Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 61 666
  • 730
  •   1
Отговори
# 15
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
bubanka, имай предвид, че набухвателят в самонабухващото не е достатъчен, сложи си допълнителен - какъвто предполага употребата.

pep-4o, предната тема беше 98, тази не е ли 99?

# 16
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 4 536
Специално за теб Ванка love001

а това за девойките Пепи и Морена  smile3525

# 17
  • Пловдив
  • Мнения: 360
Да се включа и аз с любимата ми салата със сушени домати,накиснати в зехтин:
рукола,нахут,крастивица,сушените домати(те си имат зехтин и не добавям) и овкусявам със сок от нар и сол  Peace

# 18
  • out of space
  • Мнения: 8 576
Ще правя класическа лазаня.
Въпрос: да кисна ли корите в гореща вода или направо от пакета да ги слагам? Навсякъде пише различно...  Rolling Eyes

# 19
  • Мнения: 2 826
Ще правя класическа лазаня.
Въпрос: да кисна ли корите в гореща вода или направо от пакета да ги слагам? Навсякъде пише различно...  Rolling Eyes
На опаковката на корите не пише ли? Аз съм взимала кори, които са били с варене и такива без, но си пишеше на опаковките.

# 20
  • Мнения: 4 871
Искам да сготвя нещо със стафиди. Досега не съм добавяла стафиди в солено ядене и не знам дали ще ми хареса. Имате ли рецепта, която да не е с голям контраст в съставките, да е по-лека, като за "начинаещ". Laughing
П.П.: В момента постя. Ако рецептата е постна, ще е чудесно, ако не-ще я пробвам като свършат постите. Надявам се да издържа до края, ама изкушения отвсякъде изскачат. Rolling Eyes Laughing

# 21
  • София-Младост
  • Мнения: 23 397
Ще правя класическа лазаня.
Въпрос: да кисна ли корите в гореща вода или направо от пакета да ги слагам? Навсякъде пише различно...  Rolling Eyes
Ако не пише изрично, че се варят, значи са без. Аз поне взимам от варианта без варене...спестява доста време.

# 22
  • София-Младост
  • Мнения: 23 397
Искам да сготвя нещо със стафиди. Досега не съм добавяла стафиди в солено ядене и не знам дали ще ми хареса. Имате ли рецепта, която да не е с голям контраст в съставките, да е по-лека, като за "начинаещ". Laughing
П.П.: В момента постя. Ако рецептата е постна, ще е чудесно, ако не-ще я пробвам като свършат постите. Надявам се да издържа до края, ама изкушения отвсякъде изскачат. Rolling Eyes Laughing
http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=1150-postni-sarmi-sus-stafidi
Яла съм пълнен шаран, имаше и стафиди, че и канела...за моя вкус не им е мястото там.

# 23
  • Мнения: 9 154
Искам да сготвя нещо със стафиди. Досега не съм добавяла стафиди в солено ядене и не знам дали ще ми хареса. Имате ли рецепта, която да не е с голям контраст в съставките, да е по-лека, като за "начинаещ". Laughing
П.П.: В момента постя. Ако рецептата е постна, ще е чудесно, ако не-ще я пробвам като свършат постите. Надявам се да издържа до края, ама изкушения отвсякъде изскачат. Rolling Eyes Laughing

на ориз и гъби гледам често слагат, както и на сарми - постни, с ориз.

Ще правя класическа лазаня.
Въпрос: да кисна ли корите в гореща вода или направо от пакета да ги слагам? Навсякъде пише различно...  Rolling Eyes

Когато ползвах готови кори за лазаня  не ги варях - правя соса по-рядък и докато се готвят, те си го поемат.  Peace

chrissy, оправих, мерси

# 24
  • Мнения: 5 175
Здравейте, момичета  Hug. "Идвам" с питане как се спира пресичането на прясното мляко при варене, знаете ли? Помня, че имаше някакъв начин, нещо се добавяше към такова мляко, което е видно, че ще се пресече, но какво беше?  newsm78 Надявам се да знае някой  Crazy

# 25
  • Пловдив
  • Мнения: 360
Ще правя класическа лазаня.
Въпрос: да кисна ли корите в гореща вода или направо от пакета да ги слагам? Навсякъде пише различно...  Rolling Eyes
Според мен е по-добре да минат през гореща вода  Peace
Аз си кипвам водата и ги потапям за по 30сек.-не ми отнема време в никакъв случай.

# 26
  • Русе
  • Мнения: 5 282
Искам да сготвя нещо със стафиди. Досега не съм добавяла стафиди в солено ядене и не знам дали ще ми хареса. Имате ли рецепта, която да не е с голям контраст в съставките, да е по-лека, като за "начинаещ". Laughing
П.П.: В момента постя. Ако рецептата е постна, ще е чудесно, ако не-ще я пробвам като свършат постите. Надявам се да издържа до края, ама изкушения отвсякъде изскачат. Rolling Eyes Laughing

Като за начинаещ можете да експериментирате по тази рецепта

А, това вече е висш пилотаж. Simple Smile

# 27
  • София-Младост
  • Мнения: 23 397
Здравейте, момичета  Hug. "Идвам" с питане как се спира пресичането на прясното мляко при варене, знаете ли? Помня, че имаше някакъв начин, нещо се добавяше към такова мляко, което е видно, че ще се пресече, но какво беше?  newsm78 Надявам се да знае някой  Crazy
Лимонов сок или лимонтузу

ПП Съжалявам прочела съм питането като "как се пресича млякото" ,  а не как се спира пресичането!

Последна редакция: чт, 17 мар 2016, 14:36 от Ала-Бала

# 28
  • Мнения: 22 867
Искам да сготвя нещо със стафиди. Досега не съм добавяла стафиди в солено ядене и не знам дали ще ми хареса. Имате ли рецепта, която да не е с голям контраст в съставките, да е по-лека, като за "начинаещ". Laughing
П.П.: В момента постя. Ако рецептата е постна, ще е чудесно, ако не-ще я пробвам като свършат постите. Надявам се да издържа до края, ама изкушения отвсякъде изскачат. Rolling Eyes Laughing

Сърмички със стафиди съм яла, на мен ми допадна вкусът. Подобни на тези от рецептата, а съм си записала рецептата на Бети, но още не съм я правила. Въпрос на вкус е, но не пречи да опиташ, поне ще видиш дали ти харесват. Peace

# 29
  • Плевен
  • Мнения: 602
Beauty magnolia, С лимонов сок ще се пресече, а за да не се пресича , доколкото знам , се слага щипка сода бикарбонат.

Общи условия

Активация на акаунт