Август още е далече, но мама знае пола вече

• 56 113
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Аз гледам да не разсъждавам по въпроса с детската градина, че лошо ми става.

Мами някой да има информация колко горе долу струва феталната морфология около 21г.с ... чета цени около 100лв. Задължително ли е на 3/4D, изобщо някой успял ли е да мине вече? Аз съм с час при Марков, но забравих да попитам. Ще взема и да се обадя.

Да, задължително е, защото мерят и проверяват разни неща. Аз ще ходя утре. Във Фемина е 80 лева при обикновен лекар и 110 при доцентите.

# 76
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
При Марков мисля, че беше по-скъпо, към 140лв.
То принципно не е задължително, но е много препоръчително, защото се правят много важни измервания.

# 77

Привет на всички и от мен!  Heart Eyes
Аз съм една много вълнуваща се и емоционална мама и се надявам това да не се отрази и на бебчо. Дълго време мечтаех и исках да забременея и след това почти от първите опити чудото се случи Heart Eyes Усетих го от самото начало - дали защото вече бях изучила всички симптоми - не знам, но дори не си направих тест, а веднага след празниците отидох на лекар.
Оказах се голяма късметлийка с лек и приятен пръв триместър. Не ми е ставало изобщо лошо, а апетит имах (и имам) само за кисело мляко, краставици, краставички и зеленчуци  Simple Smile За сметка на това желанието ми да ям торти изчезна напълно (а аз обожавах сладко), в последно време не ми харесва да ям и месо. Не мога да се позная, преди години съм била слаба, след това с нормално тегло и не съм се лишавала от нищо, да не говорим, че и отскоро заради мъжа ми само се готви и се обсъжда храна. Тук е мястото да спомена, че още от октомври бях започнала да взимам всеки ден Prenatal (Jamieson), така че според мен не при всеки се качват килограми от витамини. И хормоните са от значение, а при мен и нивото на стреса...
Общо от началото съм качила само 3 кг, а бебчо е с нормални размери.
Първата ФМ в 17-18 седмица направих в Германия - една бременна приятелка отиваше за втората си ФМ и ме заведе. Естествено останах впечатлена и от техниката, и от професионализма на лекарите. За мое успокоение направихме неинвазивен генетичен тест (на три пъти по-ниска цена от БГ) и оттам знаем пола със сигурност - момиче  Heart Eyes Изместиха ми и термина за 18 август вместо 23.
Утре заминавам за Италия за техния Великден(с надеждата да не ме стресират много по летищата), където ще е втората ФМ (ще съм в 20 седмица). Раждането пък ще е в Чехия, където аз ще се премествам чак юни месец (да не ви обяснявам какви нерви и покрай това).
И така...на фона и на  стресиращата ми работа аз не мога да се насладя на бременността ми.  Sad
Преди две седмици имах леки контракции и сега съм и на Магнерот и от време на време Но-Шпа. Чувствам се  безотговорна, че си причинявам толкова напрежение с усилията всичко да направя и да оправя   Cry Знам, че е ирационално, но и като не я чувствам много се тревожа /а плацентата ми е отпред, така че било нормално/. Сигурно и вие сте имали такива моменти?  Sad
Иначе и аз мисля за дрешки, креватчета и колички - че нямам и никакъв опит в това и ще разчитам на вас  Simple Smile Въобще планирам и мечтая за всичко едновременно  Simple Smile Пожелавам на всички хубави, щастливи и спокойни дни и ще пиша как е минала втората ФМ.  stork-girl

# 78

Привет на всички и от мен!  Heart Eyes
Аз съм една много вълнуваща се и емоционална мама и се надявам това да не се отрази и на бебчо. Дълго време мечтаех и исках да забременея и след това почти от първите опити чудото се случи Heart Eyes Усетих го от самото начало - дали защото вече бях изучила всички симптоми - не знам, но дори не си направих тест, а веднага след празниците отидох на лекар.
Оказах се голяма късметлийка с лек и приятен пръв триместър. Не ми е ставало изобщо лошо, а апетит имах (и имам) само за кисело мляко, краставици, краставички и зеленчуци  Simple Smile За сметка на това желанието ми да ям торти изчезна напълно (а аз обожавах сладко), в последно време не ми харесва да ям и месо. Не мога да се позная, преди години съм била слаба, след това с нормално тегло и не съм се лишавала от нищо, да не говорим, че и отскоро заради мъжа ми само се готви и се обсъжда храна. Тук е мястото да спомена, че още от октомври бях започнала да взимам всеки ден Prenatal (Jamieson), така че според мен не при всеки се качват килограми от витамини. И хормоните са от значение, а при мен и нивото на стреса...
Общо от началото съм качила само 3 кг, а бебчо е с нормални размери.
Първата ФМ в 17-18 седмица направих в Германия - една бременна приятелка отиваше за втората си ФМ и ме заведе. Естествено останах впечатлена и от техниката, и от професионализма на лекарите. За мое успокоение направихме неинвазивен генетичен тест (на три пъти по-ниска цена от БГ) и оттам знаем пола със сигурност - момиче  Heart Eyes Изместиха ми и термина за 18 август вместо 23.
Утре заминавам за Италия за техния Великден(с надеждата да не ме стресират много по летищата), където ще е втората ФМ (ще съм в 20 седмица). Раждането пък ще е в Чехия, където аз ще се премествам чак юни месец (да не ви обяснявам какви нерви и покрай това).
И така...на фона и на  стресиращата ми работа аз не мога да се насладя на бременността ми.  Sad
Преди две седмици имах леки контракции и сега съм и на Магнерот и от време на време Но-Шпа. Чувствам се  безотговорна, че си причинявам толкова напрежение с усилията всичко да направя и да оправя   Cry Знам, че е ирационално, но и като не я чувствам много се тревожа /а плацентата ми е отпред, така че било нормално/. Сигурно и вие сте имали такива моменти?  Sad
Иначе и аз мисля за дрешки, креватчета и колички - че нямам и никакъв опит в това и ще разчитам на вас  Simple Smile Въобще планирам и мечтая за всичко едновременно  Simple Smile Пожелавам на всички хубави, щастливи и спокойни дни и ще пиша как е минала втората ФМ.  stork-girl

Добре дошла и прекрасно бременеене  Grinning Grinning Да разкажеш после за втората ФМ Simple Smile

# 79
Allistra , добре дошла и леко бременеене Simple Smile

Момичета, нека обсъдим един малко по-страничен въпрос - как приеха татковците "голямата новина" и в момента как се държат Simple Smile  Интересът ми е провокиран от нашата реакция- понеже повече от 4 години опитваме за бебче, преживяхме няколко АРТ, няколко операции, много нерви, сълзи и и т.н., в един момент май и двамата изтръпнахме.

Когато показах теста на ММ, той помисли, че е поредния тест за овулация и ми каза леко отегчен " Уф, да бе, да, ще действаме довечера"   Joy После се опули и започна да гледа тъпо. Сега като цяло е доста обран в емоциите си, трае си, но личи, че се радва. Просто според мен го е страх да не се случи нещо.

# 80
Ако сега не го осъзнават толкова, после със сигурност ще са много щастливи като се родят дечицата.  baby_neutral

Аз ли нещо не съм наред, ама много срам ме хваща като таткото започне да се радва на вече порасналото коремче. Говори му, гали го и т.н. Най-интересна ще ми е реакцията му, когато види бебето, живот и здраве, за първи път. Дано само мога и аз да присъствам на този момент.

Иначе ММ като цяло е доста въздържан откъм емоции, дори като видя положителния тест, просто силно ме прегърна и нищо не каза. Бил си знаел.  Joy

# 81
Allistra , добре дошла и леко бременеене Simple Smile

Момичета, нека обсъдим един малко по-страничен въпрос - как приеха татковците "голямата новина" и в момента как се държат Simple Smile  Интересът ми е провокиран от нашата реакция- понеже повече от 4 години опитваме за бебче, преживяхме няколко АРТ, няколко операции, много нерви, сълзи и и т.н., в един момент май и двамата изтръпнахме.

Когато показах теста на ММ, той помисли, че е поредния тест за овулация и ми каза леко отегчен " Уф, да бе, да, ще действаме довечера"   Joy После се опули и започна да гледа тъпо. Сега като цяло е доста обран в емоциите си, трае си, но личи, че се радва. Просто според мен го е страх да не се случи нещо.

Благодаря  Simple Smile
Mega77 много се радвам за теб, истинско геройство е да преживеете толкова много трудни моменти. Възможно е таткото просто да се притеснява  и затова да не иска да се радва "предварително" - а и естествено не желае да те тревожи (знаем мъжете какви са по отношение на чувстватва и особено страховете). А и той не е бременен, така че ситуацията за него е малко извън контрол  Simple Smile
Според мен много зависи и от характера на мъжа. Моят е винаги много, мноого сдържан и се радва на всичко "вътрешно". А той е точно семеен тип, винаги е искал семейство и деца, специално искаше момиче и дори и имена си беше намислил  Grinning Но да тръгне да говори на корема ми - не мога да си го представя Simple Smile Аз съм много експресивна и непрекъснато го питам дали е щастлив  Simple Smile Може би и затова съм доволна да си обсъждам всичко с вас (представете си нещастната му физиономия  вечерта, като пускам филми за бременности и раждания с подробности, че и той имаше късмета да уцели един момент, в който родилката обясняваше колко е полезно да се яде плацентата  Simple Smile

Шегата настрана, всеки татко си е щастлив по своему  Simple Smile

Сега сме разделени за два месеца и аз се тревожа излишно, но и гледам да отделям повече време за себе си, някой път покрай роднини и т.н. човек не може да остане сам със себе си.

ФМ ми е на 29 март, там е по-скъпо, около 100 евро, но е при доцент и ще ми направят и Доплер.
И според мен ФМ е важна.

Имайте предвид обаче, че в Германия на приятелката ми на втората ФМ й казаха, че НЯМА нужда повече от прегледи, ехографии и ФМ - а тя е на 42 и бебето е много голямо. Единствено приема магнерот.

# 82
Аз питах за задължително 3 или 4 D, защото в сайта на Марков пише, че ФМ се прави на 2D или 3/4D, като 4D е като 3D, но четвъртото D  е времето... т.е може би мърда в реално време.  Не разбрах, но си помислих, че ако ще дам над 100лв. бих искала да ме гледат на 3D поне, защото на 2 се гледаме и в ЖК. 

За таткото... той е един невъобразим пън откъм емоции. Хем е супер нервен, хем се прави на железния човек. Аз исках да го изненадам за Коледа, мислех даже да изчакам до Бъдни вечер (теста направих на 21-ви декември), но не издържах и го посрещнах на вратата с теста в ръка, на което той каза"Е, супер" и ме целуна.

Детето е планирано и очаквано. Но и предишни пъти ако ми закъснее и му кажа "Закъснява миииии  Blush " и реакцията е била "Ще ти дойде, споко" ...

Сега положението е следното... не иска да влиза с мен в кабинета да гледа бебето на видеозон, не искаше до последно да знае пола (за да му бъде изненада, като едно време както не са знаели), но аз се издадох без да искам. Не говори на пупата, не я гали... пън.  bash И да ви се оплача още повече, като кажа, че нещо не мога да направя или ми е трудно "айде айде превъзнасяш се, не си нито първата, нито последната" ... тъ така. Не ме носят на ръце, а и не е нужно, не ме гледа като писано яйце, всичко си върша както преди и на работа ходя. Може би така е по-добре. Като се роди дай Боже човечето и дано всичко е наред, ще види той... тогава ще гледам сеир.   Mr. Green

# 83
Със сигурност ще те гледат на 3Д. Четири Дто е вече е за радост на родителите.

# 84
Аз не мога да ти кажа дали ще e чак 4D, но според мен за фетална трябва да е минимум 3D. При мен беше и 3D и 4D и много хубаво го видяхме (а беше още първа ФМ). На втората ще се вижда много по-добре, детайлно трябва да се проверят органите и да се измерят, важно е. Знам, че на много места правят и диск.
Според мен мъжът ти още се притеснява много и затова не иска да влиза...За останалите реакции е индивидуално, но едва ли не е щастлив, напротив  Simple Smile Само си е изплашен и стиска палци всичко да е наред  Simple Smile
Аз имам късмета да ме носят на ръце, но сама се мъча и даже преуморявам да работя - ужасявам се от мисълта, че мога само да седя по цял ден, без да правя нищо. Така че с работата е и интересно, а и човек спира да се самонавива и да си представя, че има проблеми (които в повечето време ги няма).
Мъжете никога няма да могат да изпитат щастието на бременността напълно, за тях малко или много е феномен. Може би ако си по-вербална и му кажеш от какво имаш нужда, ще откликне веднага Simple Smile
Най-важното е - спокойно и не се поддавай на хормоните, които ни менят и настроението  Simple Smile

# 85

Но и предишни пъти ако ми закъснее и му кажа "Закъснява миииии  Blush " и реакцията е била "Ще ти дойде, споко" ...

Сега положението е следното... не иска да влиза с мен в кабинета да гледа бебето на видеозон, не искаше до последно да знае пола (за да му бъде изненада, като едно време както не са знаели), но аз се издадох без да искам. Не говори на пупата, не я гали... пън.  bash И да ви се оплача още повече, като кажа, че нещо не мога да направя или ми е трудно "айде айде превъзнасяш се, не си нито първата, нито последната" ... тъ така. Не ме носят на ръце, а и не е нужно, не ме гледа като писано яйце, всичко си върша както преди и на работа ходя. Може би така е по-добре. Като се роди дай Боже човечето и дано всичко е наред, ще види той... тогава ще гледам сеир.   Mr. Green

Лелеееее, Янче, ами ние да не сме женени за един и същи човек ??? ХАХАХ   Joy

# 86

Но и предишни пъти ако ми закъснее и му кажа "Закъснява миииии  Blush " и реакцията е била "Ще ти дойде, споко" ...

Сега положението е следното... не иска да влиза с мен в кабинета да гледа бебето на видеозон, не искаше до последно да знае пола (за да му бъде изненада, като едно време както не са знаели), но аз се издадох без да искам. Не говори на пупата, не я гали... пън.  bash И да ви се оплача още повече, като кажа, че нещо не мога да направя или ми е трудно "айде айде превъзнасяш се, не си нито първата, нито последната" ... тъ така. Не ме носят на ръце, а и не е нужно, не ме гледа като писано яйце, всичко си върша както преди и на работа ходя. Може би така е по-добре. Като се роди дай Боже човечето и дано всичко е наред, ще види той... тогава ще гледам сеир.   Mr. Green

Лелеееее, Янче, ами ние да не сме женени за един и същи човек ??? ХАХАХ   Joy

ХАХХА значи и аз съм в отбора на мъжете - пънове ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!
Как пък един път не каза : Дай парцала, дай банята да измия.... #2gunfire
Поне на прегледи идва, но ако се чака пред кабинета е ДРАМА най-страшна и пуфкане и пафкане  Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning

# 87
Явно всички мъже са еднакви ... Моят е същият казвам му той са пазарува за да не нося тежко ( ако не се пазим ние май няма кой ) а той моля ти се ми казва ами върви на два пъти иначе като е на кеф ходи той , на преглед единствено за пола идва с мен , даже се случва и да се скараме за пълни глупости .. Аз се старая да не ми прави впечатление като почне да мрънка но явно съм по чувствителна ... Абе като цяло е добър само на моменти явно забравя как трябва да се държи , а за банята трябва да го карам Simple Smile))

# 88
  • София
Уфф, моят пък като реши веднъж да измие пода, счупи дръжката от престараване, та купувах нов моп за 15 лева!

# 89
Хахаха! И моят мъж редовно чупи мопа на две. Не са създадени за мъжки ръце тез неща   Joy

Общи условия

Активация на акаунт