ПИД, PGD\PGS - Предимплантационна диагностика на ембриони

• 92 731
  • 767
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Мозаицизъм не означава “частично увреждане на хромозомата”, а че тази мутация я има само в част от клетките, не във всички. Моно- и тризомиите са бройни мутации - липсва хромозома или е 1 в повече.

# 541
  • Пловдив
Мозаицизъм не означава “частично увреждане на хромозомата”, а че тази мутация я има само в част от клетките, не във всички. Моно- и тризомиите са бройни мутации - липсва хромозома или е 1 в повече.

Да, аз това имах предвид, просто не съм се изразила правилно. Съжалявам, но съм нова в това.

# 542
Момичета, давам инфо, защото може за някой това да е важно и да е от помощ.
Мемориал клон Шишли са си направили директен профил в Инстаграм, за директен контакт и чат.Аз имам мейл на български език, а това е голямо удобство.
 Има ли нужда да копирам точни детайли тук?

Последна редакция: вт, 31 дек 2019, 19:17 от Анонимен

# 543
# 544
Това за бг пациентите ли е? Че аз останах с впечатление, че има специален за българските?

# 545
https://www.instagram.com/memorial_sisli_ivf_bulgaria/
този адрес е за българските пациенти

# 546
Здравейте, искам да ви попитам,  какви изследвания трябва да си направим,  след лоши резултати от ПИД .

Последна редакция: нд, 05 яну 2020, 12:45 от sl@n4eva

# 547
  • София
Това най-често са случайни хромозомни грешки, в следствие на влошаване на качеството на яйцеклетките или сперматозоидите - при бързото делене на ембриона се получават грешки. Консултирайте се с генетик, той ще ви обясни подробно.

# 548
Момичета, какво ще ме посъветвате да направим ли ПИД на ембрионите или не? Първи опит ни е, но се чудя с този тест дали ще се доближим до така желания бебешор. Отделихме парите за него, които хич не са малко, бяхме отделили и за доплащане за ИМСИ и Ембриоскоп, но доки ме разубеди за тях. Сега обаче ми остава въпроса за ПИД ... Аз си правих генетични за тромбофилия и ми излезнаха 5 хетерозигота и 1 хомозигот ...

# 549
Щом ще правите пид, нека има имси+макс+ ембриоскоп, щом го предлагат и щом сте отделили парите.Няма защо да се рискува.

# 550
Щом ще правите пид, нека има имси+макс+ ембриоскоп, щом го предлагат и щом сте отделили парите.Няма защо да се рискува.

Благодаря за бързия отговор, бихте ли ме насочили къде да прочета за евентуалните рискове ако не правим ПИД?

# 551
  • София
Тук можеш да прочетеш какво е ПИД
http://shterevhospital.com/invitro/dopulnitelni-tehniki-pri-in-v … diagnoza-skrining

Можеш да се консултираш и с генетика в твоята клиника.

# 552
  • Пловдив
Зависи на колко години си, колко Я ще ти извадят и въобще има ли някакъв генетичен проблем при двамата партньори. ПИД се прави, като се изчакат ембрионите до бластоцид. Вземат се няколко клетки от външната част на ембриона, която после ще стане плацента. В този ред на мисли, съществува вероятност тестът да е грешно отрицателен или грешно положителен. Какви са минусите: може ембриончета, които в изкуствена среда, които не могат да се развият до бластоцид, да са ок, но да дегенерират, а може тези, които са стигнали до бластоцид да излезнат, че са ОК и въпреки това да има впоследствие проблем и обратно. Лично аз не смятам повече да ги изследвам, защото доста ембриони зиносах. Но ако си млада и времето е пред теб, изследвай.

# 553
Здравей, Елсефи, на 34 съм. Вчера ми беше пункцията, изкараха 20 яйцеклетки и май ми докараха хиперстимулация. Днес ми се обадиха от клиниката, че имаме само 3 ембриона и евентуално ще имаме 4ти, но не се знае още. Много се разочаровах ... дано стигнем до трансфер ...

Зависи на колко години си, колко Я ще ти извадят и въобще има ли някакъв генетичен проблем при двамата партньори. ПИД се прави, като се изчакат ембрионите до бластоцид. Вземат се няколко клетки от външната част на ембриона, която после ще стане плацента. В този ред на мисли, съществува вероятност тестът да е грешно отрицателен или грешно положителен. Какви са минусите: може ембриончета, които в изкуствена среда, които не могат да се развият до бластоцид, да са ок, но да дегенерират, а може тези, които са стигнали до бластоцид да излезнат, че са ОК и въпреки това да има впоследствие проблем и обратно. Лично аз не смятам повече да ги изследвам, защото доста ембриони зиносах. Но ако си млада и времето е пред теб, изследвай.

# 554
Доротея, в коя клинка е това?
Добре ,че има 4.

Общи условия

Активация на акаунт