Бързи здравословни въпроси и отговори – 2

• 84 206
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
  • оттам, откъдето започва България
Моля за мнение. Днес синът ми е ходил да му правят пломба. При запълване на зъба с материал много го е боляло, но зъболекарката казала, че така ще е няколко дена, т. е. ще го наболява зъба. Това нормално ли е?  newsm78 И само да спомена, че това не е през здравна каса и удоволствието струва 90 лв.

# 196
Моля за мнение. Днес синът ми е ходил да му правят пломба. При запълване на зъба с материал много го е боляло, но зъболекарката казала, че така ще е няколко дена, т. е. ще го наболява зъба. Това нормално ли е?  newsm78 И само да спомена, че това не е през здравна каса и удоволствието струва 90 лв.

Tук май не става дума за кариес и пломба, а за лечение на канали, умъртвяване на нерви и т.н.

# 197
Въобще не знам какво го е правила. Този зъб беше правен преди няколко години и уж му бяха изкарани нервите, но почна да го боли. В петък му сложи лекарство и днес го е затворила. Не ми е казвал да му е вадила нерви.  ooooh!

# 198
Те явно са извадени нервите, но е имало лечение на корени.
Снимка правиха ли?

# 199
Първоначално панорамна. След лечението не сме правили.

# 200
Първоначално панорамна. След лечението не сме правили.

Ами то след облъчването на панорамната по-добре и да не правите.

Това с панорамните снимки е някаква мода, която не разбирам. Де отидеш на лекар и айде една панорамна снимчица да тряснем. Shocked Е после като ида на друг лекар няма да си я нося тая снимка и пак ли ще се облъчвам? А догодина пак ли?

# 201
Тя нашата панорамна е на диск. И, да, всяка година и на мен ми искат панорамна снимка преди да започна лечение при стоматолог. Не знам дали е мода или по-хубаво се виждат проблемите.  newsm78

# 202
  • на острова на мечтите
Мм е от бранша (зъболекарският) и не е нормално да го боли зъбът след като са му направили пломба.  Непрофесионално е да твърди зъболекарката, че ще го боли някой и друг ден. Не трябва да боли изобщо. Тук правят снимка само на зъба,който трябва да се умъртви. Доколкото съм чувала , обаче, особено на малки деца не бива да се умъртвява нерва Naughty Мм казва, че зъбът умира, т. е. не се "храни" вече. Нещо като дърво без корен. Ако няма основателна причина не е трябвало да се умъртвява нерва.

# 203
Здравейте
От известно време си мисля да си направя лабиопластика (намаляване на вътрешните срамни устни). Търсих информация, но всичко е доста старо. Бихте ли ми препоръчали добър гинеколог-хирург в София, който да прави тази операция?

# 204
  • Sofia
Тази процедура мисля,че се прави от пластични хирурзи Thinking

Излезнаха ми страшно болезнени мехури от неудобни обувки,пълни са с течност,не мога да обуя обувка,нито да ходя,а утре се налага да излизам....С какво да ги третирам, за да облекча болката при ходене?

# 205
Доли, същото ми се случи наскоро   Confused
Вечерта едва се добрах  до вкъщи, но нямах мехури, а кожата на двете ми малки пръстчета беше обелена до месо. За капак, нямах нищо подходящо вкъщи, намерих само някакво немско мазило, което е по-скоро за дерматити и алергични реакции. Намазах се, а на сутринта бях малко по-добре. Разбира се, обух други обувки, а на пръстчетата сложих риванол, отгоре памук, а памукът го обвих...може да ми се смеете, ама с едно бяло хартиено тиксо, защото другите лепенки не държат. Така се чувстваше леко болката, но поносимо.
Когато съм имала мехури, ми е олеквало като съм ги пукала и изтисквала, но май не е много препоръчително...
Между другото, тези немски мазила много ги препоръчвам. Те са едни големи къргли кутии, с непроизносимо име, около 5-6 лева струват, има ги във всяка дрогерия. Всяка кутия е за различен повод- има за уморени крака, за болки, за кожни реакции, за ставни проблеми, но са много ефекивни всички.

И аз да попитам нещо. Преди около три месеца залитнах, опитах се да се хвана и си обърнах назад много болезнено малкото пръстче на дясната ръка. Движех го, не беше счупено уж, но доста ме боля.
После почти мина болката, но до ден днешен като  го свивам ме боли, точно по средата на свивката.
Освен това, при влошаване на времето, дъжд и влага, чувствам много силна болка в пръстчето.
Дали не е станало хронично... Чудя се на невролог ли да отида, на ортопед ли...

# 206
Дидка Питка, сега ти видях въпроса, извинявам се, че пиша два последователни поста...
Ако са правили кореново лечение на зъба на детето и заъплване на канали, снимка винаги се прави непосредствено след запълването на зъба, за да се види дали са запълнени добре каналите.
Иначе е нормално да го боли известно време, то самата процедура е болезнена и разранява.

# 207
  • Sofia
Знам,че не трябва да се пукат мехурите,но не можех да си обуя обувките...вечерта пак се образува течност,пак го спуках,боли доста при ходене въпреки превръзката. Много страдам от подобни проблеми,с голям и широк крак съм и трудно си намирам моя номер. Най ми е добре лятото по чехли и джапанки Sunglasses

# 208
Дидка Питка, сега ти видях въпроса, извинявам се, че пиша два последователни поста...
Ако са правили кореново лечение на зъба на детето и заъплване на канали, снимка винаги се прави непосредствено след запълването на зъба, за да се види дали са запълнени добре каналите.
Иначе е нормално да го боли известно време, то самата процедура е болезнена и разранява.
Благодаря ти, болката отмина. Но продължава правенето на пломби на още зъби. Дано зъболекарката се справи добре.

# 209
Какъв е актуалния вирус? Сополи, Т, и т.н. ли?

Общи условия

Активация на акаунт