Парфюмни размисли и страсти - 197

• 130 798
  • 733
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Преди две лета изпръсках с огромна радост само за няколко месеца http://www.fragrantica.com/perfume/Etro/Vicolo-Fiori-3153.html Днес се запознах с парфюмната вода - също толкова прекрасна, но една идея по-присъствена и трайна. За мен този парфюм мирише на морска ваканция, морска вода, пясък, палми, кожа намазана със слънцезащитно мляко и напечена от слънцето, лек морски бриз... Обожавам го и мисля да го придобия до края на седмицата. Още съм в офиса, а единствено мога да мисля за море и шезлонги и усмивката не слиза от лицето ми. Отдавна не се бях вълнувала така за парфюм, последните ми покупки бяха все с цел подновяване на стари класики. А днес от обяд само мисля за този, пеперудено ми е и много ваканционно. Heart Eyes

Аз също го харесвам, дори много.Имам виалче /все се каня да го купя,но пък то един ли аромат е,че с него да се свърши и да кротна  Joy, с толкова много музи,феи и вълшебници в тази тема  bouquet/ и днес след твоя пост го извадих и прилично се намазах - прекрасен, флорален, положително емоционален! Представям си вълшебна пролетна градина, изпълнена с най-различни цъфнали цветя  - различни цветове,наситени като стила на Етро, и различни аромати, а душата ми е пеперуда и каца на всяко едно цвете и се омайва  Heart Eyes.Мисля,че през пролетта е доста по-траен EDT варианта,отколкото през лятото,аз EDP не съм пробвала.

Последна редакция: сб, 16 апр 2016, 21:02 от veka

# 406
Благодаря на всички за мненията за Rochas Absolu. Май се очертава да живея на по-студен климат, така , че ще ми дойде добре аромата, пък и отдавна го мисля.
Densi, честити Ермеси, аз ги имам повечето колони и ги въртя целогодишно, винаги ме освежават.

# 407
Като стана въпрос за арабски нещица, Walter - забелязъл ли си, че в e*** са заредили нови неща на Rasasi, като шокиращото е, че някои от тях са изчерепани в мига на зареждането  Shocked
....
А пък Rasasi Rumz Al Rasasi Leo Men - бутилката е черно-бяла пантера - той бил доста близо до Крийд Авентус  Rolling Eyes
Скрит текст:
Но и той е изчерпан веднагически. Явно вече има засилен интерес от Европа, Англия и Америка, хората започнаха да се вълнуват от странни и нетипични марки като Расаси, и съответно някои от нещата им по-бързо се изчерпват.

Такъв беше и случая с Al Haramain L´Aventure, за който в нета казват, че е прекрасен аромат, също издържан около стила на Авентус, но докато се накумя и той свърши.

Изчерпани са защото има интерес голям към 2 от тях.Не знам какво е положението с останалите.
Не - този , който прилича на Aventus е и той е наличен.Прилича на плодов бач на Aventus в базата си-не в началото.Ако търсиш нещо подобно обаче по-добре си вземи Cedrat Boise на Mancera .
Този за който ти си дал линк е изчерпан защото в базата си МНОГО прилича на Jubilation XXV на Amouage мъжкия.Малко по-плодов и сладък е и с по-малко ууд , но трябва да си притежател на  Jubilation XXV и пак не е сигурно ,че би схванал,че някой срещу теб е с Rasasi .
е доста приятен аромат чудесен за разходка,или след спорт.Грейпфрут , лек ууд,ветивер и мускус.Само първите минутки да изчезне алкохолната нотка и си е екстра.
Другите добри евтинийки са за по-хладно време и не знам дали да ги споменавам?  Thinking

Лелее това изглежда като плакат в сладкарница, а Монталът е сметаната на пяна Laughing

Моето възприятие :

Цитат
6.Ванилия,мускус,бадеми и ягода.Доста линеен парфюм-това,което усещам в началото го усещам и в до края.Оставя ми впечатление все едно току-що съм извадил кекс с доста ванилия,който е поръсен със настъргани бадеми,а отстрани на още парещия кекс има отворен буркан с домашно сладко от ягоди

WaltherP99, и аз наострих уши за съобщението на лични към Deetron. Може ли да се присъединя? Wink Ще чакам и оценката ти за Rasasi La Yuqawam Ambergris Showers.  Peace

Ambergris Showers е доста комплексен аромат и се промени няколко пъти на кожата ми.Определено пролетен аромат-горски зелено-смолисти нюанси,класен мускус,амбра (амброксин много ясно) и дървески елементи-нямам идея каква му е пирамидата-това усещам.Ще трябва да го понося още няколко пъти преди да му дам по-подробна оценка.Класен аромат,но определено не е за всеки-трябва си афинитет за такъв тип аромати.

Днес попаднах на друга голяма красота, която си заслужава теста, и него май няма да го мисля толкова, а направо ще закупя  Mr. Green
Dunhill Icon Absolute
Не го бъркайте с класическия Icon, за който Deetron преди време разказва в темата, и който също много ми харесва. Двата парфюма нямат нищо общо, освен, че са много хубави и двата.

За хората като мен , които не понасят пипер и пикантни нотки СИЛНО препоръчвам да се остави на кожа или блотер ПОНЕ 5 , ако не и 10 минути преди да се пробва!!! Задавих се...буквално.
Много ми напомня Absolute версията на нещо,но не мога да се сетя точно на кой конкретен парфюм... Купи си го приятел,който ползваше дълго време Gucci pour Homme I , и след като го спряха неговото ново превъплъщение Bentley For Men Absolute .
Приятен в базата,но честно казано оригиналния Icon доста повече ми харесва.
Absolute би се харесал на доста мъже в БГ-тук пикантните парфюми се харесват  и продават.За момента го има тук само в Енцо - 97лева.Нов е обаче и нямат мостри.

На тема Етро - Io Myself Etro  предизвика  моето вълнение. Много мек и сладък уд и умопомрачителна роза.
Очаквам с нетърпение онлайн в нашите сайтове.
Аз също бях впечатлена от един уд, а именно Shay&Blue Oud Alif, прекрасен шоколадов уд и кожа, общото усещане е за гурме аромат с уд. Според мен е перфектен за хора, които се запознават с тази парфюмна нотка (лаици като мен, носила съм само Precious Oud на Van Cleef&Arpels, който пак е от леките).

Shay&Blue видях, че рекламират и съвсем нов уд Amber Oud Ahat, дано докато съм тук да го пуснат, за да споделя.

Oud Alif вече споменах по какви поводи го ползвам аз.English Cherry Blossom ми пращат на мейла редовно да го пробвам.Amber Oud Ahad е ексклузив за Harvey Nichols и няма да се продава на други места-преди 3 дни и за него ми пратиха мейл , но да съм отидел на място да го пробвам.
Парфюм за деня нямаше-цял ден си почивах и си слушах музика,

# 408
Някой пробвал ли  е новите на Мюглер? Hug
Като цяло обичам ароматите му ,а и бутилките са страшно интересни.

Alien Ornementation Divine

Angel Muse

# 409
  • Чукарландия

Денс, кой е този парфюм? Hug

# 410
  • София

Денс, кой е този парфюм? Hug
Не съм Денс, но това е Un Jardin Sur Le Toit на Hermes Wink

# 411
# 412
  • Чукарландия
Благодаря ви! bouquet

# 413
  • Франция

Аз проявих интерес да пробвам конкретно Alien, но се оказа, че не може, дори не можах да го видя на живо, защото цялата декорирана партида се предлага в тукашната Сефора само в кутии, запечатани. Можеш да си купиш и чак след това да се увериш дали наистина ароматът е същият и дали бутилчето е наистина красиво, или е някой извънземен кич  Rolling Eyes

Дами, да споделя  Hug След като години наред упорито бойкотирах и игнорирах Диор, внезапно се прехласнах по Gris Montaigne. Просто не пропускам случай да го видя и да не се напръскам до ушите. Тооолкова елегантно се носи, особено в дъждовно и ветровито време  Crazy Много ви се моля, разубедете ме, че не си струва парите, вкарайте ме в правия път, преди да извърша глупостта.
Новият J'adore Lumiere също ми е ужасно симпатичен и жизнерадостен  Heart Eyes

# 414
Новият J'adore Lumiere също ми е ужасно симпатичен и жизнерадостен  Heart Eyes
И за мен! Heart Eyes
Скоро ще има намаление в БЗ и мога да съгреша.
И за Диора не мога да те разубедя, много го харесвам, чудесен парфюм. Hug bouquet

# 415

Аз проявих интерес да пробвам конкретно Alien, но се оказа, че не може, дори не можах да го видя на живо, защото цялата декорирана партида се предлага в тукашната Сефора само в кутии, запечатани. Можеш да си купиш и чак след това да се увериш дали наистина ароматът е същият и дали бутилчето е наистина красиво, или е някой извънземен кич  Rolling Eyes

Дами, да споделя  Hug След като години наред упорито бойкотирах и игнорирах Диор, внезапно се прехласнах по Gris Montaigne. Просто не пропускам случай да го видя и да не се напръскам до ушите. Тооолкова елегантно се носи, особено в дъждовно и ветровито време  Crazy Много ви се моля, разубедете ме, че не си струва парите, вкарайте ме в правия път, преди да извърша глупостта.
Ох мила моя ,как да те разубедя като от 2 месеца съм само с него.Сутрин посегна към нещо друго и бързо бързо го оставям и пак Грис Монтен и пак и пак.Присъствен,елегантен,луксозен,правилно дозиран ,невероятен.Когато съм с него респектирам ,а какво самочувствие ми дава леле ,леле(не ,че го регистрирам след 1 час ,свиквам явно с него ,но където мина трева не никне).Грабвай го. Hug

# 416

Ох мила моя ,как да те разубедя като от 2 месеца съм само с него.Сутрин посегна към нещо друго и бързо бързо го оставям и пак Грис Монтен и пак и пак.Присъствен,елегантен,луксозен,правилно дозиран ,невероятен.Когато съм с него респектирам ,а какво самочувствие ми дава леле ,леле(не ,че го регистрирам след 1 час ,свиквам явно с него ,но където мина трева не никне).Грабвай го. Hug

Ще си умра от яд! #Cussing out Пуснах поръчка в еnzo снощи, а там има мостра от 2 мл на този парфюм http://www.enzo.bg/dior/gris-montaigne-parfjumna-voda-za-zheni/. Може да се пробва, разноси и размисли много добре, тъй като цената.... ooooh! Ако наистина е
Цитат
Присъствен,елегантен,луксозен
, то това е характеристиката, която давам на идеалния парфюм и ще се заема да събирам пари за поръчка. Пирамидата не ме ентусиазира особено, но съм забелязала, че често тя няма съществено значение за същността на самия продукт. Ако някой може да напише още нещо за уханието, сигурно ще ме подтикне към нова поръчка на тази мостра.... Rolling Eyes А дали в Пловдив някъде мога да се пръсна с него да го пробвам?

# 417
Може ли описание на новия Жадор ? bouquet Hug

Последна редакция: вт, 19 апр 2016, 11:57 от Candy_girl

# 418
  • Бургас
Мен пък ме интересува новия Жадор,дали има общо с първообраза и дали е зареден вече в магазините да отида да го пробвам? bouquet

# 419
  • София
Мен пък ме интересува новия Жадор,дали има общо с първообраза и дали е зареден вече в магазините да отида да го пробвам? bouquet

Има го.За мен е по-блед от първообраза,който ми докарва главоболие,но не е и нещо кой знае какво чудо невиждано, дори ми напомня за нещо друго като аромат,но не се сещам.За жизнерадостен - жизнерадостен е! Peace

Общи условия

Активация на акаунт