Всякакви въпроси относно съдомиялните - 18

• 87 070
  • 726
  •   1
Отговори
# 180
Той трябва да е пълен с вода , иначе как ще изпуска сол , докато миялната мие

# 181
Моята миялна след завършване програмата също е мокра ,но самите съдове са сухи.

А при мен и съдовете не винаги са сухи. Обикновено я пускам вечер късно, но я отварям сутрин. Може ли това да е причината?

# 182
  • София
А при мен и съдовете не винаги са сухи. Обикновено я пускам вечер късно, но я отварям сутрин. Може ли това да е причината?
Зависи от съдовете, някой по-принцип не изсъхват в машината - пластмасата например, не изсъхва, дори и да има цикъл сушене в програмата. Дървото също, но то принципно не би трябвало да се мие в миялна, въпреки това някои си го мият там. Другите съдове обаче, би трябвало да са сухи /емайлирани съдове, керамика - обикновени чинии, стъкло и подобни/.

# 183
Аз съм установила, че ако отворя вратата (за да излезе голямата пара) за 10 секунди (примерно) след приключване на програмата, и след това оставя вратата леко открехната, съдовете се доизсушават по-бързо. Единствено вода остава във вдлъбнатите дъна на керамичните ми чаши за кафе, и затова в бъдеще ще обръщам внимание на дъната, когато купувам керамични чаши.
Впрочем пластасовите съдове при мен изсъхват много добре при гореописания начин.

# 184
Имам проблем с миялна- Електролукс,вградена, 12 комплекта. Ползвам я вече 9 години и винаги е миела перфектно. От месец обаче в горната кошница чашите ми не са измити. На какво може да се дължи това? Сменяхме перка преди 3-4 години, беше се разлепила и течеше, след смяната нямахме проблем. Загрява водата, отварям я докато мие- пускат вода...Идея нямам какво може да е  Cry
Има заредени соло и гланц, ползвам таблетки Финиш

# 185
  • София
Имам проблем с миялна- Електролукс,вградена, 12 комплекта. Ползвам я вече 9 години и винаги е миела перфектно. От месец обаче в горната кошница чашите ми не са измити. На какво може да се дължи това? Сменяхме перка преди 3-4 години, беше се разлепила и течеше, след смяната нямахме проблем. Загрява водата, отварям я докато мие- пускат вода...Идея нямам какво може да е  Cry
Има заредени соло и гланц, ползвам таблетки Финиш
Филтърът чистен ли е скоро? А перката /или са 2 - все тая/? Пробвай да си почистиш дупките перката с клечка за зъби или игла /което ти е по-удобно. Описаното от теб ми прилича на запушена перка. Друго за което се сещам е да редиш съдовете по начин по който пречат перката да се върти, т.е. тя да опира някъде в тях.  Може и едно почистване с препарат за почистване на миялни да й врътнеш, ако не е правено скоро. Почисти си перките и пиши какво е станало.

# 186
И аз смятам, че е перката, защото 9 години вече си я редя, свикнала съм си и   Cry
Ще опитам да почистя, ама как  newsm78 Ако бутна навътре пак ще запушат, филтъра да, чистен е...Пак ще я мъча

# 187
  • София
Ами така е - буташ навътре и после водата го изкарва. Едва ли е нещо твърдо, предполагам просто е наслоено /остатък от храна, мазнотийка, нещо такова/, като го набуташ навътре то се 'раздробява' така да го кажа, и после налягането на водата го изкарва от перката. Ако перката се вади, ще ти по-удобно да я почистиш. А може и да има проблем със завъртането на самата перка и да не се върти по време на работа - погледни и това, като вариант.

# 188
Едната от двете се вадеше много трудно, но не помня сега коя беше. По добре на място. Като отворя докато мие излиза вода от нея, но дали от всяка дупка не мога да преценя, то е моментно и тя си спира автоматично, когато е отворена  Confused

# 189
Здравейте, предстои ни обзавеждане на нова кухня и съм се спряла на тази съдомиялна -  TEKA DW1 605 FI
Имате ли впечатления от нея?

Последна редакция: вт, 07 юни 2016, 14:47 от cvetinkka

# 190
  • София
Ниво на шум: 49 dB - много ми се вижда. А и за тези цена, аз бих взела нещо по-добро. Лично мнение. Peace

# 191
Какво по - добро би предложила? Това ще ми е първа съдомиялна, защото досега живеехме на квартира и нямаше, затова ще се радвам на препоръки.

# 192
  • Варна
Моята е тази

http://www.technomarket.bg/mialni/whirlpool-adp-100-wh-09135912

Доволна съм,но няма трета кошничка Simple Smile

# 193
  • на Мелмак
Аз съм с Тека , но по- стар модел.
Доволна съм.
Пет години е без проблем, ползвам основно дългите програми за миене , кратката - 40 минутна е за леко замърсени съдове и не суши , в смисъл трябва да оставиш вратата за 20 минути за да си изсъхнат вътре.
Не си спомням колко децибела е моята , но не е шумна , пак беше около тези .
Не се чува при работа.
Ако нещо те интересува - питай, но машинките са добри.
Има винаги и други , но всеки си хвали гарджето , понякога трябва освен цена цена да се гледа качество , сервиз , къде е произведена.

# 194
Благодаря за отговорите Simple Smile аз съм се спряла за всички уреди на Тека, защото повечето коментари в нета бяха добри и доста хора препоръчват марката. Добре е да чуя и от някой, който я ползва тяхна съдомиялна, че е доволен. Иначе си имат 3 години гаранция, което мисля, че също е Ок

Общи условия

Активация на акаунт