Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да правя с кашкавалната извара, която е горчива и не ми харесва?
Какво представлява самонабухващото брашно и как да го използвам?
Как да избегна както пресичането, така и прегарянето на прясното мляко по време на варене?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да правя с кашкавалната извара, която е горчива и не ми харесва?
Можете да смесите кашкавалната извара със зехтин, друг вид сирене, шунка, гъби или сос (бешамел) за обогатяване на вкуса. Ако имате твърде много от него, можете да замразите половината за по-късно. Освен това изварата може да се използва за приготвяне на баница или бухти чрез смесването й с малко кисело мляко, така че зърната да не се усещат.
-
Какво представлява самонабухващото брашно и как да го използвам?
-
Как да избегна както пресичането, така и прегарянето на прясното мляко по време на варене?
За да предотвратите пресичането на прясното мляко при варене, добавете щипка сода за хляб или лимон, за да помогнете за стабилизиране на млякото и предотвратяване на образуването на бучки. За да предотвратите прегарянето му по време на варене, поддържайте слаб огън и разбърквайте млякото постоянно, преди то да заври. Уверете се, че млякото е със стайна температура преди готвене и използвайте тенджера с дебело дъно, за да избегнете залепването. Освен това можете да използвате млековарка за варене на мляко, която може ефективно да предотврати прегарянето.
-
Как да направя гранола и какво да правя, ако сместа стане твърде голяма?
-
Как да направя чийзкейк без зърнеста структура на крема?