ПИД, PGD\PGS - Предимплантационна диагностика на ембриони

• 90 600
  • 767
  •   1
Отговори
# 135
  • тук-там
Нямма идея защо не изследват. При нас отменят трансфер при нисък прогестерон. Би било загуба на ресурс, време и нерви. Самоназначи си го!

# 136
В Турция не изследват пеогестерон. Казаха, че кринона действа локално и няма да се хване с теста.

# 137
Изследвала съм прогестерон в деня на трансфера и на 5 ден. бях с кринон, така че изследва се, няма проблем. Беше ми на горна граница.

# 138
Здравейте, девойки!
Пише ви един тати на 7 годишно здраво момченце, заченато по естесвен начин.
Проблемът при нас се появи при опита ни за второ детенце. След прекъсване по мед. причини в 6 месец и кариотип на двамата се установи балансирана нереципрочна транслокация м/у 5 и 15 хромозома при МЖ ( <---- гледам, че е модерно ). Излиза, че с първото си детенце сме изкарали късмет, а за всеки следващ опит процентът риск за проблем е много голям, още повече, че вече сме на по 37-38 год. Това беше възможно най- кратката версия.
Одобрени сме от ЦАР и си чакаме датата за заповедта.
Търсим надеждна клиника където правят ПИД, тъй като нашият първи избор- Ню Лайф- Пловдив отпада (там не се занимават с ПИД). В Селена- Пловдив твърдят, че правят, но общото мнение за там е, че се доплаща почти колкото и 5-те хил. от ЦАР, а ПИД-а се плаща отделно. Давам си сметка, че евентуалното доплащане много зависи от естеството на проблема при всяка двойка. Настроил със се за плащане на ПИД-а, поне 4-5 ембриончета, ако устискат, но още 4-5к лева извън финансирането ще ни дойдат множко. Принципно МЖ няма проблеми със зачеването и износването, а АМН-то й е 2.5, та може би няма да се наложи да се стимулира агресивно.... Един Боб знае...
Какво ще ме посъветвате? Коя клиника да изберем, за да не се налага да доплащаме ужасно много над ЦАР-ските 5к. Пак казвам- подготвен съм за плащане на ПИД-а.

# 139
В Надежда е по 300 лв. на ембрион.

# 140
За България - Надежда.

# 141
В Надежда е по 300 лв. на ембрион.

Което е супер, имайки предвид, че се бях настроил за 600 на калпак. FISH ли ползват там?
А дали ще ни стигне царското злато за самата процедура, или всичко зависи от стимулациите?
Още утре ще се обадя да се опитам да запазя час или поне да питам...

# 142
А тоя кариотип къде го правихте? Щото знам за една двойка с проблеми в кариотипа, който при повторно изследване се оказа, че нямат проблеми.
Иначе доста неща се доплащат и доста измислени екстри се правят в България. И веднага си запишете часове, че се чака за преглед.

Последна редакция: ср, 18 юли 2018, 01:34 от steli4ka s

# 143
И в Генетика- Пловдив, и в Майчин Дом- София. Потвърдено е.
Преди няколко дни статуса ни бе сменен на "Одобрена молба" или нещо такова и сега ще чакаме обаждане, та трябва да я изберем мястото.

# 144
# 145
  • София
Ако не сте пациенти на Надежда, попълнете веднага формуляра в сайта, защото за репродуктивните се чака много. Аз през 2005 чаках 8 месеца, докато ми дойде реда забременях...
Не зная дали има начин да се консултирате с генетиците предварително.
Иначе ПИД става бързо, за около 2 седмици се събират ембриони за тестване, теста става за 4-5 дни, цената е 320лв/ембрион. Изследването е NGS.
Цените на Надежда ги има снимани на първа страница на темата за Надежда. Мисля че замразяване и съхранение не се покрива от ЦАР.
Успех!

Последна редакция: ср, 18 юли 2018, 08:31 от delisardeli

# 146
  • София
ЦАР отпуска 200лв за замразяване

# 147
Замразяването е от ЦАР, за съхранението си платихме, което не го разбирам. Поне първоначално би следвало да го покрият, но пък дават 500 лв за ЗЕТ.
Ние в крайна сметка не правихме ПИД, върнаха ми в неделя по-добрите два бластоцисти след хетчинг, другите два ранни бластоцисти замразиха (уплаших се да не загубим и четирите с оглед очаквания % здрави,  имаше риск да не им вземат достатъчно клетки на ранните, а трябваше да платим 2500 лв и за два.. нямаше време за местене в Надежда) И сега чакаме чудо, имплантация и ако имат сбъркани хромозоми да се "самоизлекуват"... Confused  Wink
Христо, с транслокацията ли Ви одобриха ЦАР или по други фактори? Благодаря и успех!

Последна редакция: ср, 18 юли 2018, 09:14 от Малага

# 148
Христо, с транслокацията ли Ви одобриха ЦАР или по други фактори? Благодаря и успех!

Да, от тази година ЦАР покриват и част от генетичните аберации. Нямаме друг фактор.

Притеснява ме чакането 8 месеца за преглед, при положение че до месец- два ще ни извикат да си вземем заповедта и трябва да им посоча новата клиника. А не мога да го направя, ако нямам одобрението им след първичен преглед.

Обадих се в Селена- Пловдив. Мисля, че там ще ни приемат по- бързо от 8 месеца. Цената на ПИД е твърдо 3к лева, независимо от броя ембриончета. Пращат ги в Турция, не знам точно къде и не знам по кой метод ги изследват.
Остава като вариант в краен случай, макар че ще е с доста доплащане. Не знам...

# 149
Ако се обадиш на координаторката за ЦАР в Надежда и кажеш, че имаш заповед, която ще вземеш до 2 месеца и искаш да я използваш при тях  ще те посъветва какво да направиш.

Общи условия

Активация на акаунт