Румъния

• 131 935
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
# 226
Здравейте!Скоро ми предстои посещение в Букурещ-на разходка,но има и повод-рожден ден.Искам да попитам има ли там такива заведения тип нашите механи с жива музика и може ли да ми препоръчате някое.

# 227
  • Букурещ
Здравейте!Скоро ми предстои посещение в Букурещ-на разходка,но има и повод-рожден ден.Искам да попитам има ли там такива заведения тип нашите механи с жива музика и може ли да ми препоръчате някое.

Най-доброто възможно:
Caru’ cu bere Simple Smile
https://www.carucubere.ro/
и на английски:
https://www.carucubere.ro/en/

# 228
Много благодаря за отговора.А къде се намира?И как са цените там може ли да ми кажете

# 229
  • Букурещ
Много благодаря за отговора.А къде се намира?И как са цените там може ли да ми кажете

Намира се в центъра на Букурещ Simple Smile
Слагам Ви линк с менюто и цените
https://www.carucubere.ro/wp-content/uploads/2018/01/meniu-caru-cu-bere-2018.pdf
Цените са високи, но тук ниски цени няма Wink, а и заведението е на сто години, стандартът е два пъти по-висок от България, а това е култуво заведение за Букурещ, посещавано и от много чужденци, понеже е най-типичното за тук, всяка вечер има различна програма, атрактивно е за гости на града с традиционна кухня. Резервация е необходима предварително, но всички говорят английски, няма проблем Wink

# 230
Харесва ми много заведението.Вие в Румъния ли живеете?Аз съм ходила там преди година.Тогава минахме само през Букурещ.Отидохме в Синая,гледахме там замъка Пелеш.После посетихме и замъка на Дракула.Ходихме и до Брашов.Всичко много ми хареса.Сега искам пак да отида към Румъния.Много четох и много се обърках.Лошото е че искам за Великден да съм там.Никъде не намерих информация дали там обикалят църква като тук.Идеята ми е следната:Пристигане на 06.04 по обяд.През деня разглеждане на музея на селото,парламента и там какво беше още...На другия ден посещение на Червения дракон и стария град.Вечеря на 07 в някакъв ресторант с музика/защото има и рожденничка на този ден/.Тръгване на 08.04 следобед за България.Имах идея и да посетя Терме Букурещ или солната мина в Сланик.Нощувките мисля да са в Стария град.Лошото е че нямам много информация за повечето неща.Знанията ми са от интернет и форумите.
Дайте ми някой полезни съвети и препоръки.Добре ли съм планирала нещата незнам?...Може ли заради Великден да е затворено някъде или всичко ще работи.

# 231
  • Букурещ
Много се радвам, че Румъния Ви харесва!:)
Аз от седем години живея в Букурещ и много ми харесва тук:)
Хубава програма сте направили, само ако може да вметна някои неща Wink
Първо, да не забравя, на Великден никога не съм била в Букурещ и не знам дали всичко ще работи. За първа година тук, разпети петък е официално почивен ден. До миналата година се работеше на този ден. Понеделник също е почивен, това винаги е било така. И на този Великден няма да съм в Букурещ, ще отидем в Трансилвания, тя е пркрасна както и Вие сте забелязали Simple Smile
Първото нещо е да си купите седмична винетка като влезете в Румъния, ако влизате от Русе, след моста веднага вляво има бензиностанция там има. Винетката не се лепи никъде, прилича на фискален бон.
Ако може да замените Термите с този музей
http://www.museumofsenses.ro
ще е по-добре и по-интересно за Вас, намира се в мол АФИ, ще останете много доволни:)
Термите оставете за друг път.
Ако мога да си позволя да Ви препоръчам друг хотел, не в центъра, в северен Букурещ е, до мол Променада
http://www.hotelcaro.ro
По-лесно е с паркирането, а и не е далеч от метро станция Aurel Vlaicu
с метро е много удобно да се движите, не мислите за паркиране. Хотелът не е лош, погледнете го на сайта или в Букинг.
Червеният дракон не съм сигурна, че ще работи по Великден, бих го заменила с разходка около езерето парк Херастрау/вече се казва крал Михай I/, в него се намира музеят на селото, има прекрасно езеро или разходка в парк Чишмиджиу в центъра. Аз лично предпочитам парк Херастрау, но то е защото живея до него може би Wink
Разходка из стария град, да, ханул Манук, Липскани кварталът.
Парламентът отвън само, като сграда го вижте откъм грандомащина Wink))
Такситата в Букурещ също са достъпни като цена, има различни, но гледайте 1,69леи/км е оптимално, не повече.
Ако се сетите още нещо, питайте, ако мога да помогна, с удоволствие:)
Рожден ден в Кару ку бере ще се запомни Simple Smile

# 232
Това заведение изглежда доста интересно но си е много скъпичко.Освен него друго с музика на малко по сносни цени знаете ли?С винетките съм запозната.Вече сме ходили.Пак бяхме с автомобил.А защо ми препоръчвате такси и метро?Трудно ще е да се движим с колата ли?Много исках да посетя Червения дракон.Къде мога да проверя дали на 7ми ще работи?А двореца Могошая заслужава ли си?И нещо за солната мина-заслужава ли си?Атрябва ли да внимаваме за нещо по специално за да не ни глобят някъде?

# 233
  • Букурещ
Да, аз затова писах специално по-горе, че не е евтино, но за наше голямо съжаление цените в заведенията тук са такива. Ще мога да пиша утре вечер пак относно евентуално друго заведение, ще попитам румънците, ако могат да предложат нещо друго, което аз не знам.

За метро, такси, смятам, че ще е по-удобно, но пък Вие ще дойдете в момент, в който Букурещ ще е почти празен, та има голяма вероятност да е доста по-спокойно.

На Червеният дракон сега им писах лично съобщение във фейсбук да ми напишат как ще работят по Великден. В момента, в който ми отговорят веднага ще Ви информирам.

В Могошоая съм била в парка, паркът е много хубав, вътре не съм влизала.

За солната мина не мога да кажа по простата причина, че това ми е далечно като тематика, но има други тук, които са я посещавали, те могат да се включат с впечатления надявам се.

За глоби, ако имате предвид за колата, единствено Ви съветвам да спазвате скоростта през селата до Букурещ, коварни са глобите тук и полиция има често, не винаги, но често.

# 234
Страшно много ви благодаря за информацията.Добре е да се подготвя преди това,че с тези езици трудно се оправям.Предния път като бяхме там повечето говореха на румънски, а аз и една дума незнам.Някой се опитаха и на английски,но едва се разбрахме.Учила съм го,но повече знам немския.А и когато е разговорно изведнъж се панираш и забравяш всичко.
Ще чакам да пишете ако научите нещо.А в Трансилвания където вие ходите по Великден празнува ли се както тук-яйца,козунаци,църкви...

# 235
  • Букурещ
Няма за какво. Аз също не говоря румънски, изцяло на френски и английски комуникирам с румънците. Още не съм срещала някой да не говори английски тук- от касиерката в магазина, през шофьорите на таксита до докторите в болницата Wink А в Трансилвания говорят немски чудесно, ама то е разбираемо защо Wink
На Великден ходим винаги на различни места, сега отиваме в Predeal, надявайки се да има още сняг там, с малко късмет може да има още. А и замъка Кантакузино не съм видяла още, та и това е в плана;)
Румънците са много по-религиозни от нас, така че Великден се празнува много, козунаци, яйца, църкви, спазват много обичаите по Великден.

# 236
  • В центъра на моретата
Ходила съм до солната мина Сланик. Трябва да се предвиди почти един цял ден, за да се отиде до там, да се разгледа мината и да се върнете отново в Букурещ. Пътят до Сланик е около 2 часа, но е планински с доста завои и се кара бавно до там. Следва да се има предвид, че през почивните дни трафикът от Букурещ на север е много голям и си получават доста задръствания, особено в посока Синая. 
Самата мина е интересно преживяване. Задължително си вземете дебели якета, защото температурата долу е постоянна - около 11 градуса мисля, а отнема доста време разглеждането й. Иначе самото селце не е нищо особено, т.е. освен мината няма друго какво да се види. Мисля, че до около 16 ч може последно да се влезе в мината - след това затварят. След като се купят билети, извозват хората с микробуси до вътрешността на мината, което е доста разстояние - може би няколко километра. След като се разгледа мината - по същия начин се извозват обратно до паркинга.

А иначе трафикът в Букурещ е кошмарен, а как карат - това е по-големият ми кошмар. Задължително трябва да се спира на пешеходни пътеки, защото глобите са много големи, а и книжки отнемат.

# 237
  • Букурещ
Ходила съм до солната мина Сланик. Трябва да се предвиди почти един цял ден, за да се отиде до там, да се разгледа мината и да се върнете отново в Букурещ. Пътят до Сланик е около 2 часа, но е планински с доста завои и се кара бавно до там. Следва да се има предвид, че през почивните дни трафикът от Букурещ на север е много голям и си получават доста задръствания, особено в посока Синая. 
Самата мина е интересно преживяване. Задължително си вземете дебели якета, защото температурата долу е постоянна - около 11 градуса мисля, а отнема доста време разглеждането й. Иначе самото селце не е нищо особено, т.е. освен мината няма друго какво да се види. Мисля, че до около 16 ч може последно да се влезе в мината - след това затварят. След като се купят билети, извозват хората с микробуси до вътрешността на мината, което е доста разстояние - може би няколко километра. След като се разгледа мината - по същия начин се извозват обратно до паркинга.

А иначе трафикът в Букурещ е кошмарен, а как карат - това е по-големият ми кошмар. Задължително трябва да се спира на пешеходни пътеки, защото глобите са много големи, а и книжки отнемат.

Като писах за метро и такси, точно това имах предвид за трафика Wink По-идиотски шофьори от румънците не съществуват още Wink Аз затова ползвам само градски транспорт и такси в Букурещ Wink
Но пък на Великден може и да е по-спокойно, 4 почивни дни  се, предполагам, че ще е доста спокойно тук.

Драгон Рошу още не са ми отговорили как ще работят по Великден, но в нормален ден събота работят от 7 до 14 с клиенти.

# 238
А има ли целодневни карти, които важат за целия градски транспорт, метро, ходене до терми?

# 239
  • Букурещ
От Червения дракон ми отговориха:

Bună ziua. Vineri şi sâmbătă este deschis (7.00 - 14.00). Duminică şi luni este închis.

Ето, петък и събота ще е отворено от 7 до 14
Неделя и понеделник няма да работят.
Това за bronze инфо относно Великден и работното им време. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт