Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 64 213
  • 730
  •   1
Отговори
# 90
  • Varna
  • Мнения: 293
Здравейте,момичета търся рецепта за десерт "тортичка" Simple Smile с шоколадов блат,маскарпоне и ягоди,като на Мая Димитрова от Master chef:)Simple SmileSimple Smile
 bouquet

# 91
  • Мнения: 8 422
Имам домашно сушени праскови. Мисля да ги вложа в щрудел.  И понеже са доста твърди, нали няма да е проблем да ги сваря в малко вода със захар (ползвах ги за пълнена тиква като ги накиснах в гореща вода, но не омекнаха достатъчно)? Благодаря!

# 92
  • Sofia
  • Мнения: 29 093
Преди малко сложих да пека патица в глинен гювеч. До сега не съм правила и да питам,ако нещо съм сбъркала...сложих на дъното нарязан лук,чушки,патката/цяла+вътрешности/,около нея 1 картоф на едро,1 морков и малко манатарки...подправки-червен и черен пипер,риган,сол,1малко листче дафинов лист,1к.ч.червено вино+100мл.вода,малко зехтин...Ще се получи ли нещо,колко часа се пече?

# 93
  • Мнения: 7 849
Преди малко сложих да пека патица в глинен гювеч. До сега не съм правила и да питам,ако нещо съм сбъркала...сложих на дъното нарязан лук,чушки,патката/цяла+вътрешности/,около нея 1 картоф на едро,1 морков и малко манатарки...подправки-червен и черен пипер,риган,сол,1малко листче дафинов лист,1к.ч.червено вино+100мл.вода,малко зехтин...Ще се получи ли нещо,колко часа се пече?

Ще се получи! И то много вкусно. Аз обаче слагам картофите под нея за да не се вари в мазнината, която пуска, а да се пече над нея, понеже нямам решетка. За печенето - зависи от фурната, около час на 180. Следа завирането на гювеча.
По 20/25 мин на кг.

# 94
  • Мнения: 2 152
Имам пълнозърнести точени кори и искам да направя нещо, но не трябва да е с млечни продукти. Дайте идеи. Може сладко, може и солено.


вълча баница - много са подходящи за нея

# 95
  • Sofia
  • Мнения: 29 093
Билян@, bouquet

bora66, с такива кори правя тиквеник,/с тиква или тиквички/,много вкусно става.




# 96
  • Мнения: 1 723
Моля за съвет относно чийзкейк:

трябваше да събера в купа две смеси - едната от крема сирене и разтопен черен шоколад, другата от бита сметана и кафява захар. Прехвърлих с лъжица първата във втората и сметаната се пресече - на вкус пак е ок, но самият крем доби неприятна зърнеста структура. Как да процедирам следващия път, така че да стане като мус, а не зърнесто?

# 97
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Моля за съвет относно чийзкейк:

трябваше да събера в купа две смеси - едната от крема сирене и разтопен черен шоколад, другата от бита сметана и кафява захар. Прехвърлих с лъжица първата във втората и сметаната се пресече - на вкус пак е ок, но самият крем доби неприятна зърнеста структура. Как да процедирам следващия път, така че да стане като мус, а не зърнесто?
Да не би да са ти били с различна темература двете смеси?!
Следващ път добавяй битата сметана към другата смес (двете със стайна Т), внимателно както с белтъците на сняг. Освен това, аз бих добавила и захарта при сиренето.

# 98
  • Мнения: 6 305
Почнах да правя домашната гранола и чела не дочела сложих сушените плодове при сместа с ядки и мед. Мислих си, че няма логика сместа да се суши с плодовете понеже те са готови. Казах си, че ще ги сложа след като извадя сместа от фурната и въпреки това ги бухнах вътре. Сега мисля да увелича времето за сушене с 10 минути, понеже сместа стана повечко. Така ли да направя или да си ги суша 30 мин?

# 99
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
... сложих сушените плодове при сместа с ядки и мед. Мислих си, че няма логика сместа да се суши с плодовете понеже те са готови. Казах си, че ще ги сложа следвадя сместа от фурната и въпреки това ги бухнах вътре. Сега мисля да увелича времето за сушене с 10 минути, понеже сместа стана повечко. Така ли да направя или да си ги суша 30 мин?
Не бих увеличила времето, заради сушените плодове.  По-голямо е количеството, но не влажността.  Решавай в движение. Simple Smile

# 100
  • Мнения: 6 305
... сложих сушените плодове при сместа с ядки и мед. Мислих си, че няма логика сместа да се суши с плодовете понеже те са готови. Казах си, че ще ги сложа след като извадя сместа от фурната и въпреки това ги бухнах вътре. Сега мисля да увелича времето за сушене с 10 минути, понеже сместа стана повечко. Така ли да направя или да си ги суша 30 мин?
Не бих увеличила времето, заради сушените плодове.  По-голямо е количеството, но не влажността.  Решавай в движение. Simple Smile
Увеличих малко и меда и водата. Сложих още по лъжица две, точно заради по-голямото количество. Пекох с 10 мин повече. Сега изстива. Много добре изглежда, като го опитам и на вкус ще кажа как е.

# 101
  • Мнения: 1 723
Да не би да са ти били с различна темература двете смеси?!
Следващ път добавяй битата сметана към другата смес (двете със стайна Т), внимателно както с белтъците на сняг. Освен това, аз бих добавила и захарта при сиренето.

Така беше по рецепта, но следващия път ще последвам съвета ти. Благодаря! bouquet

# 102
  • Мнения: 7 849
Преди малко сложих да пека патица в глинен гювеч. До сега не съм правила и да питам,ако нещо съм сбъркала...сложих на дъното нарязан лук,чушки,патката/цяла+вътрешности/,около нея 1 картоф на едро,1 морков и малко манатарки...подправки-червен и черен пипер,риган,сол,1малко листче дафинов лист,1к.ч.червено вино+100мл.вода,малко зехтин...Ще се получи ли нещо,колко часа се пече?

Doli, в крайна сметка вкусно ли стана, или вече нямате и спомен?  Grinning

# 103
  • Sofia
  • Мнения: 29 093
Да,вкусно стана...но ако пак взема патица по друг начин ще я правя...може би по пекински Laughing
Обичаме да има препечена кожичка,а в гювеча си стана малко като готвена...

# 104
  • Пловдив
  • Мнения: 362
Да,вкусно стана...но ако пак взема патица по друг начин ще я правя...може би по пекински Laughing
Много ми интересно как мислиш да я правиш по пекински.
Най-вкусната патица по пекински съм яла в Синагпур и като се прибрах,реших че мога да я приготвя у дома.Оказа се,че използват едни специални уреди за тази цел.При липсата на такива уреди гледах в интернет клипчета с вентилатори и странни приспособления,за да се постигне този ефект.
Та за това питам как мислиш да я приготвиш?  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт