Бързи здравословни въпроси и отговори – 2

• 84 107
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Може ли помощ?
Резултат от цитонамазка
Скрит текст:
ГРУПА ПО ПАПАНИКОЛАУ: 2 А Задоволителна
Това е от лаборатории Рамус.
Не са изпратили резултатите на гинеколожката , и сега се опитвам да разбера , този резултат добър ли е?
За протокола , ще се свържа с нея , но съм любопитна

# 436
  • София
Добър си е, възможно е някакво възпаление да имаш.

# 437
от известно време имам проблем с кокалчето на палеца на крака, забелязах, че ми е изпъкнало и ме наболява. Бях в един ортопедичен магазин, от където си купих стелки и попитах за кокалчето. Предложиха ми пръсторазделители, но като ги сложих вкъщи забелязах, че ми избутват втория пръст към останалите, а палецът си стои в такава позиция. Притеснявам се да не си деформирам и втория пръст, ясно е, че палецът няма да се повлияе. Искам да попитам, ако някой се е сблъсквал с този проблем, какви разделители е използвал или нещо друго, от което има ефект, поне да си остане в това положение.
Това е този, който купих:

# 438
Wind, добър резултат е това.

# 439
  • на острова на мечтите
от известно време имам проблем с кокалчето на палеца на крака, забелязах, че ми е изпъкнало и ме наболява. Бях в един ортопедичен магазин, от където си купих стелки и попитах за кокалчето. Предложиха ми пръсторазделители, но като ги сложих вкъщи забелязах, че ми избутват втория пръст към останалите, а палецът си стои в такава позиция. Притеснявам се да не си деформирам и втория пръст, ясно е, че палецът няма да се повлияе. Искам да попитам, ако някой се е сблъсквал с този проблем, какви разделители е използвал или нещо друго, от което има ефект, поне да си остане в това положение.
Това е този, който купих:
така както описваш проблема става въпрос за alluce valgo. В момента не мога да кача снимка,но има специални на устройства , различни от това,което показваш.https://www.google.it/url?sa=t&source=web&rct=j&url= … VkeFR49XBaPM2CJGQ Има и разни упражнения за подобряване на ситуацията . Слагаш ластик на двата  палеца и дърпаш с пръстите с цел да раздалечиш от останалите пръсти. Аз го правя вечер като вдигна краката на стола.
Получава се е от тесни обувки.

Последна редакция: ср, 08 юни 2016, 17:29 от danilu

# 440
Мъжът ми приема антибиотик "Зинат" от петък насам, махнаха му кърлеж. Днес взе последното хапче. Вторник сутринта го заболя ухо, явно се е получило някакво възпаление, но как е станало, след като пие антибиотик? newsm78 Днес си купи капки за уши "Отипакс", обаче като че ли сега е по-зле, отколкото беше сутринта. Чудя се какво да правим - да ходим ли утре на преглед или да изчакаме, за да видим дали ще му мине от само себе си? Другият проблем е, че личната му лекарка не е в София, така че няма как да я посети.

# 441
  • Sofia
Най-добре отидете на лекар.

# 442
  • Варна
Оууу ухо много боли,по-добре посетете лекар

# 443
Ще изчакаме до утре и ако няма подобрение, ще идем. Благодаря ви!

# 444
Ще изчакаме до утре и ако няма подобрение, ще идем. Благодаря ви!

Кърлежа е гадна гадинка. Нямам представа кой ви е изписал превантивен антибиотик 5 дни и то Зинат. Пие се друг антибиотик и по друга схема и доста по-дълъг период.

Съветвам ви да идете на лекар още утре, за да не се окаже последствие от кърлежа. Премерете температурата тази вечер.

# 445
Може ли помощ?
Резултат от цитонамазка
Скрит текст:
ГРУПА ПО ПАПАНИКОЛАУ: 2 А Задоволителна
Това е от лаборатории Рамус.
Не са изпратили резултатите на гинеколожката , и сега се опитвам да разбера , този резултат добър ли е?
За протокола , ще се свържа с нея , но съм любопитна

ПАП 2 е ОК  Peace

# 446
Кърлежа е гадна гадинка. Нямам представа кой ви е изписал превантивен антибиотик 5 дни и то Зинат. Пие се друг антибиотик и по друга схема и доста по-дълъг период.

В "Пирогов" ходихме да му го махнат, но интересното е, че точно 10 мин. преди да влезем в болницата, забелязахме, че кърлежът го нямаше на мястото. Беше паднал от само себе си, а определено беше със завидни размери. ММ се кълне, че не го е дращил или пипал. Наистина е странно как се получи това. Лекарката му даде рецепта за споменатия антибиотик и взехме именно него. Каза само да го следим за евентуални симптоми и ако има нещо притеснително, да потърсим лекарска помощ. Мисля си, че това с ухото няма как да има връзка, защото ММ каза, че има чувството, че е стоял на течение в началото на седмицата. Може би е просто съвпадение, температура няма засега, но ще продължаваме да следим състоянието му...

# 447
  • София
Здравейте,
Не знам към какъв специалист да се обърна. От време на време все едно имам прах в гърлото и започвам да кашлям. Не ми минава ако не пия вода, понякога доста. Случва ми се от години без някаква регулярност и нямам идея на какво може да се дължи.
Ходила съм при ендокринолог, но бяха категорични, че не е от щитовидната. Не боледувам почти и нямам хроничен фарингит и т.н.
Надявам се някой да има идея какво да предприема Praynig

# 448
  • София
Здравейте,
Не знам към какъв специалист да се обърна. От време на време все едно имам прах в гърлото и започвам да кашлям. Не ми минава ако не пия вода, понякога доста. Случва ми се от години без някаква регулярност и нямам идея на какво може да се дължи.
Ходила съм при ендокринолог, но бяха категорични, че не е от щитовидната. Не боледувам почти и нямам хроничен фарингит и т.н.
Надявам се някой да има идея какво да предприема Praynig
Прилича ми на алергия. Ако имате такава към домашния прах ще ви се явява целогодишно. И аз имам подобни симптоми и алергия към домашен прах.

# 449
  • София
Целогодишно е да. Съжалявам за глупавия въпрос, но ако е алергия към домашен прах ще го получавам ли и на открито?

Общи условия

Активация на акаунт