Всякакви въпроси относно съдомиялните - 18

• 87 147
  • 726
  •   1
Отговори
# 285
  • Бургас
Няма ли книжка с инструкции?
Моята е Електролукс, резервоара за сол е на дъното. Отворих резервоара, налях 1 л вода и след това напълних със сол, колкото поеме. Резервоара за гланц ми е на вратата, до мястото за таблетка. Заредих и там и пуснах празна първия път на 30 мин програма/65 градуса.
На колко да си нагласиш солта обаче не мога да кажа.

# 286
Фабрично пише, че твърдостта е настроена на средно твърда вода, вероятно ще трябва да я увелича малко  newsm78 Преди първа употреба пише да напълня резервоара с вода и да сипя сол от 0.8 кг - 1 кг. след което трябва веднага да я пусна. За таблетки доколкото разбрах са добри феъри платинум и до тях се слага препарат за изплакване (гланц, какъв трябва да взема?) Има 8 програми, но на коя да я пусна идея си нямам. Съдомиялната е тествана преди да я вземем, не знам това дали се счита за първо миене  Rolling Eyes

# 287
  • Бургас
Аз имам гланц и таблетки на Финиш подарък към миялната. Сега ползвам тях.
В моята книжка пишеше преди първа употреба да я пусна празна на кратката програма, така и направих. Предполагам, че не е от кой знае какво значение каква програма ще се избере, но нека по-запознатите да кажат.

# 288
  • София
Здравейте  Simple Smile
От много време следя темата и най-накрая и аз съм горда собственичка на miele втора употреба.  Grinning
Искам да ви питам, откъде мога да си купя фуния за сол? Продавачът ми обясни, че не било имало нужда от допълнително сол и гланц, ако слагам комбинирани таблетки и съответно не ми даде и фуния. Аз, след всичко изчетено тук, не мисля да го слушам Naughty но не знам как да сипя солта Thinking
Търсих онлайн, но не откривам нищо. В краен случай с лъжица, ама има да сипвам..

# 289
  • София
Изрежи си фуния от бутилка от безалкохолно/минерална вода. Simple Smile  Peace Не са кой знае какво тия фунии. Simple Smile

# 290
Аз нямам фуния, направо сипвам. Но Рошличка ти е дала ценен безплатен съвет!

# 291
Хм... много хитро от шише да се направи фуния. За да бъде съвсем като оригинална които са с широк отвор си мисля че най-добре да се вземе шише от боза 1 литър и от него да се направи че на бозата гърлото е широко а не като например нормално шише като от кока-кола например.

# 292
  • София
Това е гениално!  Grinning Благодаря за бързото включване, момичета, Рошличка bouquet  Heart Eyes
Даже май имам от 2 литра Банкя, те са с по-широко гърло. Ако не стане, ще видя от боза Simple Smile

# 293
Или от айран. Те също са с по-широко гърло Simple Smile

# 294
момичета какво мислите за тозо модел, става ли като характеристики :

http://www.teka.com/bg/products/view/24863-%D0%A1%D1%8A%D0%B4%D0 … %D0%B8-dw1_605_fi

# 295
Здравейте  Simple Smile
От много време следя темата и най-накрая и аз съм горда собственичка на miele втора употреба.  Grinning
Искам да ви питам, откъде мога да си купя фуния за сол? Продавачът ми обясни, че не било имало нужда от допълнително сол и гланц, ако слагам комбинирани таблетки и съответно не ми даде и фуния. Аз, след всичко изчетено тук, не мисля да го слушам Naughty но не знам как да сипя солта Thinking
Търсих онлайн, но не откривам нищо. В краен случай с лъжица, ама има да сипвам..
Рошличка ти е дала хубав съвет  Peace. Честито за придобивката, дълги години да ти е вярна.
Много ме хваща яд когато някой се изказва крайно неграмотно и неподготвено, солта си е нужна!

# 296
Моята е Миеле втора ръка. Сол сипвам от кутията. Отворът не е тесен, просто по- бавно и прецизно. На первото зареждане пое килограм и малко. Сипвам, размешвам с една пръчка на детето и така два- три пъти. Никакви настройки не правих, защото не видях откъде. Приех, че сама си знае и така.... Мие хубаво. Дано се спогодите и дълго да ти помага!

# 297
  • София
Благодаря, vion, Vesi Hug
Vesi T., аз изрязах от шише от минерална вода, както ме посъветваха по-нагоре - дори съвсем обикновено от голяма минерална вода върши работа.  Simple Smile
Иначе, аз открих упътване на английски за (почти) същия модел като моя (разликата е минимална) и там има подробно описание как се правят настройките. Още не съм ги направила  Blush
Мисля, че солта ми е настроена на най-голяма стойност, защото бях сипала 1 кг и за 2 пълни цикъла и 3 плакнене замина и сега пак мига лампичката. Ще трябва да си поиграя.

# 298
На мен ми светва индикатора за солта веднъж на сигурно половин година, а живеем (и съответно съм настроила машината) в район с изключително твърда вода.

# 299
  • София
Gifty, пренастройвах солта - както и очаквах, беше сложена на много висока стойност Peace

Общи условия

Активация на акаунт