Всякакви въпроси относно съдомиялните - 18

• 87 151
  • 726
  •   1
Отговори
# 255
_Мама _ link, понеже е втора ръка, провери коя година на провизводство е , също и този енергиен клас А+ на какъв разход точно разполага, понеже сега може да не отговаря. Марката е принципно много надеждна, има си и нормалните екстри.

Lady April, тези не се славят с добра електроника. Ако е в гаранция, викай от сервиза да дойдат да сменят ако трябва нещо.

# 256
Ние си оправихме канала, но миялната пак прави номера.
Мисля да се обаждам понеже е в гаранция. Я кажете как се процедира на място ли идват, в сервиз ли се кара? Като си спомня какви разправии имах с един техник за хладилника...  ooooh! Само като чуя за сервиз и ми става зле.

# 257
Здравейте, тъй като ми престои закупуване на всички електроурди на куп и нямам много време да гледам може ли да ме ориентирате какви характеристики е хубаво да има една съдомиалня. За 4 души може би не всеки ден готвене тези от 45 см достатъчни ли са , побират ли се добре вътре тави ?

Между тека и евролукс коит бихте ми препоръчали ? Ако някой е доволен от конкретен модел на тези фирми ще се радвам да сподели ?

# 258
  • на Мелмак
4 души = 60  см, аз имам тека, от 4-5 г. Снаха ми евро лукс на 7-8г.и двете сме доволни, моделите ни вече ги няма Grinning

# 259
  • Под Сините камъни
И ние сме 4 души с 45 см. Горение.Доволна съм  Peace

# 260
  • Варна
Ние сме също 4 души и сме с 60 см съдомиялна ,Whirlpool за 13 комплекта.

Първоначално бяхме оставили 45 см ,обаче после премислихме и прекроихме цялата кухня за да сложим такава с 60 см.
 Почти всяка нощ я пускам. Peace Мисля че добре сме направили ,ако бяхме  с 45 см машина ,сигурно  щеше да я пускам по 2 пъти на ден ,съответно ще харче повече.

Иначе нямам засега забележки към машинката.Ползвам я от половин година.

Тук пишат какво е нужно да се гледа при избора на съдомиялна,погледни:
http://skodaclub.bg/forum/index.php?/topic/49222-%D0%BF%D0%BE%D0 … 0%BB%D0%BD%D0%B0/

Последна редакция: пн, 18 юли 2016, 09:29 от Velina_p

# 261
  • София
И аз съм на мнение, че за 4 човека е добре да бъде 60 см. При мен се получаваше понякога да пропускам пускане вечерта, но пък събота и неделя и ако има гости се пуска и по 2 пъти на ден.

# 262
  • Русе
Ако има място - определено 60 см. Но, ако е малка кухнята, по-добре 45 см отколкото без. Била съм и с двете.

# 263
  • Burgas
Ние сме 3 ма души, имам миялна 45 см, но понякога ми се иска да бяхме взели 60 см. 45 см върши чудесна работа, но ако имам тави или големи тенджери се налага да я пусна втори път в един ден, за това мисля, че ако има място в кухнята, по -добре да се сложи голяма машина. За посочените марки -нямам представа как са, аз съм с Беко и съм доволна.

# 264
  • 1st floor
... по-добре 45 см отколкото без.
Peace
Подкрепям!
Дълго време отказвах да сложа съдомиялна, защото трябваше да се лиша от шкафа под мивката, а и съдомиялната,  която може да се смести там е от най-малките - тип кубче. Накрая обаче се реших и сега съжалявам, че не си взех още преди години. Четири човека сме и всички ме разобеждаваха, че няма да ни стига. Еми, пускам я веднъж дневно, много рядко по два пъти...И направо се родих, нищо не мия на ръка, освен голямата тава от фурната.

# 265
  • Русе
И на мен така всички ми се чудиха защо искам миялната като сме двама само (това преди 11 г мисля - никой нямаше около мен), пусках я на два дни веднъж (45см), а събота-неделя по веднъж на ден. После като се родиха децата вече си я пусках всеки ден. Като се преместихме вече имах място и сложих 60 см, всеки ден работи, събота-неделя - по два пъти.

# 266
  • Бургас
И аз се чудих каква миялна да вземем, но по съвет на момичетата тук заложих на 60 см и съм много щастлива от факта. Майка ми също взе 60 см, а са двама човека. Ами пълни си я. Като сложи тава, тенджера, купи от салати.. А като има гости даже не й стига.

И да ви се похваля, че най-накрая имам кухня и сложена миялна!  Party Сега започвам да чета инструкциите на най-добрата си приятелка, така де да се опознаем. Mr. Green Не видях лентичка за тест на твърдостта на водата, но и не съм гледала обстойно. А и не знам какво представлява. Днес ще взема сол ми мисля довечера вече да я тествам.

# 267
Здравейте, имам съдомиялна Бош, която работи перфектно вече 4 години. Снощи обаче я пуснах и след час примерно почна да издава сигнала за приключване на програмата, която принципно е 2ч и 30 мин. Отворих я и видях, че изписва E 15, както и светеше лампа като кран за вода. Видях в книжката, че трябва да се изключи от захранването и да се спре водата. Според вас какво означава грешка Е 15? Звънях в сервиза, не ми обясниха точно, настояваха да идват. Но дават интервал от 4 часа, това е половин работен ден! Нямам възможност да ги чакам. Мъжа ми смята, че е запушен филтъра на подаващия маркуч и довечера ще го почиства. Вие какво ще ме посъветвате.

# 268
  • Berlin
Какво ще кажете за този модел:
http://bosch.expo2000.bg/index.php?route=product/product&key … p;product_id=1246
Харесах и още един подобен, разликата е, че програмата Autо там започва от 5л и годишният разход е 1880л, друго всичко е сравнимо, но тези разлики дали са толкова важни, то и цената им е еднаква (50лв разлика Grinning).
И какво да правя със старата миялна, искаме да я разкараме, има някакъв проблем.

# 269
Здравейте,имам Беко.искам да попитам с какъв препарат почиствате машината профилактично? В книжката пише-"почистете вътрешността на машината и резервоара  като пуснете програма за накисване без препарат или дълга измивна програма с препарат, в зависимост от степента на замърсяване." има ли специален препарат за такова измиване или се използва обикновенна таблетка за машина?

Общи условия

Активация на акаунт