Бързи здравословни въпроси и отговори – 2

• 84 311
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Да за определяне на нивото. Гърне без похлупак, докато приемаш Вигантол, изследваш ли се?

# 556
Не, то не е необходимо. Витамин D се натрупва адски бавно в организма. Първата ми насрочена контрола е за след чак 3 месеца, аз отскоро го приемам.

# 557
Здравейте!  Simple Smile
Гастроскопия ,без сериозни оплаквания...Дали да я направя се колебая.
Май искам ,но четох за болка,евентуални последици(неприятни).
Който е минал през това ,моля за мнение!

# 558
На мъжа ми му правиха гастроскопия във "ВМА" преди няколко месеца. Абсолютно никакви оплаквания / странични ефекти няма от самата процедура. Peace По-добре си я направи с упойка обаче, понеже знам, че в някои болници я предприемат без. Peace

# 559
Благодаря!  Simple Smile

# 560
Преди 2 дни имах полов контакт без презерватив с непознат мъж. Вчера бях на зъболекар и ми сложиха упойка. Днес установих, че имам ужасен мирис на урината, също така е тъмна на цвят, гъста и не е бистра. Не ме боли при уриниране, нито усещам парене. Никога до сега не съм имала проблем с неприятен мирис на урината , нито пък е била гъста и тъмно жълта на цвят. Други симптоми нямам, но ме притеснява това. Може ли да е от упойката вчера?? Или 100% е нещо венерическо?

# 561
  • Варна
Ох, в днешно време без презерватив с непознат .... Rolling Eyes
Както и да е,прекалено е скоро причината да е венерическа болест,там инкубационния период е малко по-дълъг(не че знам всички венерически заболявания де).
По скоро или си настинала или не пиеш достатъчно течности и урината ти е по-концентрирана.

# 562
  • Кьолн
Здравейте! Откриха ми киста в черния дроб.Все още не са ми назначили лечение.Има ли някой с това заболяване и правил ли си е операция? Много съм притеснена.Предварително благодаря!

# 563
Преди 2 дни имах полов контакт без презерватив с непознат мъж. Вчера бях на зъболекар и ми сложиха упойка. Днес установих, че имам ужасен мирис на урината, също така е тъмна на цвят, гъста и не е бистра. Не ме боли при уриниране, нито усещам парене. Никога до сега не съм имала проблем с неприятен мирис на урината , нито пък е била гъста и тъмно жълта на цвят. Други симптоми нямам, но ме притеснява това. Може ли да е от упойката вчера?? Или 100% е нещо венерическо?
Хора, не ви ли е страх от спин, папилома вирус, сифилис и пр. и пр. Rolling Eyes Rolling Eyes

# 564
Здравейте! Откриха ми киста в черния дроб.Все още не са ми назначили лечение.Има ли някой с това заболяване и правил ли си е операция? Много съм притеснена.Предварително благодаря!

Колко лекаря потвърдиха кистата?

# 565
  • Кьолн
До сега само един,но беше толкова сигурна че чак ме изплаши.Ще потърся и второ мнение!

# 566
Понякога са безопасни кистите, не се шашкай. Hug
Майка ми има две, от години, нямат никакво изменение.

# 567
До сега само един,но беше толкова сигурна че чак ме изплаши.Ще потърся и второ мнение!

Имам съмнение, че ще се окаже, че даже няма киста. А операция не се прави при всяка киста и така нататък. Трябва следене и изследвания. Някой да види кистата на дроба и да каже - ще се оперираме е много непрофесионално. Потърси второ мнение и се насочи към добър специалист.

Аз бих потърсила и трето мнение.  Hug

# 568
Моля за малко информация, относно резултати на тест за остеопороза:

T-score - -2.6
Z-score - -1.3

Възраст 59 год.

Какъв е стадия на заболяването според вас?

# 569
nakude Не съм много запозната, но знам, че границата на T-score ,под която се смята за остеопороза е -2.5, значи там е съвсем малко под нея . А за  Z-score май е добре да бъде над -2, така че там май се вмества.

Общи условия

Активация на акаунт