Токуда Болница София - тема 22

• 101 317
  • 795
  •   1
Отговори
# 465
След секцио имаш система с окситоцин и с физиологичен разтвор.
Обезболяващото не знам под кава форма е, защото не ми сложиха (не поисках). Но не е в системата.

# 466
През нощта винаги има и дежурен лекар, а и веднага викат твоя лекар. Но ако случайно той още не е дошъл, разбира се, ще те поеме дежурният.

# 467
Аз постъпих в 19 часа с изтекли води ( щях да раждам секцио). След няколко часа започнаха контракции и общо взето се мъчих до 8 часа, когато ми почна секциото. Извикаха лекаря ми в 5ч., той дойде в 6ч., но докато приготвели операционната, да се сформирал екипа. Голям зор видях, честно казано.

# 468
От 19 до 8 са 13 часа! Защо не са взели по-спешни мерки, щом се е налагало секцио? Можела с да родиш нормално за толкова време!

# 469
Не знам защо, може би защото в началото нямах болки и контракции. После пък вероятно чакаха лекаря ми да се понаспи  Rolling Eyes , че на другия ден му предстояха 3 планирани операции.

# 470
Момичета, дано не ви се стори малоумен въпроса ми... след секцио със спинална упойка, как прекарвате времето преди да ви раздвижат? В сън, слушане на музика, цъкане в интернет, нещо друго? След около 12 часа ли става раздвижването, мога ли сама да опитам да стана или е по-добре да чакам акушерка? Чак след раздвижването ли ще мога да видя бебето?
Извинявам се за многото въпроси, но при мен нещата май отиват към секцио, а аз някак не се бях подготвила психически.

# 471
ако си в обща стая прекарваш времето в шеги и закачки с останалите мадами и най-големият ти проблем е как да се смееш без да те болят шевовете Simple Smile)) поне мацките, с които аз и двата пъти бях в болницата бяха така Simple Smile

иначе ако си в самостоятелна стая вече сама трябва да решиш какво да правиш

# 472
Аз станах след 12 часа, защото така реших, но едни много дръпнати сестри дори ръка не ми по дадоха, само ми повтаряха, че няма да успея да стана. Иначе те вдигат на другата сутрин чак.
Аз времето го прекарах в радост, че имам бебе и охкане, пъшкане, а накрая и подвикване по време на контракциите, че много боляха. Бях сама в стая.

# 473
Момичета споделете мнение за проф. Елисавета Петрова- пулмолог.
Утре моя близка има записан час за преглед, т.к. ще пътува от Бургас се чудим дали да се довери само на нея или да потърси и друго мнение.
За един ден ще е в София, ако трябва да се опитаме да запишем час при друг лекар.

# 474
А колко точно неподвижна ще бъда след секциото - ще мога ли да се добера до багажа си, за да си ползвам телефона/ноутбука? Не мога да си представя да прекарам 12 часа неподвижна в будно състояние, направо ми става срашно, като си помисля, без бебето, без свиждане...

# 475
Всичко е индивидуално. Ще ти е толкова зашеметено, че изобщо няма да ти е до разходки. Ще искаш да си починеш, повярвай ми !

# 476
Бебето ти го носят, аз не помня много, че бях зашеметена от упойката, но имам снимки на бебето си ( аз ги правих). Телефона ти го дават, може да си вземеш книга. Все пак ти не лежиш съвсем неподвижно, може да си говориш с девойките в стаята, да спиш и т.н. Спокойно, това ще ти са едни от последните часове почивка Wink.

# 477
Спокойно, това ще ти са едни от последните часове почивка Wink.
Да, трябва да се опитам да се възползвам Laughing
Ако съм в обща стая, като изключим 10те минути след секциото, таткото ще мога да видя чак на следващия ден по време на свиждането в стаята със слънчогледите, нали, от 16 до 18? На същия ден няма как, освен ако не съм в самостоятелна стая?

# 478
На същия ден няма как, защото той няма да може да влиза повече, а ти няма как да станеш. След като станеш може да го виждаш постоянно ( ти излизаш при слънчогледите).

# 479
Здравейте,
Може да ви се стори тъп въпроса ми, но назад не можах сама да се информирам. Не се следя в Токуда и от 3 седмици съм със силно скъсена шийка, което предполага преждевременно раждане. В клиниката,където ходя мога да родя след навършена 36 гс, но ако тръгне по-рано раждане трябва да избирам между МД и Токуда. За МД изобщо не искам да чуя, така че се ориентирам към Токуда.
Трябва ли да се срещна, докато мога още с лекар от там предварително или мога да отида по спешност направо да родя. Аз съм с конизация, от там и скъсена и втвърдена шийка и затова ще съм секцио.
Моля да коментирате, ако сте запознати. Имам малко време още, 22 г.с. съм, така че ако се наложи мога и час при някой да запазя. Проблема е, че съм на легло и ме е шубе да се разхождам по болниците само.
Благодаря ви.

Общи условия

Активация на акаунт