Токуда Болница София - тема 22

• 101 302
  • 795
  •   1
Отговори
# 495
Не знам защо така подценявате неонатологията на Токуда, но искам да ви кажа, че от години тя е поставяна на второ място след майчин дом, а д-р Масларска е водещ неонатолог, много по-добър от половината в МД. Единствената причина, по която се препращат родилки към МД е, че Токуда има по-малко кувиози и когато те са заети (а това, както знаете продължава с месеци) просто няма друг начин освен да се препратят родилките.

Абсолютно не съм съгласна, че родилите в Токуда го правят само заради материалната база, една от причините да избера Токуда за първото ми раждане беше именно фактът, че разполагат с най-добрата неонатология измежду частните болници (някои от които изобщо нямат неонатологично звено).

Но за едно съм съгласна - никога не бих отишла да родя в болница и при лекар, който не познавам. Това важи с особена за сила за специфични случаи.

# 496
Аз не мисля,че всички са там само, заради добрата материална база . Вярно,че раждах преди 6 г,но тогава по спешност докараха 2 бебета от други болници. В тези 2100 ,които цитирате влиза и пакета за бебето,което са обстойни прегледи,които иначе ходитите на частно да направите.
Отделението по неонтология беше на много високо ниво. Ако имате данни ,че е западнало ,моля споделете ги.
Не, никой не го отрича това и не твърди, че е западнало неонатологичното отделение. Аз лично ще раждам в Токуда, но бременността ми протича нормално и предходната ми неуспешна и текущата ми бременност са проследени изцяло от д-р Герганова.
В случая момичето не е пациент на Токуда, бременността е рискова и пита дали при преждевременно раждане е ок да роди със спешно секцио в Токуда или Майчин дом, без бременността й да е проследявана на нито едно от двете места. Аз говоря за този случай, не по принцип Peace

една от причините да избера Токуда за първото ми раждане беше именно фактът, че разполагат с най-добрата неонатология измежду частните болници (някои от които изобщо нямат неонатологично звено).

Но за едно съм съгласна - никога не бих отишла да родя в болница и при лекар, който не познавам. Това важи с особена за сила за специфични случаи.
Това е и моето мнение.

# 497
Момичета, я докато сме на неонатологичната тема, да питам. Нали на бебчетата след раждане се полага безплатен профилактичен преглед (всъщност само един ли)?

От четене на стари теми, успях да извадя този график на неонатоложките на кабинет:
понеделник - Константинова от 9 до 18.30 часа
вторник - Калайджиева
сряда - Денева
четвъртък - Контилска
петък - Масларска

Можете ли да потвърдите дали е верен този график? Мога ли да избера при коя или в кой ден да е прегледът? Насочила съм се към конкретна лекарка по отзиви, затова питам.

# 498
Бебето и майката имат право на 2 прегледа в рамките на 30 дни от датата на изписване. Графикът е актуален,но в някои дни има по 2 лекарки, защото работят на смени. Най-добре питай на регистратурата. Имай предвид, че и по време на престоя в болницата сама ще придобиеш впечатления от неонатолигията и може да промениш предварително създаденото си мнение за конкретен лекар или да го затвърдиш.

# 499
Имай предвид, че и по време на престоя в болницата сама ще придобиеш впечатления от неонатолигията и може да промениш предварително създаденото си мнение за конкретен лекар или да го затвърдиш.
Разбира се, ще се опитам да свържа прочетените мнения с лицата и личните впечатления. Ще се постарая да проуча и смените. Благодаря много bouquet

# 500
  • София
Ще дам пример какво се случи с приятелката ми бременна с близнаци. Отиде на консултация в Токуда, но поради рисковата й бременност й казаха, че по всяка вероятност ще се наложи да доплаща за престоя на близнаците в Неонатологията. Тя не разполагаше с такава възможност и избра МД. Други две близнашки майки родиха в Токуда. И на трите бебета получиха първокласна грижа, но отношение към майките не беше еднакво.

# 501
Не се изказах правилно. На мен също неонатологията и лекарите ми бяха водещи при избора. Но като оставим това настрана, Токуда е единствената болница, която съчетава добра неонатология, гинеколози и нормални болнични условия. Аз познавам недоносено дете, родено под килограм, което благодарение на тази болница вече е здрава 3 годишна госпожица. Имам впечатления от 5 те неонатолози в отделението, за 4 от тях съм без забележки. Масларска постоянно приема деца, наистина е много голям човек и професионалист. Водила съм си детето и при другите на преглед, винаги си дават телефона за да се чуем, да коментираме резулати от изследванията и лечението. Графика на смените е лепнат пред кабинета на третия етаж, срещу отделението. Ако ходите на преглед може да се качите да го видите.
Стич, графика, който си съставила е точен. Часовете за прием не помня уви.

Последна редакция: пн, 20 юни 2016, 23:39 от Анонимен

# 502
  • София
Не знам защо така подценявате неонатологията на Токуда, но искам да ви кажа, че от години тя е поставяна на второ място след майчин дом, а д-р Масларска е водещ неонатолог, много по-добър от половината в МД. Единствената причина, по която се препращат родилки към МД е, че Токуда има по-малко кувиози и когато те са заети (а това, както знаете продължава с месеци) просто няма друг начин освен да се препратят родилките.

Токуда е единствената болница, която съчетава добра неонатология, гинеколози и нормални болнични условия. Аз познавам недоносено дете, родено под килограм, което благодарение на тази болница вече е здрава 3 годишна госпожица.

Напълно подкрепям 2-те изказани мнения.
+ Ако не помните детенцето бито в София мед също го препратиха към Токуда и му направи всички изследвания и т.н. и детенцето е живо и здраво.

А за раждане на близнаци и аз знам от една приятелка, че за тях наистина искат двойна цена, но това вече си е политика на болницата.

# 503
И аз подкрепям, неонатологията е много добра и от гледна точка на експертиза и оборудване.

# 504
Здравейте,
Може ли да ми препоръчате при кой лекар да ида с направление за установяване на бременност да видя дали ще ми допадне и после да хи ходя там и на ЖК? Лои леари работят по касата ?

# 505
Здравейте,
Може ли да ми препоръчате при кой лекар да ида с направление за установяване на бременност да видя дали ще ми допадне и после да хи ходя там и на ЖК? Лои леари работят по касата ?
По касата ЖК водят Колева, Евтимова и Живкова. Само Колева изражда. Ще ти бъде трудно да отидеш с направление за установяване на бременност, натовареността е голяма и записват часове доста напред във времето, а едва ли си склонна да чакаш месец за първи ехографски преглед Peace

# 506
Здравейте,
По касата ЖК водят Колева, Евтимова и Живкова. Само Колева изражда. Ще ти бъде трудно да отидеш с направление за установяване на бременност, натовареността е голяма и записват часове доста напред във времето, а едва ли си склонна да чакаш месец за първи ехографски преглед Peace
Мнение за някоя от тях

# 507
Здравейте,
Мнение за някоя от тях
Аз не мога да кажа лично мнение, не съм имала досег с тях, следя се при друг лекар.
Но мнения за тях има във всички теми за Токуда, може да се пробва с търсачката. Като цяло са противоречиви, но е въпрос на лично усещане.
От това, което съм чела, д-р Колева е добър специалист, занимава се с рискова бременност, може да прави фетална морфология и изражда. Отношението и характерът й не допадат на всеки. Тя е най-натоварена, води ЖК по каса, както и проследяване на бременност с частен прием. Другите две само водят женска консултация по касата, не се занимават с раждания. Отзивите за тях като че ли са стандартни.

# 508
  • ту тук, ту там
Евтимова ме следеше по ЗК, апатична бих я нарекла. Но пък всичко за мен беше проформа, колкото да ми пуска стандартните изследвания и не ми пукаше.
Колева е съвестна и мила, но ако имаш безпроблемна бременност, за нея не си предизвикателство и също й е като че ли безинтересно. Впечатленията са ми отпреди 5 години.  Peace

# 509
Здравейте,
Мнение за някоя от тях

Аз се следя при д-р Колева и към момента съм доволна /вече съм в 9-ти месец/. Отидох по спешност при нея за второ мнение още в началото на бременността и реших да се следя при нея.

Общи условия

Активация на акаунт