Детската градина – всичко, което ни вълнува – 15

• 63 018
  • 745
  •   1
Отговори
# 720
  • shumen
Дари,и при нас е до 10 число.След това вече изкарват списък с не платилите,че дори и по шкафчетата домакинката залепя бележка със сумата.
При нас също има няколко деца от малцинствата и майките се правят на луди.На едното дори,за да не даде в 1 група майката пари за помагала и материали го отписа.

# 721
Само че тук става дума за пари за канцеларски материали, които са доброволни, един вид дарение от страна на родителите към ДГ-от тяхното плащане се скатават гореспоменатите тарикати... Peace
Не може изключване заради неплащането им, това не е регламентираната такса за ДГ...

# 722
  • Mediterraneo
Може ли някой да се заеме с пускането на новите теми нататък? Моята госпожица вече е ученичка  Simple Smile

# 723
  • shumen
Тарти,леле,кога порасна?В Чужбина ли е ученичка или се прибрахте в БГ?
Тете,те при нас и от таксата и от парите за материали се скатават тарикатите.

# 724
  • София
И на нас всяка година в началото ни казват изрично, че при 2 неплатени такси изключват, но явно не го правят. Последно като гледах в списъка с длъжниците, въпросното дете дължеше около 200 лева.  Close

# 725
  • Куциндрел
И на нас всяка година в началото ни казват изрично, че при 2 неплатени такси изключват, но явно не го правят. Последно като гледах в списъка с длъжниците, въпросното дете дължеше около 200 лева.  Close
Ако са цигани няма да изключат детето. Нали уж интеграция, ала-бала.

# 726
  • София
Именно де, аз за това се ядосвам. Ние веднъж не бяхме платили допълнителните занимания на каката, просто защото като я водим в 7.30 няма на кого да платим и веднага госпожата ни привика да ни подсети.  Tired

# 727
Ако са цигани няма да изключат детето. Нали уж интеграция, ала-бала.

.....и дискриминация покрай интеграцията Wink

# 728
  • Куциндрел
Именно де, аз за това се ядосвам. Ние веднъж не бяхме платили допълнителните занимания на каката, просто защото като я водим в 7.30 няма на кого да платим и веднага госпожата ни привика да ни подсети.  Tired
Спокойно можеш да резнеш госпожата да не ви подсеща, след като за други не го прави. Wink
Обясни й, че след като те могат и ти можеш. Поне ще спре да ти напомня. Mr. Green

Нашите госпожи съм ги възпитала вече на тази тема. Обясних им, че дали плащам или не, са отношения м/у мен-директорката-общината. Като нямам пари сега да плащам, няма как с тяхното напомняне да платя. Да ми слагат лихва или каквото и да не ми мрънкат за такси. В касата също ги оправих още първият път. Закъснявам максимум 1-2 дена по някога и им обясних да не мрънкат, ми да слагат лихви и не ме интересува кой, кога предава документите в общината.
Спрели са да ми дуднат за 1-2 дена закъснение.

# 729
Ние лятото бяхме в заместваща градина и не бях платила таксата за юли. На 1 септември, като оставих детето, влизам да плащам и касиерката: "Аууу, ама защо не сте платили предния месец!?!?"  #2gunfire
Все ми идваше да й кажа, че другите седят с по половин година неплатена, тя за 1 месец ми прави проблем при положение, че градината беше затворена, а касата работеше само 1 седмица от август.  Crossing Arms

# 730
  • Куциндрел
Ми точно това й казваш и не се притесняваш. Поне след това няма да ти мрънка. Mr. Green

# 731
Разбирам, ако някой има затруднения да закъснее с таксата..или пък по някакво изключение да не е успял да се вмести в часовете на касата. Но май някои го правят демонстративно, ей така, що пък да плащаме навреме...не е толкова важен този срок, просто не се вълнуват да запомнят и да са изрядни. Това не мога да го приема. 

# 732
  • Куциндрел
Ами би трябвало общината да слага лихви на просрочената сума и т.н. както правят банките, например. Без излишни лични драми.
Не да се появяват стадо другарки и да ти държат тон, че не си платил таксата до 9-ти и отиваш на 10-ти да плащаш.
Има работещ механизъм, просто да започне да се прилага този механизъм. Нямам против да платя 1-2 дена лихва над сумата за градина като съм закъсняла по ред причини, а те най-често са, че 8-ми, 9-ти се падат събота и неделя и аз вземам пари в понеделник и съответно плащам във вторник.  Crazy

# 733
  • София
При нас има лихва ако се закъснее с таксата.
Друг е въпросът, че ако някой е решил изобщо да не си плаща, как тази лихва би го стреснала.

# 734
  • Куциндрел
При нас има лихва ако се закъснее с таксата.
Друг е въпросът, че ако някой е решил изобщо да не си плаща, как тази лихва би го стреснала.
Биха го стреснали съответни санкции, ако се прилагат. Ама никой не ги прилага. Аз лихва не съм плащала за закъснение, трябва да пробвам да не плата 1 месец и да видя. Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт