Бързи здравословни въпроси и отговори – 2

• 84 205
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, миналата седмица поради ангина ми биха 4 инжекции Терцеф, разредени с Лидокаин,за да не болят толкова при поставянето, а и бях направила бъбречна криза. Тази седмица обаче местата, където ми поставяха инжекциите все още ме болят Sad Имате ли идея какво мога да направя, за да намалее болката?

# 496
  • Sofia
Компрес с реванол,пръскане или мазане с Репарил

# 497
AllOfME ти поряза ли се при бръсненето или какво точно? а и за какво място става дума? по описанието ти, може да е почнало да се сформира някаква бенка. но най-добре да наминеш през дерматолог, ако ти изглежда необичайно.

# 498
Здравейте!

Интересува ме някой ползвал ли е тази хранителна добавка или други от този вид?Имат ли наистина някакъв ефект?

http://www.himalaya.bg/product/354/bakopa-brahmi-podkrepya-mozak … nata-sistema.html

# 499
  • София
 Здравейте, имам следния въпрос - днес на синът ми му поставиха диагноза скарлатина. Лекарката ни му е направила гърлен секрет, явно бърз някакъв. Не  съм лекар, но той няма обичайните белези - малиново червен език, висока темпиратура и най вече обрив. Има точно три пъпки, температурата му е 37.2, боли го гърло и това е. Жизнен е, хапва...Възможно ли е да не е скарлатина? В детската градина има варицела, сестрата беше много изненадана, че е със скарлатина. Притеснява ме ако не е това и му взема антибиотика да не стане по-зле. Възможно ли е резултата от секрета да не е точен и да е Варицела, ако и тя се открива със секрет? Предварително благодаря!

# 500
  • оттам, откъдето започва България
http://www.pramed.com/scarlatina.htm И двамата ми сина изкараха скарлатината по два пъти, но преди доста години, вече са големи. Единственото, което си спомням сега, е триъгълника, който се образува покрай устата им, беше ясно изразен. Ако не си сигурна пробвай с второ мнение.  Peace

# 501
В областта на ставата на първия пръст на ръката си напипах болезнено като топченце, колкото глава на карфица, установих го днес като почнах с белачката да беля картофи и ме заболя....някой имал ли е подобно нещо, докато отида на хирург в понеделник ще откача, или може би трябва ортопед?

# 502
  • София/Испания
И аз имам същият проблем,в областта на показалеца.Но за сега нямам възможност да ходя на лекар.
Аз мисля,че е шип,без да съм абсолютно сигурна.Сподели ,ако обичаш какво ти е казал лекаря.

# 503
  • Бургас
На мен ми излизаха някакви топченца по ръцете често зимата - приличаха на малки мазолчета. Като ги натисках случайно - болят. Забелязах ги случайно и аз при някаква домакинска работа. Минават сами, но бавно - около 20 дена да не кажа месец. Излизали са ми и по няколко на веднъж. По дланите и по пръстите, но не отгоре, а отстрани на прръста. Появяват се, малко порастват и постепенно изчезват. Забелязах, че като вземам някакви витамини или имуностимуланти не ми се появяват. Показах ги на личната, тя каза само - детски работи - в смисъл, че на децата излизат такива топченца. На друг лекар не съм ходила. Но не знам вашите топченца дали са такива.

# 504
  • Бургас
Възможно ли е резултата от секрета да не е точен и да е Варицела, ако и тя се открива със секрет?
Скарлатина се открива с бърз тест от гърлото, около 16лв струва. Повторете го. Казвате в най-близката лаборатория, че искате бърз тест за скарлатина, те ще ви разберат.
Варицела се открива не с гърлен секрет, а с кръвно изследване от вената. Има както за настояща, така и за минала инфекция, ако толкова не е ясно какво му е на детето може да пуснете и тях.
И още нещо: синът ми е карал и скарлатина, и варицела ... И двете могат да протичат адски нетипично. Скарлатината му я установих аз сама с въпросния бърз тест, няколко лекари преди това не можаха да разберат какво му има. Белият триъгълник около устата, болките в гърлото, обривът по тялото и високата Т се появиха по-късно от очакваното.

# 505
И аз имам същият проблем,в областта на показалеца.Но за сега нямам възможност да ходя на лекар.
Аз мисля,че е шип,без да съм абсолютно сигурна.Сподели ,ако обичаш какво ти е казал лекаря.
Запазих час за ортопед днес, ще направят и снимка, дано не е нещо лошо Praynig Топченцето при мен е подкожно, по скоро нещо на ставичката на показалеца ! Praynig

# 506
  • София/Испания
Дано всичко мине добре.Чакам да споделиш какво е казал лекарят. Hug

# 507
Дано всичко мине добре.Чакам да споделиш какво е казал лекарят. Hug
Ще споделя, теб боли ли те, защото при мен болката е тъпа и ако не бях почнала да беля картофи хич нямаше да го усетя Sad

# 508
  • на острова на мечтите
Запазих час за ортопед днес, ще направят и снимка, дано не е нещо лошо Praynig Топченцето при мен е подкожно, по скоро нещо на ставичката на показалеца ! Praynig
И аз имам подобно топченце, но вече не ме боли. Не е опасно

# 509
И аз имам подобно топченце, но вече не ме боли. Не е опасно
Ходи ли на лекар, може би накаква артритна история, нали все сме на мишките с тоя пръст! Sad

Общи условия

Активация на акаунт