Румъния

• 131 941
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
  • Букурещ
А има ли целодневни карти, които важат за целия градски транспорт, метро, ходене до терми?

Картата за автобуси не важи за метро. За метрото е друга карта, за метро 2 качвания карта е минимум и струва 5 леи. Има автомати в метрото за купуването на различни метро карти.
За автобусите се купуват картите по автобусните спирки с надпис RATB.

# 241
  • Букурещ
Много исках да посетя Червения дракон.Къде мога да проверя дали на 7ми ще работи?

От Червения дракон ми отговориха:

Bună ziua. Vineri şi sâmbătă este deschis (7.00 - 14.00). Duminică şi luni este închis.

Ето, петък и събота ще е отворено от 7 до 14
Неделя и понеделник няма да работят.
Това за bronze инфо относно Великден и работното им време.

# 242
Ееее браво!Супер сте!Колко много ми помогнахте и колко много информация научих.Надявам се и други покрай мен!
Наистина  за солната мина ще ми трябва повече време,а аз го нямам.А и дали ще е отворена и тя по празниците не се знае.
Grand Pier Hotel Old Town- ето този хотел си харесах.Намира се в центъра,близо до църква.
Много се радвам и че Червения дракон ще работи.
Hanu lui Manuc-този ресторант как е?И него го дават известен

# 243
  • София
МИналата година бяхме в Румъния  около великденските празници.В Букурещ имаше великденски базар пред парламента- с много щандове, програма, разни  живи зайци и  агънца, сцена, разботилнички и много цветя.Страхотна атмосфера Simple Smile Минахме само транзит през града- спирака само за нчколко часа и разглеждане на основните забележителности, които си бяхме набелязали  в центъра.

# 244
  • Букурещ
Hanu lui Manuc-този ресторант как е?И него го дават известен

Да, бях споменала посещение на ханул Манук като цяло. Ето Ви менюто в ханул Манук.
Не виждам разлика с Кару ку бере Wink Една чорба фасул е 7 лева.Wink Салатите са 15-17 лева.
Не съм била там на ресторант, не съм запозната с програма там.

Меню храна:
https://m.hanumanucrestaurant.ro/assets/hanumanucrestaurant.ro/F … .pdf?m=1487410535

Меню питиета:
https://m.hanumanucrestaurant.ro/assets/hanumanucrestaurant.ro/F … .pdf?m=1487410535

Слезте с курсура по линка надолу до Menui mancare, че е в *pdf и не се е копирало директно

# 245
  • Букурещ
Grand Pier Hotel Old Town- ето този хотел си харесах.Намира се в центъра,близо до църква.

Хотелът изглежда добре на снимки Simple Smile
Единствено, че няма собствен паркинг, а е обществен, информирайте се предварително на какво разстояние се намира, заплаща ли се паркингът и т.н., лично аз като видя обществен паркинг, подхождам с резерви.
Предложих по-рано хотел Каро от гледна точка на много сигурния паркинг, който е парка на хотела без външен достъп до него.
Предимство на това, което сте избрали е, че е централно и за Вас ще е удобно.
Само уточнете предваритлно паркирането къде се случва Simple Smile

# 246
  • Букурещ
Тук предимно са на мода фюжън ресторантите, японските, ливанските, италианската кухня е навсякъде.
Мога да препоръчам супер ливански ресторант, където и довечера отивам Wink, ама за Вас ще е интересно нещо традиционно, а румънците на традиционни техни ресторанти се оказа, че не предпочитат Wink, аз също не харесвам тяхната кухня, ако може да се нарече тяхна, понеже е смесица от унгарско-немско влияние по-скоро, а и нашите неща ги има като фасул, сарми и прочие, техният качамак изобщо не ми понася Wink)))
Но има нещо, което задължително да опитате, техните ковриги(гевреци), такива никъде по-хубави няма според мен, има ковригарници (Covrigarie) навсякъде, като будки, по 2 леи е един геврек със сусам, мак, разкошни са. Няма да съжалявате да ги опитате:)

П.П. Да дам пример тип за заведение, по което румънците припадат просто
https://www.nuba.ro/winter
само като пример Wink на този линк има цени вече директно

Последна редакция: пн, 02 апр 2018, 17:05 от Liorena

# 247
Общо взето се ориентирах за доста неща,а каква каша ще ми стане като отидем.И въпреки всичко нямам търпение.Няма и как да направя някъде резервация в ресторант затова на място ще стават нещата,ако е свободно.Все ще има къде да прекараме вечерта.
Първото ми ходене в Румъния беше моментно и много набързо организирано.Целлта беше Букурещ,но като пристигнахме и видях какъв хаос е,се отказахме и минавайки през центъра с колата продължихме за Синая.Като пристигнахме в Синая спряхме пред една къща и с мимики показахме че търсим къде да пренощуваме.След дълги обяснения смесени с английски,немски думи и жестове разбрахме че не могат да ни помогнат.Стигнахме до един голям хотел после и там с по същия начин се опитахме да си подсигурим нощувка,но уви...Разбрахме че имало някакви конференции и всичко навсякъде било заето.Докато се лутахме попаднахме на едни българи и после на една екскурзоводка,която пък говореше на руски.Тя ни посъветва да потърсим в Бущени.И там още на първото питане и имахме късмета да се настаним.Българите които срещнахме се учудиха как изобщо се движим без навигация,как сме се управили.....Голям късмет беше....!Но сега се подготвям...
Този хотел който сте ми препоръчали няма стаи за трима.На мен там ми е спънката.По трудно е стая за трима да се намери.Относно паркинга освен за знаци незнам за какво друго да се оглеждаме.Ако трябва малко по далеч от хотела ще спрем.
Иначе на Червения дракон има ли какво да се пазари или повечето неща са боклуци?Някъде четох че било като Илиянци ,но 8 пъти по голямо.А там плаща ли се паркинг?!

# 248
  • Букурещ
Четох мнения сега доста за този хотел, който се избрали. На едно място прочетох, че 5€ на час са им искали за паркинг. Хотелът отговоря, че те нямат паркинг, и че тези 5€ на час са искани от туристите извън хотела. Тоест, разбирам, че хотелът с паркинг не се занимава.
Едно време в Каро, паркингът не се плащаше отделно, сега виждам, че са го направили платен.
Но пък на Великден все ще има места около Вашия хотел да паркирате. Периодът е подходящ, румънците още в четвъртък ще са се изнесли масово.

Ако Ви кажа, че за 7 години не съм отишла до Червения дракон ще ми повярвате ли, хахаха Simple Smile))) Ето, после като се приберете ще пишете тук впечатления за Драгонул Рошу и аз ще науча нещо Wink))))))

# 249
  • Букурещ

The lack of parking on property is also a minus, as you have to park on the streets where parking is not allowed, or on a private property next to the hotel where you have to pay, but you don't have acces anytime you want to your car, as you have to call somebody to open... well, when they feel like answering the phone. And when you are in a hurry that is not a good ideea.

Ето намерих още едно пояснение за паркирането от турист, който очевидно е бил с кола. Като информация го слагам

# 250
А нещо за проходите Трансфгарашан и Трансалпина какво ще кажете.Те също са ми мечта,но май са затворени сега

# 251

Този хотел който сте ми препоръчали няма стаи за трима.На мен там ми е спънката.По трудно е стая за трима да се намери.

Спали сме тук, и го препоръчвам Peace Има стаи за трима, допускат домашни любимци, до парламента е, има паркинг...

https://www.booking.com/hotel/ro/palatul-parlamentului.bg.html?a … 45100cdea74a2cb9f

# 252
В тези студия, също сме спали няколко пъти-имат и за трима, също няма проблем с паркирането:
https://www.booking.com/hotel/ro/heights-accommodation-unirii.bg … c3ba3bcb74518f561

# 253
  • Букурещ
А нещо за проходите Трансфгарашан и Трансалпина какво ще кажете.Те също са ми мечта,но май са затворени сега

Трансфагарашан е частично само затворен от 28.10 до 30.06

# 254
  • В центъра на моретата
Hotel Hemingway Residence в този хотел спахме ние. Също бяхме трима  детето - имат стаи за трима и апартаменти. Имат и паркинг към хотел, който е подземен. Хотелът е близо до центъра - на около 10 мин. пеша.

Общи условия

Активация на акаунт