 9м. 9200г /+600г/ и 78 см /+4см/ Mr. Green направи бузки, като поувеличих порциона. Док каза по-добре пюре 100г. да му давам към 7, вместо супа със сухар. Но пък ние сме навън и в захлас не усеща глад Grinning
Аз се занимавах с баткото- преместихме го в друга градина- старите са просто ужасни, не ми се коментира. И на плуване започна да ходи и пак лудница Crazy
Тръгнал ни е 2 зъб, но кога ли ще избие...... Tired вече 4-5 нощи не спим, едвам се издържа.
Иначе не пълзи, само се набира да се изправя и да стои така Mr. Green
Научил се и нашия да спи по корем, но аз не го местя, и без това се буди- даже има случаи да се събуди, намира си някак бибата, слага я и пак заспива Joy

Това от нас, приятни разходки Hug

# 148
  • Пазарджик
Момичета как определяте количеството попара като я правите.Замислих се да не прехранвам моята госпожица.Тя хапва по 180мл и вечер по 210мл АМ.По количеството мляко да се водя и колко сухара да слагам?

Последна редакция: вт, 05 апр 2016, 22:12 от силвето димитрова

# 149
  • до едно тепе
Попара не яде. Кус кус също. Млечна каша да не види и с пюретата някои дни е адска борба. Само безмлечна с плодово пюре или банан яде горе долу. И вода не пие. Нощем си наваксва явно с кърмата и ядене, и пиене.
Имаме 2-ри зъб от днес. Все още беснее леко, но сякаш днес е малко по-спокойна.
Въртим се в ежедневието и така Crazy

Общи условия

Активация на акаунт