Всякакви въпроси относно съдомиялните - 18

• 85 574
  • 726
  •   1
Отговори
# 705
Честно казано ми се искаше нещо до към 600лв... АЕГ ми идват скъпи.
Електролукса не е лош, но пък искам да има дисплей.

# 706
  • Русе
Вземай Беко-то и не се замисляй. Понеже съм имала и двата варианта, доста по-стар модел на Беко с много програми и по-нов друга марка с по-малко програми, липсва ми само накисването от по-малкото програми, но не е нещо фатално. Ако имаш възможност, вземи и с повечето, но ако не ти се дават повече пари, вземай с малкото. Важното е да не се лишиш от такъв страхотен помощник.

# 707
  • Sofia
Привет,
току-що видях вода на пода. Миялната ми подлизва някъде отдолу до вратичката. Имате ли идея какво би могло да и бъде и дали може да се оправи в дом.условия без майстор / запушване на тръчбичка и т.н.../

# 708
  • София
Привет,
току-що видях вода на пода. Миялната ми подлизва някъде отдолу до вратичката. Имате ли идея какво би могло да и бъде и дали може да се оправи в дом.условия без майстор / запушване на тръчбичка и т.н.../
На първо време се сещам за: Изваден маркуч? Не добро свързване с мръсния канал? Запушен филтър /ако скоро Ви е спирала водата може да се затлачи с кал и пясък също/, запушен мръсен канал? Проблем с помпата?

# 709
  • Варна
Момичета, какво се е случило с моята тенджера? Стомана 18/10 трябва да е, не я мия за първи път в машината, има още 2 от комплекта които все още са си ок. Тази не е наранена механично, нищо не е загаряло в нея, един боб имаше.  Sad Егати. Crossing Arms
Скрит текст:

# 710
  • София
Момичета, какво се е случило с моята тенджера? Стомана 18/10 трябва да е, не я мия за първи път в машината, има още 2 от комплекта които все още са си ок. Тази не е наранена механично, нищо не е загаряло в нея, един боб имаше.  Sad Егати. Crossing Arms
Скрит текст:
Taka като го гледам не ми прилича да е от миенето в миялна. По-скоро механично при разбъркване е наранена повърхността, в следствие не се е измила добре. С измиване на ръка би трябвало да се изчисти.

# 711
Здравейте,
Моля за мнение!
Чисто нова миялна машина Whirlpool, пускана общо 6 пъти до момента, от които 3 пъти на кратка програма и три пъти на нормална двучасова програма, не разтваря таблетката. След приключване на програмата всеки път я намирам цяла на дъното на машината, точно под контейнера за поставяне на таблетки. Таблетките са нови (Финиш Куантум), със сигурност няма съдове, които да пречат нито на отварянето на капака на отделението за препарат, нито на достигането й до съдовете. Според вас, дали има някаква обяснима причина или да звъня в сервиза?  Confused

Скрит текст:
Някой по-назад питаше за Беко - мога само хубави неща да кажа. В сравенение със сегашната ми миялна Whirlpool, Беко на почти 4 години е в пъти по-добра - по-големи и удобни кошници за същия размер (45 см.), тиха е, има дисплей, програмите са повече, изработката е на ниво, не съм имала забележки. Не се притеснявайте, че марката е "бюджетна", за миялна в този ценови клас предлагат добри решения, че и повече екстри от по-"реномирани" марки за същите пари Peace

# 712
  • Варна
Още нямам обяснение Simple Smile . Не е надрано от мен, няма как с дървена лъжица и тефлонов черпак да направя подобно нещо. А и аз я видях преди миенето, нямаше подобни следи. Не е и неизмито ... . Довечера ще анализирам и разследвам.Simple Smile Ползвах таблетка Финиш на програма auto, съкратена с VarioSpeedPlus.
Тъкмо се бях успокоила, че след повече от месец няма никакви поражения върху посуда и прибори, няма ръждиви петънца, бели следи и други за които съм чела в темите. А на тъпата тенджера дори има картинка, че е подходяща за съдомиална машина.

# 713
  • София
 FreakOnALeash, ако няма технически проблем с отваряне на капачето за таблетката, т.е. някоя посуда не го притиска, и ако машината е изрядна - загрява си водата /пробвай да я отвориш по време на работа и да видиш дали си топли водата/, се сещам да не би да пускаш не много замърсени съдове на автоматична програма - не знам дали твоята машина има такава изобщо, но за нея се сетих. Там машината сама определя температурата според замърсеността и при малко замърсени съдове, темп. е ниска и някои таблетки не се разтварят. Ако сама избираш градусите над 40-45 не би следвало да има проблем. Не е от таблетките, не се сещам за друго в момента.

# 714
  • Winterfell
 FreakOnALeash, да не е затиснат някой маркуч? Водата може да  и е малко според мен.Може да я дръпнеш малко напред

# 715
  • Бургас
.

Последна редакция: чт, 29 дек 2016, 22:05 от Beauty.

# 716
Има ли проблем ако съдомиялна е забравена да се пусне 3-4 дни.  Пуснах, миришеше лошо като отворих. Може ли нещо да не се измие, бактерии да останат. На 60 градуса,  с Finish all in one пуснах.

# 717
  • софия
Здравейте, при нас се запуши мивката в кухнята и миялната пак дава грешка Ф4 и не ще да тръгне newsm78 сега сме без мивка и без миялна Sad

# 718
  • София
Има ли проблем ако съдомиялна е забравена да се пусне 3-4 дни.  Пуснах, миришеше лошо като отворих. Може ли нещо да не се измие, бактерии да останат. На 60 градуса,  с Finish all in one пуснах.

Т..е. си я забравила пълна с мръсни съдове ли?
Защото моята и по повече дни не съм я пускала, но не се е омилисвала.
Пробвай да я пуснеш веднъж с препарат за почистване на миялни (празна де).
Мръсната посуда ако нещо те тревожи пусни на повече градуси, но чак пък толкова нещо да е станало.

FreakOnALeash - звънни им (след като си прегледаш все пак маркучите както са те съветвали). Моята колко стана вече година и половина-две никога не съм имала неразтворена таблетка. Винаги се е държала  прекрасно машинката.

Последна редакция: сб, 31 дек 2016, 10:34 от Angel_Dust

# 719
  • София
Здравейте, при нас се запуши мивката в кухнята и миялната пак дава грешка Ф4 и не ще да тръгне newsm78 сега сме без мивка и без миялна Sad
Логично е при запушен канал мияланата да дава грешка. Оправете си канала и ще проработят и мивката и миялната. Пробвайте първо да отпушите от към мивката и след като канала работи, пуснете един дълъг цикъл на високи градуси на миялната с препарат за почистване на миялни, който в случая ще спомогне за доизчистване на тръбите за мръсна вода.

Общи условия

Активация на акаунт