Бързи здравословни въпроси и отговори – 2

• 84 389
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
И аз с 38 се чувствам много зле, но откак имам дете знам, че за 38 е рано да се дават температуропонижаващи, а 39,5 не е страхотия на страхотиите и едва тогава може да се говори за висока температура. Казвам "откак имам дете", защото като родих се поинтересувах и педиатърката ми каза, че до 38,5 не се дават лекарства, защото организмът се опитвал сам да се пребори с какво беше там.

Ама всеки си знае него си де. Аз години наред съм пила антипиретици още като видя 37...
аз никога не съм пила преднамерено антипиретици на хапчета, но с години съм пила фервексове, в които се съдържа парацетамол... От дете съм мислела че прахчетата са някакво противовирусно, но сега гледам че имат парацетамол колкото едно хапче! И като изпия по 4 прахчета на ден все едно пия 4 хапчета. Чак преди 2 години една лекарка ми каза, че фервексове не се пият при субфебрилна Т. От малка съм си набила в главата, че при настинка се взима прахче (което никога не помага) и няма нищо друго освен антибиотик. Много-много нямам идея какво се взема при първи симптоми на настинка.

# 646
Ако те приемат в болница, отделение по неврология, пътека №7, в самата пътека се включва това изследване.

Мерси, но няма да ме приемат в болница. Търся само къде да си направя изследването и да видя резултата. Мислих да се насоча към "Токуда", защото прочетох чудесни отзиви за една доцентка, но се оказа, че там вече не правели ЕМГ с направление. Confused Ще видим накъде ще се насоча, може би "ВМА". Rolling Eyes

# 647
  • София
Като имах бронхит и Т ми беше 39.3, бълнувах будна, така да се каже.  Много ми беше зле и реално свалях Т, с прахчета.
Моята ЛЛ,  като детето беше и то с бронхит, посъветва,  почивка на море,  било добре за дробовете.
Даже за повечето белодробни заболявания,  ни праща на планини и морета./друг е въпросът, дали ги посещаваме/

Според вас,  би ли имала конкретна причина за "кекави" зъби.
На почти всички имам пломби.
Ето сега лекувам един,  а друг вече има кариес с огромна дупка, за няма и месец!

# 648
Има. Ген и т.н. Just like me.

# 649
  • Бургас
Според вас,  би ли имала конкретна причина за "кекави" зъби.
На почти всички имам пломби.
Ето сега лекувам един,  а друг вече има кариес с огромна дупка, за няма и месец!
Oсновно ген казват всички. Дори и зъболекари, с които съм говорила. Според тях дори и качественото и редовно почистване не спасява, нито предпазва. Имали пациенти, които почти не си мият зъбите и като им почистят тоновете зъбен камък отдолу се показвали чисти и здрави зъби, основно с венците и т.н. имали проблем тези хора, но това е друга тема. А аз търкам с читави четки, чистя между зъбите, ходя редовно на зъболекар, нямам зъбен камък и пак почти нямам зъб без пломба...
Важно е обаче и дали цял живот си била така или в един момент рязко са започнали да се развалят.

# 650
  • София
От 4ти клас съм по зъболекари.
Явно , ген  както казвате.
  Благодаря за отговорите!

Последна редакция: сб, 09 юли 2016, 23:19 от Wind .

# 651
  • София
Това, което съм забелязала е същото, когато хората имат повече зъбен камък са им по-здрави зъбите , а тези като мен без зъбен камък имаме много кекави зъби. Образуването на зъбен камък зависи от съдържанието на слюнката и явно и "кекавите(крехките)" зъби се дължат пак на нейното съдържание.

# 652
  • Sofia

Аз също никога съм нямала зъбен камък,не са ми здрави зъбите,но да се твърди,че зъбния камък предпазва... ми се струва нереално

# 653
никак не предпазва.

# 654
От нищо не предпазва.
Непочистения води до пародонтоза.

# 655
  • оттам, откъдето започва България
Точно така, аз чистя зъбен камък на 6 месеца и ходя постоянно по зъболекари за пломби, пулпити и т. н., отделно пародонтозата. Майка ми е на 73 г. и няма изваден зъб, но баща ми си е с ченета. Явно на него съм се метнала.  ooooh!

# 656
И при нас е същото.
Аз от дете съм по зъболекари, позлатих ги! Twisted Evil
Сестра ми е с идеални зъби, да има най-много една пломба.
Тя прилича на майка, аз на татко...

# 657
И аз май не мога да се оплача много....по време на бременността ми доста се поразвалиха, оправих ги...от тогава ходя всяка година на профилактичен и чистене на зъбен камък....добре са, да чукна на дърво, всичко е бяло в устата ми, но не че е здраво, просто е оправено Simple Smile Татко ми имаше лоши зъби, майка хубави...

Последна редакция: нд, 10 юли 2016, 08:58 от mimi.7299

# 658
На мен пък, за учудване, точно бременността не ми повлия никак на зъбите.

# 659
  • Бургас
На мен пък, за учудване, точно бременността не ми повлия никак на зъбите.
На мен също и двете бременности не ми повлияха. Това се е случвало може би повече преди, когато не е имало толкова витамини, добавки и т.н. за периода на бременност, въпреки че аз поради други причини не можех да ги пия, та и от тях не е при мен.

Общи условия

Активация на акаунт