Румъния

• 130 499
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
  • Букурещ
Как стои въпросъс с фериботите?  Освен двата моста има ли варианти за пре минаване?

Има ферибот при Никопол до Турну Мъгуреле (50мин.).
Едни познати го ползват, но един път се случи, че не работеше, беше затворено, ама не знам дали не беше по-зимен период тогава и затова да не е работил. Но иначе има, да.

# 436
  • Русе
Здравейте,
Завърши и нашата самостоятелно организирана семейна 4 дневна екскурзия до Румъния. В Букурещ, Синая и Бран сме ходили, затова само минахме транзит през тях. Иначе посетихме Рашнов, Брашов, Сигишоара, Алба Юлия и Сибиу. В Рашнов малкото дете на 10 г. беше очаровано от Дино Парка и умря от скука в крепостта. На голямото на 16г. пък му хареса крепостта, а Дино парка му беше скучен. Там не усетихме, как минаха 3 часа, ако имахме още, бихме стояли и повече. Брашов беше градът, който най-много ни хареса. Хареса ни и апартаментчето, което бяхме резервирали, така че ако някой се интересува, мога да го напиша. Къщата за гости, която бях резервирала в Сигишоара също се оказа добро попадение. Изобщо в Румъния попаднахме само на мили и приветливи хора. Много ни харесаха и пътищата. Направи ми впечатление, че навсякъде беше много чисто и имаше много кошчета за буклук. Сигишоара и Алба Юлия са интересни крепости, в които обаче 2-3 часа са достатъчни за разглеждането им. Сибиу ми хареса, но не толкова, колкото Брашов.

# 437
  • София
Ние щяхме да ходим покрай мартенските празници, но времето беше ужасно и се отказахме. Понеже мъжът ми е фен на маратоните и вече е правил два в чужбина го навивам за октомври за маратона в Букурещ, а на него много малко му трябва.  Laughing Дано успеем да се организираме най-после, че все ни се изплъзва този град. Иначе си имам едно тефтерче с информация от темата и вече имам списък на това кое искам да посетим, колко са входните такси и т.н.  Simple Smile

# 438
  • Русе
В Сибиу много ми харесаха малките пекарни, в които имаше разни гевреци, кроасани и др. на цени между 1 лея и 3,50. Там ни впечатли музей "Астра", за който четох, че е най-големия музей на открито. Намера се в края на града и представлява нещо като музея на селото в Букурещ, но няколко пъти по-голям и разположен в горичка, има и няколко езера наоколо и водни колела. За там имахме около 3 часа и успяхме да разгледаме сигурно една пета от целия музей, като изобщо не започнахме да разглеждаме зоологическата градина, която беше в съседство. Направихме си импровизиран пикник там с неща, които ние си носихме, защото имаше на няколко места обособени места за пикник с дървени маси и пейки. Много ни хареса, но трябваше да се прибираме за България. Пътят от Сибиу към Русе пишеше в нета, че е 330 км. и се минава за 5 часа, но искам да предупредя, че е планински и доста натоварен и на нас ни трябваха почти 7 часа, докато изминем тези 330 км.

# 439
  • Русе
Sea.sea., да кажа, че в Сибиу попаднахме на международен маратон, а в Брашов на Фестивал на уличната храна. Просто явно хората си организират фестивали, за да привличат чужденци. И на двете места чух доста хора да говорят на английски и на испански, и на немски. Само в Брашов обаче чух 2 момчета да говорят на български. В Сигишоара хазяинът ни каза, че там основно чужденци ходели, имало българи, гърци, немци, унгарци и англоговорящи.

# 440
  • София
И на българските маратони идват доста чужденци.  Simple Smile Даже май в последните години маратоните в Букурещ и София са все на една дата, ама викам да разнообрази малко вече.  Mr. Green

# 441
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Здравейте,
Завърши и нашата самостоятелно организирана семейна 4 дневна екскурзия до Румъния. В Букурещ, Синая и Бран сме ходили, затова само минахме транзит през тях. Иначе посетихме Рашнов, Брашов, Сигишоара, Алба Юлия и Сибиу. В Рашнов малкото дете на 10 г. беше очаровано от Дино Парка и умря от скука в крепостта. На голямото на 16г. пък му хареса крепостта, а Дино парка му беше скучен. Там не усетихме, как минаха 3 часа, ако имахме още, бихме стояли и повече. Брашов беше градът, който най-много ни хареса. Хареса ни и апартаментчето, което бяхме резервирали, така че ако някой се интересува, мога да го напиша. Къщата за гости, която бях резервирала в Сигишоара също се оказа добро попадение. Изобщо в Румъния попаднахме само на мили и приветливи хора. Много ни харесаха и пътищата. Направи ми впечатление, че навсякъде беше много чисто и имаше много кошчета за буклук. Сигишоара и Алба Юлия са интересни крепости, в които обаче 2-3 часа са достатъчни за разглеждането им. Сибиу ми хареса, но не толкова, колкото Брашов.

Аз се интересувам от апартамент пето ви в Брашов. Може и на лични.

# 442
  • Букурещ
Много е приятно като пишете отзиви след вашите пътувания Simple Smile

Мъжът ми и той участва в маратоните, и сега последно на маратона в Букурещ тича, и винаги са супер добре организирани нещата.

В Букурещ също доста фестове има/ше наскоро, бяхме на Бургер фест и на Фън фест в Херастрау 3 дни, и всичко отново беше с много добра организация.

# 443
Здравейте,

Аз се интересувам от апартамент пето ви в Брашов. Може и на лични.
Напиши ги тук, и други се интересуваме.

# 444
  • Русе
www.booking.com/hotel/ro/central-residence-black-kirche.bg.html? … p;type=total&
Това е за апартамента в Брашов. Местоположението е почти на центъра, но на много тихо място, пазеха ни масто за паркиране на улицата пред къщата. Апартамента се състои от спалня, разтегателен диван и кухничка.
www.booking.com/hotel/ro/casa-lia.bg.html?aid=323176;label=casa- … =1&#hotelTmpl
Това е къщата в Сигишоара - много мил собствиник, тихо и добро местоположение. Има 5-6 стаи. Ние наехме 2 стаи с обща баня и тоалетна. Ако сте 2-ма човека ще делите WC-то с някой друг, но мисля, че имаше и двойни стаи със самостоятелно WC=

# 445
  • Букурещ
Casa Lia я разгледах преди още.

И двете места изглеждат много добре, много прилично и чисто ми прави впечатление.

# 446
  • Варна
А в Сигишоара какво интересно има за гледане ?

Ние напправихме една набързо организирана екскурзийка между Коледа и Нова Година по маршрута Букурещ- Синая - Бран - Ръшнов - Сибиу- Алба  Юлия - Хунедоара - и последния ден само път до БГ , улучихме страхотно време, то и затова тръгнахме , де , защото прогнозата беше добра. Но до Сигишоара не отидохме , а бяхме близо , заслужава ли си нещо за гледане там ?

# 447
  • Букурещ
За мен Сигишоара е перла в коронота на Трансилвания!

# 448
  • Варна
За мен Сигишоара е перла в коронота на Трансилвания!

Супер, а може ли по-конкретно какво да се разгледа ? Със сигурност пак ще отидем до тази част на Румъния, не успяхме да разгледаме и Сибиу , бяхме там само за няколко часа. Та вече се замислям за следваща екскурзия в района Simple Smile

# 449
  • Русе
В Сигишоара гледахме само Цитаделата. Не знам в Новия град край нея, дали има нещо за гледане. Но Цитаделата е това, което си заслужава.
Градът е разположен в историческия регион Трансилвания, и през него минава река Търнава Маре. Населението му е около 32 000 жители. Сигишоара е известна туристическа дестинация и определено има какво да се види и научи за това място. Символът на града е часовникова кула – построена през 1556г. с височина 64м. Днес в кулата се помещава исторически музей. Други забележителности там са бюста на Влад Цепеш, по – известен като граф Дракула, който се намира в близост до мястото, където е роден. Също и покритото стълбище, което представлява каменни стълби с дървен покрив, водещи до църквата на хълма и гробище. Тази църква е построена върху римска крепост, а в нея можете да видите изключителни фрески. Интерес представлява и музея за оръжия, намиращ се в съседство с родното място на граф Дракула. Той не е голям, но в него има много впечатляваща селекция от средновековни оръжия като мечове, стрели и др. Въпреки малкия си размер, Сигишоара се откроява като един от най-красивите, най-добре запазените и все още обитавани средновековни градове в Европа. Града е основан през 12 век от немски занаятчии и търговци, по известни като трансилвански санксонци, които са били поканени от краля на Унгария да развиват икономиката и да защитават границите на царството му. Векове наред Сигишоара е играел важна стратегическа и търговска роля в покрайнините на Централна Европа, като се превръща в един от най-важните градове на Трансилвания, посещаван от занаятчии от цялата Свещената Римска империя.

Общи условия

Активация на акаунт