Детската градина – всичко, което ни вълнува – 15

• 63 005
  • 745
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Преди години в училище имахме попара. Беше с чай, масло, сирене, хляб (нямаше сухари). Харесвашe ми, честно казано.

Последна редакция: вт, 21 юни 2016, 15:10 от miamim

# 211
Ахам....изненадахте ме. Явно е повсеместно явление. Thinking Обяснявам си го с това, че е сравнително евтин вариант на закуска, при това с присъствие на мляко (за да покрие нормативите), макар млякото да е 1 бутилка за цялото ОДЗ, ама нейсе Whistling Сиромашия, какво да се прави..
 Нищо, здрави да са децата.

И моят боб не е като градинския също Naughty оня бил с магданоз Mr. Green /предполагам чубрица, но иди обяснявай Grinning/...

# 212
Преди десет години бях в кухнята на една градина за две седмици... Попара правеха и тогава по следния начин-хляб(не сухар),сирене и вряла вода.Захар мисля не слагаха  Thinking А в нашата градина със сигурност не слагат,защото и моето не я яде,понеже не била като моята(сухар,сирене,масло,захар и чай).А аз все още му правя макар да не я иска вече,ама като е злоядо какво да го правя?! Пробутвам каквото се яде  Mr. Green

# 213
Сега погледнах менюто за яслата на дъщеря ми - имали са попара със сирене вчера. При баткото май също имат, но е с прясно мляко понякога. Иначе аз все още им правя от време на време попара за закуска - сухар, масло, сирене, билков чай и домашен мед. Хапват си я децата, аз също много я обичам.  Embarassed

Мен лично повече ме шашкат неща от типа филия извара с тиквички, ябълково-зеленчукова супа, сандвич пастет извара с домати, плодов сандвич със сладък пастет (чудя се какво е това  newsm78), млечен кисел шипков мармалад... Това в яслата. Да не говорим, че имаше един път торта с ягоди. Ми нали са алерген ягодите?!

# 214
Сладкия пастет не е ли халва смесена с масло?

# 215
нали са алерген ягодите?!

Ми то и яйцата са алерген, ама без яйца не минава ден. Всъщност има много потенциални алергени, а до постъпването си в ДГ би трябвало детето да е ясно алергично ли е към нещо или не, съотв. родителите да са занесли бележка и тя стои на видно място - детето не приема проблемното нещо  Peace
Тете, и за мен не е нормално да има попара, ама явно и децата я харесват. Трудно мога да се сетя за по-неугледно изглеждащо и анти-апетитно нещо  Sick
А иначе и моите кюфтета с бял сос не били като в градината  Joy

# 216
  • София
аз пък обичам попара. децата не са се оплакали. често има макарони също. сврн прилична е храната като цяло.

# 217
А, Рали...харесват те попара...дрънци харесват, дето вика малкия Joy
Явно има разновидности на тва чудно ястие...при нас май е като тази, дето Яни разказа- лебец, бистра водица и сирене /я сирене, я млечен продукт/- чудо, чудо Crazy И от тази вряла вода хляба като се размекне Sick бляк..
Предпочитам филия с масло и шарена сол и чаша мляко, ама цената ще скочи, зер

# 218
  • Пловдив
аау, само като чуя попара и ме втриса... Такова нещо никога не съм правила на децата си hahaha
...Всъщност - именно от ДГ я мразя ooooh!...както и спанака Whistling

В яслите на щерката за почти 2 години съм засичала в менюто попара десетина пъти (прави ми впечатление, защото я ненавиждам). В ДГ на дреб за почти 3 години съм видяла 1 единствен път (по принцип следя менюто, че ми дават идеи за готвене вкъщи hahaha). Във въпросния ден синчагата беше супер въодушевен, че яли "мокър хляб със сирене) Sick

Vili Dim,  аз съм фен на половината от изброените от теб неща hahaha

# 219
Във въпросния ден синчагата беше супер въодушевен, че яли "мокър хляб със сирене) Sick

Ха-ха... Joy Joy
Право си е детето, те нали не лъжат Wink съвсем точно си му е описанието Naughty

# 220
  • Пловдив
Никога не съм проумявала това възнасяне на попарата...
Като неин заместител на децата си мажа препечени филийки с масло и сирене (по желение - чубрица, шарена сол, сминдух, босилек) и им сипвам чай или мляко с мед Peace

# 221
Аз също. За мен това е ядене от миналото, когато недоимък е мъчил хората..свързвам го с времето на баба ми и дядо ми-от тяхните младини..
Казвам го, без да искам да засегна някого bouquet Уважавам избора на другите, в смисъл-не им се меся Naughty Просто поствам мои си мисли.. Grinning

# 222
В нашата градина няма попара. Но, моето дете у дома яде. Аз като дете и ученичка ненавиждах попарата, те това чудо не вкусвах, за мен беше най-голямата гадост.
Докато от яслата не казаха, че детето харесва попара. И, за мой срам и на мен ми харесва вече. Правя я с чай, хляб, сирене и масло, без захар. Ами, вкусно ми е вече. Та, вкусовете се променят. И вече ми е още един вид закуска, но определено я ядем в студените сезони.

# 223
  • shumen
При нас попара също има в менюто на ДГ и то през седмица в понеделник.Миналата беше попара със сирене,а тази макарони.Когато е попара моя казва,че не яде.
Аз го следя менюто,че моя син прави някаква реакция от риба и мляко и започва да повръща.
На нас днеска ни каза госпожата,че другия месец записаните деца ще са във сборни групи,но няма да са всичките в една,а ще са разпръснати по групите.Мен сега ме притеснява,че ще е с непознати деца и сигурно пак ще има рев.

# 224
  • София
Не се настройвай, понякога им харесва  Peace

Общи условия

Активация на акаунт