Детската градина – всичко, което ни вълнува – 15

• 63 039
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
Ходи редовно,това имах предвид де.

# 676
  • shumen
Тете,при нас пък ги изкарват на една тераска,но играчки не вадят.Само,ако са на площадката тогава им вадят и то за пясъчника.
Моя също е общителен,но съм го намирала и сам.

# 677
Да,акцентът беше върху играчките и тяхното неизкарване,а не върху детето ми. Иска ми се просто да им разнообразят леко ежедневието, това е...Да не говорим,че сега като застудее и спират с излизанията. Детето ме пита напоследък защо зимата не ги извеждат да се хвърлят в снега...

# 678
  • shumen
При нас също зимата не ги вадят почти.Миналата година питах защо и ми казаха,че докато обуят и облекат 20 деца,трябвало да ги съблекат и събуят.

# 679
  • Куциндрел
При нас ги извеждат, но не им дават да се мятат по снега. Карат ги да обикалят в двора, за да дишат малко свеж въздух.
Вече в 1-ва група и нагоре повечето деца сами се обслужват, учителките само помагат, ако някое дете се облече накриво или си смени лява и дясна обувка.
Моето дете е вече 3-та група и спокойно може да се проблече и преобуе.... всъщност това го шрави от 3 годишен. newsm78

# 680
Да не говорим,че сега като застудее и спират с излизанията. Детето ме пита напоследък защо зимата не ги извеждат да се хвърлят в снега...
Тук съм абсолютно съгласна с теб. При нас децата се извеждат ежедневно зимата, освен ако температурите са твърде ниски - под минус 10 например. Въпросът с извеждането навън през зимата се решава на родителската среща с гласуване, като обикновено всички са ЗА.

# 681
  • shumen
Цеца,и моето се облича само,но на повечето места госпожите ги мързи и затова излизат с този номер с помагането според мен.

# 682
Моето дете започна в нова детска градина, за РС още не се знае нищо. Дано само не ни тръснат някоя сума.

Натали, прощавай, ама чак 90 лв, как ще ги оползотворят в детската градина?

# 683
  • София
При нас децата се извеждат ежедневно зимата, освен ако температурите са твърде ниски - под минус 10 например. Въпросът с извеждането навън през зимата се решава на родителската среща с гласуване, като обикновено всички са ЗА.

Извинявам се, може ли конкретика кое е това вълшебно място?
Освен дето обикновено учителките твърдо отказват да извеждат, ами и по мои впечатления масово родителите ги подкрепят, че да не настинели децата  Tired

# 684
  • Куциндрел
Моето дете започна в нова детска градина, за РС още не се знае нищо. Дано само не ни тръснат някоя сума.

Натали, прощавай, ама чак 90 лв, как ще ги оползотворят в детската градина?
Да ти кажа сметката за нашата градина - 32 лева за годината за вода, застраховка и куклен театър.
След това, зависи от групата, се купуват учебници, помагала, канцеларски матирали, да кажем с учебниците, ако детето е 1-ва или 2-ра група, около 40-на лева на дете. После играчки за навън, вътре... и ето, че се събират поне 80 лева.
Но по мои наблюдения, в касата все остават пари и за догодина.
Ако детето ти е 1-ва група, е нормално да се изсилите с парите, но за догодина ще имате една хубава сума в касата.
Ние първата година събирахме по 100 лева, за втората ни бяха останали около 300 лева в касата, втората година събирахме по 80 лева, сега имаме около 200 лева в касата, тази година пак събираме по 80 лева. Събраните пари включват и подарък на учителките и лелката в групата за Коледа и дребни подаръчета за децата пак за Коледа.

# 685
25 лева миналата година, тази 30 лв, защото ще купуваме нов сешоар за ръце. /старият е повреден, ремонт излиза 50 лв, а нов е около стотина/...

# 686
  • Куциндрел
25 лева миналата година, тази 30 лв, защото ще купуваме нов сешоар за ръце. /старият е повреден, ремонт излиза 50 лв, а нов е около стотина/...
Пари за учебници, моливи, фумастри и т.н. не давате ли?
При нас явно бюджет ане стига в никоя градина за канцеларски материали и си купуваме всяка година.
Театър, вода, застраховка няма ли при вас?
При нас театъра е по 3 лева на месец, но касиерката на групата брои децата преди всяка постановка и плаща само за присъстващите.

Мисля, че след 4-та група ще имаме пари да се напием всички родители като за последно с парите от касата. Joy Joy Joy

# 687
Цец, театъра се плаща отделно преди всяко представление.
Застраховката е 1.10 на дете, включихме я тази година в сумата от 30 лева. Вода си носим.
Точно за канцеларски материали е сумата основно-ножички, моливи...това всяка година се купува... Peace

# 688
  • Куциндрел
А учебници + книга за учителя и нам си ко още за него?
Тази година са ни безплатни учебниците, че детето стана 3-та група, ама ще закупим по един Крокотак за всяко дете, той е около 17 лева.
Ние пак явно сме се изхвърлили в сумата, но здраве да е.

# 689
  • shumen
Ние миналата година събирахме по 50 лева за материали,а подаръци за Нова година си купувахме ние и ги занесохме в ДГ.За театър се събира както при Тета преди всяко представление по 3 лева.
Тази година още сме нямали родителска среща,но мисля,че пак няма да събираме по малко от 50 лева.

Общи условия

Активация на акаунт