Бързи здравословни въпроси и отговори – 2

• 83 442
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
Диагностицирана съм с хидронефроза с обструкция на уретеропелвикалното съединение, имам прещипан пикочен канал. Изпращат ме за поставяне на стент. Някой минал по този път да сподели какво представлява манипулацията и към коя болница и лекар да се насоча? София

# 706
Възможно ли е да ми се вдигне херпес на гърба?
Податлива съм на херпеси.Поне 2-3 пъти годишно ми се появяват , но на устата.
Вчера усетих и видях едни пъпки на гърба-на гръбн.стълб, между плещите.
Приличат ми на херпес и така ги усещам , като болка.
Снощи ги намазах с Ацик,  днес пак, пък да видим newsm78

# 707

Palmyra, херпес на гърба е нещо различно и сериозно. Трябва да идеш на кожен лекар.

Вече няколко пъти чета някой да пише "да ми се вдигне херпес". От къде да се вдигне?  Shocked Или имате предвид "изби ми/появи ми се херпес".

# 708
Херпес може да излезе на всяко място.
Аз имам на крака, излиза ми периодично, на едно и също място.

# 709

Не съм съгласна. Има значение дали става дума за herpes simplex или herpes zoster. Херпеси по устните и лицето са едно, а на гърба е друго. Лечението и превенцията да не заразиш някого също са различни!

# 710
Твоят е симолекс, щом се появява периодично....зостера тръгва по нерв и боли много....а също рядко повтаря!
На гърба вероятно става дума за зостер, но щом не боли може и симплекс да е Simple Smile
Лечение от херпеса няма, веднъж вградена в нашата ДНК, вирусната ДНК остава там за цял живот, при спаднал имунитет изкача наново! Човек с херпес симплекс едно или две заразява дори в момента да няма мехури, абсолютно доказано....за щастие обаче заразата е най силна, когато има мехурчета.... #Cussing out Течността вътре е бъкана с херпесни вирусчета Sad, така поне можем да сме с повишено внимание към хората болни в момента! Въпреки това 90 процента от хората по свеата са носители, въпреки, че никога нямат външна изява...Sad

Последна редакция: вт, 19 юли 2016, 09:43 от mimi.7299

# 711
Мон... и аз благодаря, доста изчерпателно.
Значи специално зостера няма шанс за предаване по полов път, така ли?
Неее, той е реактивиране на вируса при хора, боледували от варицела. Може само да зарази някой /без значение дали по полов път или не, просто при контакт/, който не е боледувал от варицела.

Значи си важи принципа, ако след полов акт ти се появи нещо, по-добре да се чеква с венеролог, а не просто с кожен доктор.

# 712
Как се справяте с тежестта в корема?

# 713
  • ...на безопасно
Внимавам как комбинирам храните. И въобще какво ям съобразявам.
Богато ядене от тестяно, месо, въглехидрати разни, и алкохолец ако сложиш и.....най-здравия стомах ще сдаде багажа.

# 714
  • Sofia
чай от мента или лимонада от прясна мента с лим.сок и мед....но най-добре да не се стига до преяждане

# 715
Трябва да се внимава и с количеството плодове на куп. Не бива да се прекалява.

# 716
Здравейте!Попринцип въпроса ми е за лекар,но все пак да се обърна и към вас.Докато бях бременна и до сега получам едно схващане на десния крак.Точното място е горе,където крака влиза в таза.Понякога е отстрани,а друг път го чувствам и отзад на седалището.Самата кост ме боли(не знам дали го обясних правилно) Като седна или легна на твърдо направо все едно шишове ме пронизват.Не мога определено време дори да се движа.Ходила съм на ортопед и снимка ми е правена.Обясниха ми,че е "дефект" от бременността.Изписаха ми Афламил на прахчета и още някакви лекарства за 2 седмици.Ако не почувствам облекчение трябва да пие други лекарства за цял живот едва ли не.Но аз съм чувала,че подобни лекарства увреждат много и по-скоро подтискат болката,а не лекуват.
Не знам вече какво да правя и изобщо дали има лечение или този "дефект" ще си го търпя.Препоръчаха ми и редовно лечебни масажи,но имам малко дете и не мога да съм много редовна.

# 717
Sweet_Dreams Провери калция как ти е. След бременност може да има снижаване на нивата и от там понякога и разни болки.

# 718
  • на острова на мечтите
Здравейте!Попринцип въпроса ми е за лекар,но все пак да се обърна и към вас.Докато бях бременна и до сега получам едно схващане на десния крак.Точното място е горе,където крака влиза в таза.Понякога е отстрани,а друг път го чувствам и отзад на седалището.Самата кост ме боли(не знам дали го обясних правилно) Като седна или легна на твърдо направо все едно шишове ме пронизват.Не мога определено време дори да се движа.Ходила съм на ортопед и снимка ми е правена.Обясниха ми,че е "дефект" от бременността.Изписаха ми Афламил на прахчета и още някакви лекарства за 2 седмици.Ако не почувствам облекчение трябва да пие други лекарства за цял живот едва ли не.Но аз съм чувала,че подобни лекарства увреждат много и по-скоро подтискат болката,а не лекуват.
Не знам вече какво да правя и изобщо дали има лечение или този "дефект" ще си го търпя.Препоръчаха ми и редовно лечебни масажи,но имам малко дете и не мога да съм много редовна.
Може да ти е останал притиснат нерва на ишиаса, или е възпален. Болката е точно такава. Поне при мен. Аз мажа с разни противовъзпалителни  мазила.
чай от дафинов лист,или активен въглен.

# 719
На мен за болката ми помагат много мазила и масажи...първо направих една серия четири седмици подред и после веднъж месечно, все ще намериш някой да гледа детето....прахчета не пия, защото дразнят стомаха...!

Последна редакция: чт, 21 юли 2016, 15:09 от mimi.7299

Общи условия

Активация на акаунт