Холандска тема - 42

• 136 462
  • 965
  •   1
Отговори
# 960
Привет от Айндховен!
Намерихме къща, превоз за багажа, нещата се случват лека полека. Днес се регистрирах в общината - акт за раждане по европейски стандарт се приема без проблем. Попитах за стария вид, който имам с допълнителен превод на английски - би могъл да се ползва, само ако е с апостил. По-лесно е да се извади този новия акт за раждане. Същото важи и за брачното свидетелство. Ако на самото брачно  свидетелство ви пише новата фамилия, няма нужда от документ за идентичност на човек с две имена.

Ще пиша и като минем административните главоболия с децата.

# 961
  • La casa de Mickey Mouse
Привет дами, снощи имах интересна дискусия с приятели, та искам да си сверя часовника. Колко според вас му трябва на месец на един млад човек, без половинка и деца, да води нормален живот. Може би за всеки нормален живот е различно понятие, но все пак ми е интересно да видя кой как го разбира

# 962
  • Бургас
Мин 1500 EUR, без да включват наем на жилище

# 963
Някой от живеещите в Холандия може ли да сподели повече за протестите там?

Простестират холандци срещу емигранти - украинци и мароканци или всички или друго ?

# 964
Happy Halloween от Айндховен!

Експат панаир в Айндховен, ако има заинтересовани : https://www.eventbrite.nl/e/iamexpat-fair-eindhoven-2025-tickets … ExpatFairHomePage

И малко информация, може да е полезна на някой.

Скрит текст:
Единият ми син се казва Макс. На всичките му чужди документи, включително и на българският задграничен паспорт, е Max. Актът му за раждане по европейски стандарт обаче го е писал Maks. В експат центъра, не ми приеха този акт, защото има разминаване в имената. Изпратиха ме или да му преведа с апостил оригиналния и изрично да кажа, че трябва да е Max или да издам нов акт по образец пак с Max. Записаха го само с паспорт и родители неизвестни, докато донеса повече документи. За мой късмет ние сме в едно село до Айндховен и когато ми препратиха там документите, говорих с хората в местната община и те приеха случая без никакви други документи.
Поуката  - проверявайте какво пишат в документите, особено ако имате сложни имена.
Когато издавахме първият му паспорт, аз изрично писах как да бъде вписан на латиница. Тъй като мъжът ми вади новия акт за раждане, нямам идея дали там щяха да се съобразят с това.

Относно училищата -  от основното училище ме препратиха към Global College , защото момчетата са на 11.5 години почти и е твърде късно за основно училище. Казаха, че няма смисъл да ги местим по различни училища за толкова кратък период.

# 965
Някой живеещ в Холандия би ли споделил как вървят изборите? За какво управление гласуват холандците и продължават ли протестите във връзка с липсата на жилища?

Общи условия

Активация на акаунт