Всякакви въпроси относно съдомиялните - 18

• 87 065
  • 726
  •   1
Отговори
# 165
На моята миялна не може да и се регулира солта.

# 166
Здравейте, пиша тук с надеждата да намеря компетентен отговор, както съм получавала много пъти на различни въпроси във форума.
Използвам съдомиялна от няколко години. Случвало се е да намеря неразтворена таблетка на дъното, но обикновено съм отдавала този проблем на подреждането на съдовете по начин, който пречи на таблетката да падне на пода на съдомиялната (обикновено причината е, че е паднала на дъното на чаша (от външната страна) и едва в края на миенето е паднала на пода на съдомиялната). Сега ми се случи два поредни пъти да намирам неразтворена таблетка и съм убедена, че няма причина за това в подредбата на съдовете.
Къде да търся проблема? Дали е възможно да има запушени дюзи? Надявам се на съвети.
Моя позната преди време ми се оплака, че има неразтворени таблетки в отделението, няколко пъти подред. Машината и беше на няколко месеца и се чудехме каква е причината. Оказа се, че таблетките са с изтекъл срок, освен това седят и на влажно място /в кухнята, под мивката/. Оттогава насам гледам да не се презареждам, или големите кутии държа на друго място.

# 167
Здравейте! От две седмици ползвам съдомиялна Беко 28020.  Когато я отворя, ми се струва, че е доста мокро. Така ли е по принцип? Изсушаването е в самата програма. Досега основно съм ползвала 4-та програма. Вие коя ползвате(ако има някой такава съдомиялна)?  По- кратките програми се страхувам, че няма да измият съдовете.
Какъв препарат трябва да си купя за почистване на самата съдомиялна?

Мисля , че  е нормално , моята има мокро вътре по стените , по скоро на стената точно като се отвори вратата и погледна и отсреща си е морко,даже и на другия ден пак си стой мокро.не съм се замислила дали е нормално, но то няма къде да отиде влагата и си е вътре.

# 168
  • Варна
При мен съдомиалната е суха като се отвори,но аз не я отварям веднага
Ако я отвориш веднага докато излиза пара още е нормално да е мокра  Peace

# 169
  • Варна
Моята миялна след завършване програмата също е мокра ,но самите съдове са сухи.

# 170
  • София
Здравейте, пиша тук с надеждата да намеря компетентен отговор, както съм получавала много пъти на различни въпроси във форума.
Използвам съдомиялна от няколко години. Случвало се е да намеря неразтворена таблетка на дъното, но обикновено съм отдавала този проблем на подреждането на съдовете по начин, който пречи на таблетката да падне на пода на съдомиялната (обикновено причината е, че е паднала на дъното на чаша (от външната страна) и едва в края на миенето е паднала на пода на съдомиялната). Сега ми се случи два поредни пъти да намирам неразтворена таблетка и съм убедена, че няма причина за това в подредбата на съдовете.
Къде да търся проблема? Дали е възможно да има запушени дюзи? Надявам се на съвети.
Моя позната преди време ми се оплака, че има неразтворени таблетки в отделението, няколко пъти подред. Машината и беше на няколко месеца и се чудехме каква е причината. Оказа се, че таблетките са с изтекъл срок, освен това седят и на влажно място /в кухнята, под мивката/. Оттогава насам гледам да не се презареждам, или големите кутии държа на друго място.
Благодаря за отговорите. Мисля, че таблетките са в срок, те така или иначе са на свършване. Минах на програма с по-висока температура (70 градуса) и засега имам успех. Даже един път я пуснах празна с цел да се изчисти ако има нещо останало. Надявам се да съм се справила с проблма.

# 171
Аз мия винаги на 65 градуса. Нямала съм такъв проблем, освен веднъж когато перката беше опряла в нещо, но те и приборите си бяха неизмити.

# 172
  • София
Да, може би добре съм решила да вдигна температурата. Дълги години миех на по-ниска температура, но сега се налага да променя тактиката.

# 173
Здравейте! Приятелката ми е Миеле втора ръка и не зная какво означава програмата Spaar. Разположена е след изплакването. Ползвам три програми, нея съм я пускала веднъж и предполагам, че е нещо като бърза, за слабо замърсени, икономична... Това са догадки. Някой знае ли?

# 174
Моята миялна след завършване програмата също е мокра ,но самите съдове са сухи.

Точно!

# 175
  • София
Здравейте! Приятелката ми е Миеле втора ръка и не зная какво означава програмата Spaar. Разположена е след изплакването. Ползвам три програми, нея съм я пускала веднъж и предполагам, че е нещо като бърза, за слабо замърсени, икономична... Това са догадки. Някой знае ли?
spar - икономична, т.е. по-кратка пр. /до колкото съм чела е на 55гр. но нз дали при всички модели е на толкова./

# 176
Благодаря, Афродита! При мен е преди кратката на 50градуса, вероятно 40- 45. Ще й обърна повече внимание Simple Smile

# 177
Здравейте!

Бухте ли ми казали, нормално ли е контейнерът за сол да е пълен с вода? Досега не съм сипвала сол, ползвах гел на Сомат и 3в1 таблетки, но наскоро купих Медикс и видях, че трябва да се слага. В град с твърда вода съм.

# 178
  • София
На моята миялна контейнера е на пода и е пълен с вода, солта избутва водата, когато сипвам.

# 179
И моят е на пода. Благодаря, Merian64  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт