Всякакви въпроси относно съдомиялните - 18

• 85 611
  • 726
  •   1
Отговори
# 660
  • софия
Здравейте да ви се похваля, че съм собственик на миялна Hanseatic цвят инокс за 10 комплекта, за сега съм очарована Simple Smile.Имам останали таблетки от Лидл и мисля да ги употребя, надявам се че да с добро качество Simple Smile

# 661
Честито и със здраве да си я ползуваш!

# 662
mumbas,не е по темата,но не се казва и пише -ползува-,а ползва.

# 663
  • на Мелмак
Ползува е по-старата форма на писане  Peace

# 664
nelimarti, преди 2002 година ползУваше или ползваше беше едно и също, защото те са 2 дублртни форми на един и същ глагол. От много години не съм в Бг, а и съвсем не се занимавам с граматика, поради което, не съм информирана, че правилата са станали още по-опростени. В тази връзка, бих си позволила да корегирам забележката ти, че вече не е прието да се пише остарялата дублетна форма. Забавно е да научавам и за някоя нова граматична корекция покрай препаратите за съдомиялни. Laughing

# 665
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте,
Нашата миялна е Аристон, но вече ни предава след 15 години труд Simple Smile
Сега вече пред нас е дилемата дали пак да вземем 45 или 60 см. Доста често я пускам по 2 пъти на ден. И каква марка?
Бюджета е около 1200лв., искам да е тиха, икономична, здрава, добре да мие... стандартни неща Simple Smile
Мъжът ми е харесал Бош, но не знам дали са ок новите машинки. Моля за съвети, че нямаме  и време.
Благодаря
Аз бях 10 години с Аристон но сега си взех тази AEG F 66702 M0P и мога да кажа че е на светлинни години.

# 666
  • софия
mumbas  Благодаря.
 Тъкмо се похвалих и вчера стана нещо Sad дава ми някаква грешка Ф4, което от немски преведох от телефона си, че има някакъв теч и да съм проверила кранчето Shocked, теч няма.

# 667
 tzvetihc, в този руски сайт има код 04 за грешка при съдомиялни Ханса че налягането на водата е високо. Мисля че Пав може да ти даде съвет най-добре.   http://servis-gold.ru/kody-oshibok-posudomoechnyh-mashin#Hansa

# 668
Здравейте, имам нужда от помощ, загубих си някъде книжката с програмите и евентуални настъпили проблеми. След приключване на миенето съдовете са целите бели, пуснах ги наново и отново са такива. Сипвах сол преди това, на второто миене отново затегнах капачката да не би да е била отворена, но отново същия резултат

# 669
  • София
Прекалено увеличена сол? Прекалено много препарат, предполагам ползваш прах или таблетки, гела не оставя бели следи. Проблем с нагревателя? - не загрява достатъчно или изобщо за да разтвори препарата?

# 670
Ползвам таблетки и солта е настроена на твърда вода откакто я ползвам, вече 3 месеца, до сега не е имало проблем, иначе нагревателя вероятно работи защото като я отворя е гореща от сушенето, Не знам просто

# 671
  • София
Ако и в таблетките има сол и машината ползва и на таблетката и тази от контейнера за сол, може да и идва в повече. Включваш ли функция мултитаб, като я пускаш и какво ти изкл. тази функция - сол, гланц и двете?

# 672
Откакто я купих от 3 месеца ползвам таблетки Finish all in 1, както и сол и гланц на същата марка, не съм променяла начина на ползване, даже си карам на една програма. Да си призная не знам къде е функцията мултитаб, а и сега без книжка нищо не мога да видя. Единствено вчера си долях сол защото ми светна, пуснах я както винаги и някои от съдовете и чашите бели, пуснах я отново днес и същото, без промяна, затягах пак капачката на солта и сега издирвам в нета книжката ако я намеря да си сменя програмата, но я няма. Съдомиялната ми е Whirlpool ADG 8575 6-то чувство

# 673
  • На брега на реката
Развий капачката, почисти капачката и гърловината и я завий отново. Възможно е да е "хванала" накриво и затова да побеляват съдовете или да има дребно кристалче от солта и да не е уплътнила хубаво.  На мен ми изглежда като прекалено много сол.

# 674
Благодаря за отговорите! Вероятно от резервоара за сол е проблема, защото я пуснах трети път със същите съдове, но на друга програма и почти всичко беше чисто, само 2-3 чаши, някои вилици и една чиния бяха с бяло но пък преди това бяха бели като от айран. Явно при сушенето много се запичат и няма отмиване после. Преди това капачката пак я отвъртях и затегнах и може би е захванала.

Общи условия

Активация на акаунт