Август още е далече, но мама знае пола вече

• 56 105
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
Прекрасна нова тема!
Относно кг.утре съм на консултация и ще разбера.Количката ми е от каката на Чиполино,триколка и не мисля да я сменявам.Сега съм в 20г.с.Една гинеколожка ми каза,че фетална морфология се прави от 16гс.до 20г.с.и след това в края на бременността.Как мислите?

# 61
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Между 15 и 23 г.с. се прави.
Аз даже си бях запазила час за началото на 19та седмица и моята гинеколожка ме посъветва да го отложа поне със седмица, защото най-много и добре се виждало в периода 20-21 седмица.

# 62
Момичета да дам отчет и аз фМ с киста в мозъчето,БХС висок риск за даун 1-100 днес ходихме до София и направихме амниоцентеза,не ни остава нищо друго освен да чакаме резултатите и да се молим нашата дълго чакана принцеса да е здравичка.Не мога да ви опиша колко зле се чувствам

# 63
Точно така, аз правих ФМ в 16 г.с., за да съчетая с втория БХС, и сега пак ще трябва да правя в 21 г.с., че да се види всичко, ама нали исках да се презастраховам....Ако всичко е наред няма да правя тази след 30 г.с., с първата бременност преди 7 години правих само една, те ако може да измислят по два пъти на месец - няма да се учудя, пак си мисля, че ако всичко е наред една е напълно достатъчна в 21-23г.с.

# 64
Момичета да дам отчет и аз фМ с киста в мозъчето,БХС висок риск за даун 1-100 днес ходихме до София и направихме амниоцентеза,не ни остава нищо друго освен да чакаме резултатите и да се молим нашата дълго чакана принцеса да е здравичка.Не мога да ви опиша колко зле се чувствам

Tonika Ilevi, мислено съм с вас и се моля всичко да е наред!

На мен ми казаха около 18-22г.с. седмица да си запиша час за фетална, тогава май ще съм 21г.с. и нямам търпение да ми потвърдят синьото щъркелче.

# 65
  • Варна
Момичета, аз като първия човек да ви попитам къде ходите на ФМ ( във Варна има ли? ) и плаща ли се, каква е цената? Бях два пъти на БХС, но не е ставало дума за ФМ. При док съм на 4.4. Споделете, моля Blush
Заплаща се, където и да я правиш - не се поема от ЗК. Във Варна най- голямото светило е д-р Балев, специалист по образна диагностика, работи в клиника Темелков. Иначе на много места правят, като от най- предпочитаните е Майчин дом /поради неясна за мен причина/.
С предната бременност, а и сега си правя при следящият ме - д-р Славчев. Ходих и веднъж при Балев /от мерак да не остана по- назад/ е, не останах с нещо силно впечатлена  Peace

# 66

Стискам палци!!! Всичко ще бъде наред  baby_neutral

# 67
Tonika,стискам палци всичко да е наред Praynig

На мне вера ми беше жк и лекарката установи скъсяване на шийката на матката, тасега съм болничен с предписание повече да лежа и многоо да си почивам. Изписа ми и утрогестан и магнерич и ме вика контролно на 7ми април да проверим пак шийката.

# 68
Аз с първото пиех постоянно витамини и качих само 9 кг, а бебето беше 3,200кг, така че май пак е индивидуално, сега не пия, а съм качила повече за тези месеци, отколкото тогава.
И на мен много ми се яде тестено, но и плодове и зеленчуци също.

# 69
аз се ограничавах от сладко и тестено преди да забременея сега не мога да кажа че прекалявам с тях ,но ги хапвам като човек който не се ограничава от нищо и според мен от там идват и 7 те ми килограма организма е отвикнал от тези храни може би... едва ли е от витамините ,но в началото пих дуфастон и качих повечето именно тогава (не знам със сигурност дали е от него)

# 70
Аз не пия витамини. Опитвам се да ям повече плодове и зеленчуци, но не винаги ми се получава. За кг съм със 6 отгоре, но качвам на-вече на коремче  на гърди, така че не се оплаквам, хапвам си каквото когато ми се яде Simple Smile

# 71
Аз бях на диета 1 година и свалих 28 кг, до теста бях на нея и очаквах йо-йо ефект, но за моя радост няма, качила съм 2,5 кг, при мен варират, ту свалям малко, ту качвам, че още имам моменти на гадене и липса на апетит.

# 72
Привет и от мен, момичета! Чудех се защо така заглъхна работата, пък то сме имали нова тема Simple Smile) Аз не мисля, че от витамините се качват килограми, много от тях, когато са в излишък, просто се изхвърлят от организма, като витамин С например.
Иначе май напоследък само заобикалям кантара, а в офиса ми се смеят, че съм имала "айранено" коремче (все едно съм била преяла)...

# 73
  • Пловдив
Аз за кг съм + 6 за сега. Доста си качвам. Чак не мога да си представя до края как ще изглеждам ама най-важното е бебко. Най-вече ми се яде сладичко и си мислях че е момиче, но уви мъж бил бебока.  Grinning

# 74
Аз гледам да не разсъждавам по въпроса с детската градина, че лошо ми става.

Мами някой да има информация колко горе долу струва феталната морфология около 21г.с ... чета цени около 100лв. Задължително ли е на 3/4D, изобщо някой успял ли е да мине вече? Аз съм с час при Марков, но забравих да попитам. Ще взема и да се обадя.

Общи условия

Активация на акаунт