Бързи здравословни въпроси и отговори – 2

• 84 193
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Снаха ми нещо не разбрала и сложила ампули фраксипарин 0,6 мл в хладилника и те замръзнали.
Ще може ли да се ползват след като се размразят (на стайна температура ) или трябва да се изхвърлят?

Извинете, ако въпросът ми не е за тази тема  Hug

Последна редакция: пт, 29 апр 2016, 16:06 от alvera

# 241
  • Sofia
Как ще замръзнат в хладилник?
Аз не бих ги ползвала...

# 242
  • на острова на мечтите
Aз не съм медицинско лице,но видях, че ампулите  са подкожни и не би трябвало да са опасни,но все пак попитай личният лекар.  Може да не са ефикасни.

# 243
  • ...на безопасно
Здравейте, да се допитам и аз в темата.
Детето ми от седмица е с кашлица. Ей тъй, без нищо друго - температура, червено гърло няма. Нещата започнаха с лек сопол, който поспря.
Водих я на пулмолог във вторник. Изписа демефан и либексин. Ползваме и ефира, и серетид по принцип. Кашлицата е дразнеща, продължителна, тръбна като на моменти се чуват и секрети . Няма пристъп. Трахеит било, не от дробовете . Такъв бил вируса.
В четвъртък я водих на личната - ок са дробовете.
 Ама тя не спира да кашля....
 Вчера я водих в неотложния кабинет пак да я слушат - ок е. Няма пристъп.
Нещо лечението ли не е наред, защо не се повлиява? Даже снощи и през нощта се закашля, а преди не бях чувала.

Последна редакция: нд, 01 май 2016, 11:07 от а Kеа?

# 244
Здравейте! И аз искам да се наредя на опашката с питащи с един проблем, който ме притеснява от отдавна.

От месец и половин имам болки в ануса, ходих на няколко различни лекари и ми казаха, че имам цепнатини (рагади) на около сантиметър навътре. Предписаха ми разни кремове за мазане, но не ми минава, а болката е непоносима и често не мога да спя. Може ли някой добър човек да ми препоръча нещо за избавяне от тези мъки? Не знам накъде да се обърна вече Sad

# 245
Здравейте! И аз искам да се наредя на опашката с питащи с един проблем, който ме притеснява от отдавна.

От месец и половин имам болки в ануса, ходих на няколко различни лекари и ми казаха, че имам цепнатини (рагади) на около сантиметър навътре. Предписаха ми разни кремове за мазане, но не ми минава, а болката е непоносима и често не мога да спя. Може ли някой добър човек да ми препоръча нещо за избавяне от тези мъки? Не знам накъде да се обърна вече Sad

Ако са рагади бива, ако е анална фисура положението е тежко! При мен избавлениети беше операция! Ако е още прясна пробвай с мазилата и няколко дни само на течна храна, това, което излиза трябва да е каша...иначе всеки ден се цепи наново! Успех!

# 246
А свещички не ти ли дадоха, например цикатридина ? И да, лека, кашава храна, без дразнители като люто, целулоза и т н

# 247
Рагади са, да, просто от нищо не минават...някои дни се чувствам по-добре, но в други изобщо не мога да спя от болка. А относно свещичките - дадоха ми, но не помогнаха с нищо. Спазвам диета и нямам проблеми с изхождането, просто мисля, че не са ми предписали правилни лекарства или трябва да се обърна към народната медицина, знам ли и аз... Sad

# 248
Здравейте!Днес ми е втори ден без абсолютно никакъв глас.Случва се от време на време,но сега изобщо пък никакъв звук не издавам.Вчера цял ден смуках Хомеовокс,компреси,моркови-нищо.Днес от сутринта съм на Исла Минт,преди ми помагаше,но сега....не.Чай,лукчета,мед и нищо.Моля ви ако се сещате за нещо друго,помагайте Simple Smile

# 249
Калциев глюконат

# 250
Здравейте някой да знае нещо за виене на свят свързно с вестибуларния апарат Sick

# 251
  • на острова на мечтите
Здравейте!Днес ми е втори ден без абсолютно никакъв глас.Случва се от време на време,но сега изобщо пък никакъв звук не издавам.Вчера цял ден смуках Хомеовокс,компреси,моркови-нищо.Днес от сутринта съм на Исла Минт,преди ми помагаше,но сега....не.Чай,лукчета,мед и нищо.Моля ви ако се сещате за нещо друго,помагайте Simple Smile
при мен е професионално заболяване да ми се губи гласа. Преди няколко години ми констатираха възел на гласните струни. Аз лекувам така:изстивам един лимон в чаша , после наливам директно в гърлото. Не поглъщам веднага , а оставям сокът да престои няколко мига там на входа на гърлото и преглъщам. После пия малко топла вода. При мен подобрението е почти веднага.

# 252
Рагади са, да, просто от нищо не минават...някои дни се чувствам по-добре, но в други изобщо не мога да спя от болка. А относно свещичките - дадоха ми, но не помогнаха с нищо. Спазвам диета и нямам проблеми с изхождането, просто мисля, че не са ми предписали правилни лекарства или трябва да се обърна към народната медицина, знам ли и аз... Sad
Щом са рагади ще минат, трябва не само да ходиш всеки ден, трябва да е мека каша! Вземи Масту форте свещички, а за мазане Доксипрокт...той има и лидокаин и облекчава....цикатридината има само хиалуронова киселина, тя е накрая като отшуми болката!

# 253

Турта, живовлек, невен, малко смрадлика + голям леген. Вариш и сядаш в приятно топло чайче. Трябва да седиш, а не само да се измиеш.

За мазане горещо ти препоръчвам Витасин или Родопско чудо. И двете са от аптеката. Мехлем с Невен също затваря бързо рагадите, но той е домашен.  МАзен крем трябва да имаш постоянно, а не само вечер  Peace

# 254
  • Sofia
Дъщеря ми /26г./ има обрив по лицето,отстрани на бузите...дребни пъпки,някои пълни с течност.
Маже се с Адвантан,взима и хомеопатично,но вече 4-ти ден почти няма промяна...
Какво друго да приема,трябва ли да е на диета?

Общи условия

Активация на акаунт