Август още е далече, но мама знае пола вече

• 56 075
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
ХА! Момичета, в интернет има поне 40 вида суеверия,свързани с бременността  и новородените. Твърде е възможно някои от тях да са плод на дългогодишни наблюдения, но...... моля вижте това

"Ако докато майката седи с изпънати карака и някой ги прескочи, детето ще е куцо"???

# 571
  • Бургас
И се подстригвам, и се боядисвам - не задълбавам толкова много в суеверията.
Досега не съм имала киселини, но от три дни май се сдобих и с тази "промоция" на бременността. Усещам едно парене, сякаш съм яла люто. От какво се получават киселините, има ли храни, които да избягвам, за да нямам киселини или е все едно, докато съм бременна все ще ги имам  newsm78

# 572
Ами заради всички тези промени в организма се появяват и киселини. Въпреки че и това си е индивидуално. Лично аз не съм вярвала, че може да е такава болка, особено вечер като си легна направо ужас.
Първите 3 месеца имах, но ми помагаше Талцид. Дъвчех по 1 хапче и забравях след 5 минути за киселините. После 1 месец затишие. Обаче сега и това не действа. Освен че не ям пържени храни, люто, боклуци (чипсове, крекери) прекалено кисело, фрешове не пия, сокове и компоти също дразнят, установих, че колкото по-малко ям, по малки порции на често, толкова по-добре. Драстично намаляха и мисля, че на това се дължи. Защото като преям и после мога да си пукна от киселини и болки в гърлото...че даже ме карат да повръщам на моменти.  ooooh!

# 573
По въпроса за суеверията - някъде четох, че това за счупеното огледало, например, е започнало преди мнооого години, когато огледалата били много скъпи, а прислужничките - много немарливи. И как да ги накараш да внимават? Като им кажеш, че ги чака не-знам-колко години нещастна любов.   Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Имам си разни суеверия, с които вече съм се обременила, но се старая да подминавам новите, особено ако не виждам грам логика в тях Simple Smile))
Та в този смисъл - подстригвах се вече, преди да знам пола на бебо, остава да се надявам, че няма да повлияя на мъжкото му самочувствие в бъдеще  Joy

# 574
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
За киселините - обърнете внимание какво сте яли преди да се появят.

За суеверията, ами УАУ!!!
Аз като се подстригвам и съм запалена шивачка не знам какво повече да кажа .....  Joy

# 575
За киселините - обърнете внимание какво сте яли преди да се появят.

За суеверията, ами УАУ!!!
Аз като се подстригвам и съм запалена шивачка не знам какво повече да кажа .....  Joy

От малкото суеверия, които съм чула, оставам с впечатлението, че бременната жена трябва да си стои вкъщи, да не прави АБСОЛЮТНО нищо, ако може и с хора да не се вижда, да заприлича на Буги Барабата и да се моли мъжът й да си спомня как е изглеждала преди да забременее, че да не вземе да хване гората...  Joy

# 576
 Joy Joy Joy Joy

На мен това, което наистина ми е интересно е, от къде едно време са намирали време да спазват подобни глупости, като едва ли не са раждали по полетата...

# 577
момичета извинявам се за глупавия въпрос ,но бихте ли ми обяснили как се правят тези линийки ,които отброяват времето до термина ,а после възраста на бебето случайно видях такива на няколко профила ,но не мога да разбера как да си направя  Simple Smile

# 578
момичета извинявам се за глупавия въпрос ,но бихте ли ми обяснили как се правят тези линийки ,които отброяват времето до термина ,а после възраста на бебето случайно видях такива на няколко профила ,но не мога да разбера как да си направя  Simple Smile

Цъкни върху моето тикерче например. Най-отдолу след като се отвори сайта пише Pregnancy Calendar. После горе в полето намери от менюто Calendars & Trackers - Pregnancy trackers, избери какъв да бъде, въведи си данните и после следваш стъпките, за да копираш линка и да го paste-неш в подписа на твоя профил.

# 579
момичета извинявам се за глупавия въпрос ,но бихте ли ми обяснили как се правят тези линийки ,които отброяват времето до термина ,а после възраста на бебето случайно видях такива на няколко профила ,но не мога да разбера как да си направя  Simple Smile

Цъкни върху моето тикерче например. Най-отдолу след като се отвори сайта пише Pregnancy Calendar. После горе в полето намери от менюто Calendars & Trackers - Pregnancy trackers, избери какъв да бъде, въведи си данните и после следваш стъпките, за да копираш линка и да го paste-неш в подписа на твоя профил.

Само да добавя, че  понякога трябва да избираш между 2 или повече кода.
Трябва ти код започващ с  [url
Тук обясненията са главно за лентичките на БГмама, но накрая има как да я поставиш в подписа.

# 580
Ами заради всички тези промени в организма се появяват и киселини. Въпреки че и това си е индивидуално. Лично аз не съм вярвала, че може да е такава болка, особено вечер като си легна направо ужас.
Първите 3 месеца имах, но ми помагаше Талцид. Дъвчех по 1 хапче и забравях след 5 минути за киселините. После 1 месец затишие. Обаче сега и това не действа. Освен че не ям пържени храни, люто, боклуци (чипсове, крекери) прекалено кисело, фрешове не пия, сокове и компоти също дразнят, установих, че колкото по-малко ям, по малки порции на често, толкова по-добре. Драстично намаляха и мисля, че на това се дължи. Защото като преям и после мога да си пукна от киселини и болки в гърлото...че даже ме карат да повръщам на моменти.  ooooh!

Съгласна съм напълно  Peace и аз като преям едвам дишам.. по малко на често и без боклуци  Peace Peace

# 581

нещо май не ми се получава....
намерих го , направих го ,копирах го ,постнах го в подписа....и нищо
явно съм много скарана с новите технологии  hahaha hahaha hahaha

# 582
  • София
Единственото суеверие, което спазвам, е да не простирам нависоко - тогава има реален риск от отлепване на плацентата. Иначе се боядисвам, подстригах и бродирам Simple Smile

# 583
Преди малко бях на преглед. От 52 кг в началото, сега съм 72, а миналия месец бях 65. Просто не си представям до края какво слонче ще стана

# 584
на мен познати са ми казвали че още с раждането се свалят 8-10кг аз с това се успокоявам иначе и аз съм в горе-долу същото положение....даже днес си забелязах че и стрии са ми тръгнали да стават  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт