Август още е далече, но мама знае пола вече

• 56 077
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
мами аз пак да се оплача... Tired
миналата седмица ми правиха тест за диабет ,казаха да изчакам няколко дни и ще се обадят да ми кажат резултатите ....е обадиха се казаха че нормите са завишени и че са ми отктили така наречения "гестационен диабет" и утре ще ходя да ми правят още изследвания (само да допълня че не ям по много сладко....ям си по толкова колкото и преди да заб ременея и се чувствам добре ...не знам от къде се появи) Thinking
Моля кажете тези които знаете това много ли е вредно за бебето и какви са рисковете 

# 616
  • София
Диабетът не зависи от това, дали и колко сладко ядеш. Точно този, за който пишеш, се среща често при бременност, контролира се, така че не се притеснявай.

# 617
  • България
viktoriq_k92, какъв тест прави? Обременяване с глюкоза ли?

# 618
мами аз пак да се оплача... Tired
миналата седмица ми правиха тест за диабет ,казаха да изчакам няколко дни и ще се обадят да ми кажат резултатите ....е обадиха се казаха че нормите са завишени и че са ми отктили така наречения "гестационен диабет" и утре ще ходя да ми правят още изследвания (само да допълня че не ям по много сладко....ям си по толкова колкото и преди да заб ременея и се чувствам добре ...не знам от къде се появи) Thinking
Моля кажете тези които знаете това много ли е вредно за бебето и какви са рисковете 

И на мен ми правиха миналата седмица, тук е част от рутинните изследвания. Аз питах сестрата и тя каза, че това е "малкият" тест, при който пиеш разтвора (Zuckerlösung) и след час ти взимат кръв за изследване. Ако резултатите не са добри, ще ти направят "големия", при който ти взимат кръв през половин час на 3-4 пъти. Мисълта ми е, че това не са ти окончателните резултати, така че не се шашкай. А дори и да е положителен, знам, че не е болка за умиране. След раждането изчезва, а ни остават още има няма 3 месеца и малко.   preggo

# 619
  • София
Вики , на моята приятелка и се разви диабет по време на първата бременност. Бебето се роди здраво и едричко,а диабета при нея изчезна след раждането.

# 620
Знам, че симптом на гестационния диабет са повече околоплодни води, едро бебе и теглото на майката. Но, това само док може да каже. Аз още не съм правила тест, но ми е притеснено, защото в кръвните ми изследвания глюкозата ми беше 5.71. Вашата как е?

# 621
благодаря ви момичета успокоих се малко.... Heart Eyes
аз симптоми нямам никакви чувствам се много добре само дето на кг повече надявам  Thinking,но аз си мислех че е заради витамините ,пък и със щитовидната жлеза имам малък  проблем
след малко отивам на преглед....ще ми правят големия тест с глюкозата  Sick и още изследвания ,довечера ще пиша как е минало  Praynig
хубав ден на всички  bouquet

# 622
Знам, че симптом на гестационния диабет са повече околоплодни води, едро бебе и теглото на майката. Но, това само док може да каже. Аз още не съм правила тест, но ми е притеснено, защото в кръвните ми изследвания глюкозата ми беше 5.71. Вашата как е?

При мен бебка е доста едричка 25 седмица 790гр 32см. Аз съм най-малко с 20кг. отгоре. Но моята лекарка вищо не е споменала за гестационен диабет. От последнито иследвания съм с глюкоза 3.42 като преди това беше 4.98. Както и хемоглобина ми е паднал на 110 от 140. Днес пак съм на преглед ще я попитам защо така падат. Въпреки че като ми излязоха резултатите каза пе са много добри.

# 623
На мен ми правиха натоварване с глюкоза
На гладно - 4.18 (реф стойност 3.8 - 6.1)
След 60 мин - 5.3 < 8.9 за мъже и небременни
След 120 мин - 3.08 < 7.8 за мъже и небременни

# 624
За помпата мога да споделя, че една приятелка ползва ел. на медела и е много доволна, ще ми я заеме иначе мислех да си я купувам от OLX. Първия път ползвах ръчна на avent е няма такова мъчение, бях развила сериозна предмишница...половин час помпене на гърда.
 За гестационния диабет и аз се притеснявам, но за сега нямам отклонения в изследванията.

# 625
При мен в началото бяха увеличени леко стойностите, стигнах до 5 и нещо, при положение, че преди да забременея е било до 4, 4 и малко.
Сега е 3 глюкозата, хемоглобин 120, което е малко на границата, но засега никой нищо не ми е казвал.

# 626
За помпата мога да споделя, че една приятелка ползва ел. на медела и е много доволна, ще ми я заеме иначе мислех да си я купувам от OLX. Първия път ползвах ръчна на avent е няма такова мъчение, бях развила сериозна предмишница...половин час помпене на гърда.
 За гестационния диабет и аз се притеснявам, но за сега нямам отклонения в изследванията.
И аз така се измъчих с ръчните помпи. Първо ползвах една на чико от сестра ми и реших, че не става защото е стар модел. Взех си авент и същата работа  Cry И накрая с ръце, ама то пак не е лесно.

# 627
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
С ръка така и не се научих да се изцеждам.
Аз в общата тема за бременност споделих моята теория ( да подчертая, че това си е моя теория), че ефективността на помпата зависи и от формата на гърдите.
Примерно на моите гърди, Avent не прилягаше никак добре и съответно не се получаваше добър вакуум.

# 628

При мен бебка е доста едричка 25 седмица 790гр 32см. Аз съм най-малко с 20кг. отгоре. Но моята лекарка вищо не е споменала за гестационен диабет. От последнито иследвания съм с глюкоза 3.42 като преди това беше 4.98. Както и хемоглобина ми е паднал на 110 от 140. Днес пак съм на преглед ще я попитам защо така падат. Въпреки че като ми излязоха резултатите каза пе са много добри.

И при мен бебето върви много едро, днес бях на ЖК- в 24 г.с. бебето отговаря на 27 и по замервания е 1 100 гр. За диабета- преди месец ми изследваха глюкозата, защото пак беше 2 седмици напред- резултата беше 4,4, преди 3 месеца- 4,6. Хемоглобин 118.

# 629
 имам един малко глупав въпрос! в момента съм в 27г.с което според календара е първата седмица на 7 месец, но в програмата за бременност пише, че трети триместър е от 29 до 40г.с. вече се чуствам объркана коя седмица на какво отговаря Grinning  ако има някой, който е по- наясно нека сподели

Общи условия

Активация на акаунт