Румъния

• 130 317
  • 738
  •   3
Отговори
# 75
  • В центъра на моретата
zaek  абсолютно съм съгласна с всичко което си споделила с едно малко изключение за пещерата до Ръшнов - Валеа  - ето тук съм споделила за нея и за района въобще http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=732077

Да, определено в България има доста по-интересни пещери от тази, но на мен и тази ми хареса (може би, защото отдавна не ми се е случвало да ходя по планини и пещери). Ние минахме по пътеката през гората - доста стръмна на моменти, но пък много приятна. А относно гида, който водеше в пещерата - говореше само на румънски, но това не ме учуди от всичко, което бях видяла да този момент. Добре, че имаше един човек от групата посетители, който ни превеждаше на английски (и това, което ме озадачи, че сам си предложи помощта, като ни чу, че не сме румънско говорящи). Определено, това, което ми направи впечатление е, че румънският туризъм е насочен към румънци, а не към привличане на чужденци. 

# 76
  • Пловдив
А някой може ли да каже коя от двете солни мини е за предпочитане да се посети и защо?

# 77
Здравейте.Предстои ми пътуване до Румъния с две нощувки в Синая като организирана група.В офертата има включена закуска ,но не и вечеря.Предложете ми места ,където може да се вечеря?Заслужава ли си т.нар. румънска вечер и воечатления от нея?Благодаря.

# 78
Ами да кажа за нашето ходене от Варна миналата година по това време. За мен път 1 през Дунав мост , през Букурещ / през града-има табели Плоещ,и  не през околовръстното/ и през Плоещ си е царския път.не виждам голяма разлика да ти дава мишлен /23км е разликата , но пък забележи разликата във времето-пътя е по-бавен!/.Да кажа все пак ние как направихме.В 10ч в събота както пием кафе и решаваме да отскочим до Румъния -имаме 3 дни /понеделник беше неработен/ .Събираме багаж правя супер бързо букване на хотел в Синая през букинга и тръгваме.На моста има такса, после винетка и толкова -няма други такси.зареждане в БГ , в Румъния е по-скъпо горивото и поемаме към Букурещ.Навигацията води.Малко се оплетохме в Букурещ защото "Пенка все иска да ни прекара през околовръстното, за което всички знаем че трябва да се избягва, но в крайна сметка се оправяме и прекосяваме  града в посока Плоещ и  Синая. Към 18ч. ни звънят от хотела да питат дали ще пристигнем, потвърждаваме и към 20ч. сме в Синая.Тук да вметна че в Синая има много хотели за нощуване.Чудесно курортно градче с интересен мамастир и страхотния замък Пелеш -една от целите ни.Спим в х-л Бастион http://www.booking.com/hotel/ro/bastion.bg.html?aid=357023;label … total;ucfs=1& -супер цена и перфектен сървиз + удобен паркинг .На 5 мин. пеша е от двореца/всъщност са бившите конюшни на двореца превърнати днес в хотел/Отдалечено е от центъра но ресторантчето е добро. На другия ден след закуска посещаваме двореца и манастира + следобедно кафе и разходка из центъра на Синая.Беше зимно време,студено и леко заснежено -все пак е планински курорт, но приятно.спим в друг хотел -Арка луи Ное , защото Бастион е зает и не можах да взема 2-ра нощувка.Също добро ниво, въобще хотелите в Синая явно са добри.На другия ден потегляме за Бран -децата си чака замъка на Дракула.Леко разочаровани бяха/нищо особено/.Да кажа -добре че не избрах хотел в Бран- в никакъв случай.Хотелите са по-скъпи/необосновано/ и самият Бран е едно селце.Лек оглед на пазарчето на паркинга под замъка/задължително опитайте канелените рула/ и в ранния следобед от Бран- директно за Варна.Пътя е наистина тесен и със завои, но в участъка на планината -все пак това са Карпатите.До Плоещ си е равен и хубав път.Нямахме време, иначе щяхме след Бран да отидем до Брашов /10-тина километра/ да разгледаме града ,нощуваме и да се приберем на другия ден.На връщане -лека разходка в Букурещ/може с нощувка/ и към дома.Това за 3 дни с 2 нощувки ,ако имате повече време може така +1 в Брашов /видях добри цени и хотели/ и +1 в Букурещ аки искате да го разгледате и него без да препускате като коне.

Embarassed

# 79
  • Пловдив
Ние на 22 ще ходим до Букурещ,Синая и Брашов. Двете нощувки ще са в мотел със закуска около Синая,незнайно къде. От агенцията казаха да си носим ядене,че там не се знаело. Кажете ми имали ресторантчета в Синая. Какви са цените ? Не ми се струва удачно да нося храна за три дни,че сме и с дете на 6 години. Леко съм потресена от тази в агенцията  newsm78

# 80
  • о`майна лунна нощ е
В Синая по центъра има множество ресторантчета вкл. тип  готова храна. Средно за 40 леи може да се нахрани човек, без изхвърляния  - салата, нещо тип предястие /които са си с добър грамаж/ и питие. Около Синая ми звучи притеснително, но да си носите храна е наистина потрес в случая. Кажи коя е агенцията - аз съм пътувала с Ана травел и подобно изпълнение е недопустимо там.

ПП - на централната улица в Синая има няколко хранителни вериги, вкл. Била. Цените са много сходни с нашите, като ги обърнеш в лева. Не мъкнете много храна, ако има начин да стигнете до курорта пеша или ви организират с превоз до там.

# 81
в центъра на Синая има магазин- Mega image- в който цените са доста добри.Например сок Сапи 2л.-беше 4.20 лей- като една лея е -0.44лв.Срещу този магазин има едно заведение, което ние като бяхме-август инаги беше пълно.Там мамалигата-качамак със сирене и сметана беше около-14леи.Вода 2л-ок.-2.50леи.Салама и сирене са доста скъпи- около 7-9 лв са сирена и над 10лв.са салам.Има и едно заведение, отпред на фасадата има петел, то също е добре.До Била ,която се пада пак в центъра и се намира на подземно ниво има и пицария, там има също прилични цени.Това ,което ми направи впечатление е че вечерта искахме  да ядем супа-имаше интересни, в няколко заведения ни казаха ,че не предлагат вечер.

П.С.- Заравих- кебабчетата или кюфтетата им се наричат -"миичи",Много се чудехме в менюто какво е това.Някои от хората с които пътувахме си ги поръчаха и казаха ,че са хубави.

Последна редакция: пт, 16 сеп 2016, 16:50 от albita

# 82
Цените в Румъния са много поносими за нашия стандарт, не се притеснявайте изобщо-някой неща са по-скъпи, други по-евтини, но като цяло са съвместими.

# 83
  • Пловдив
Благодаря ви за всички отговори. Поуспокоих се,че няма да нося куфар и с ядене Simple Smile Дано всичко е наред. Ще ви пиша пак

# 84
Здравейте, много моля наскоро ходилите да ми препоръчат някакъв бюджетен и приличен  хотел  на удобно място за разглеждане на  забележителностите?

# 85
Здравейте, много моля наскоро ходилите да ми препоръчат някакъв бюджетен и приличен  хотел  на удобно място за разглеждане на  забележителностите?
За кой град питате-Букурещ, Синая, Брашов или някъде другаде?

# 86
Ооо, извинявам се, за Букурещ питам Simple Smile

# 87
 В airbnb точка com има интересни предложения. С деца ли сте?

# 88
Да ,две семейства сме с две деца-на 9 и 10г.
Аз избързах май малко с резервацията, това как ви се струва като оферта, ок ли е ?
https://www.booking.com/hotel/ro/bucharest-suites.bg.html?aid=34 … 2a0d368867ae3df9b

# 89
  Енигма, малко е скъпичък, но изглежда добре. Приятно изкарване!

Общи условия

Активация на акаунт