Парфюмни размисли и страсти - 197

• 130 675
  • 733
  •   1
Отговори
# 690
  • Стара Загора
Pipi, Трайността е добра, доста време си го усещах, бях си напръскала и китките и при движение на ръцете се усеща, но стои близо на кожата. Дано не те подведа, но не е само смокиня, даже тя е предимно в първата част, цялостното излъчване е дървесно-пикантно, топло, малко мъжествено, но за мен е много хубав и не е само мъжки, бих го носила с удоволствие, макар, че не ползвам обикновено парфюми които съм набедила за мъжки
Можеш да си поръчаш пробички от сайта (европейския) на марката, по 2 евро са и доставката им до Бг е безплатна.
И този пробвах 2 пъти Mimosa Indigo Atelier Cologne и толкова ми хареса, че ще си взема отливка. Много хубава фина и сладка кожа, като в началото е по-осезаема и постепенно става топла и сладка, на моменти шоколадово-ванилена. Усещат се флорални нотки, има и някаква сочност- от плод, та сладостта не е накъртваща. А в базата излъчва толкова лукс и женственост, става мек и кремест, кожата и ванилията са смесени перфектно, че не искам да свършва този аромат. Този е с много добра трайност, от вечерта до сутринта се усещаше.

# 691
Питах в темата за козметика от Лили/Дм, ще питам и тук.
В новия каталог на Лили има 10-12 парфюма намалени. Само че като отида на място и помириша повече от 2-3 и ми става каша. Може ли да препоръчате към кои да се насоча? Има ли изпробвани от вас? Търся нещо с лек,свеж мирис за лятото и траен разбира се. bouquet
Скрит текст:
Искам да душа целево. Laughing

# 692
От тези бих пробвала парфюма на Булгари.

# 693
  • София
Лек и траен е оксиморон общо взето, единици са изключенията. А и обикновено трайността е нещо много индивидуално. Така че с тези уговорки:
1. Аква Дивина Булгари е с така модерната напоследък солена нотка, интересен аромат. Трайност обаче незадоволителна. Поливането не оправя нещата. Просто трябва да се подновява и толкоз.
2. Москиното - много свеж и приятен, лесен за харесване, една идея по-траен от Дивината.
3. Форбидън Еуфория - плодов, младежки, средна трайност.

Последна редакция: сб, 07 май 2016, 19:10 от Атти

# 694
Аква Дивина върху мен е "тукА има /две минути/, тукА нЕма /край/", но не беше лоша.

... се сдобих с чудесната Аква Алегория Лимон Верде. Започва много свежо и цитрусово, след това се стопля, подслажда и омеква, на всичко отгоре показва чудесна трайност върху мен - дотук 6 часа, при това в не особено топло време.

невероятно хубава, но съм й сърдита - трайността й върху мен е като на горното Булгари  Twisted Evil

пробвах новата Отрова - от тестера ме лъхна на Делисес пп /предполагам от многоктатното пръскане и позасъхване/, на кожа е различна от Картието, сладичка и приятна, пригодена за масовият вкус, т. е. впечатленията ми се покриват с вече споделените; не е от моите

отнесох един боди бътър със Зелен чай на Сефора, ще го нося с любимия ЗЧ на ЕА
не знам дали писах - извадих се за кратко от парфюмната апатия с една бутилка Piment Brulant  Heart Eyes
очаква ме стандартно лято - лимони, всякакъв чай, треви, доматени дръжки, но вече и с добавка от люти чушки и бъзов сок - добре подготвена съм  Whistling

# 695
Благодаря за споделеното. bouquet
Ей това на времето много ми допадаше, но вече го няма. 33uu
Скрит текст:
Да видим дали синьото шишенце ще ми допадне.

# 696
  • София
Да, няма го за съжаление този шедьовър вече. Синьото Москино няма нищо общо с този - очаквай нещо цветно-цитрусово, леко сладичко, повече свежо, приятно е.

# 697
  • Germany
Kovatcheva, благодаря за изчерпателното мнение. Аз се зарибих на удове от мнението ти за Aigner No1 Oud. Толкова много ми хареса, че веднага си го поръчах. Много интелигентно изпълнение, премерено и сякаш всичко си е на мястото. Тази вълна в парфюмерията, като, че ли беше актуална преди няколко години, но тогава не проявявах интерес, сега ме развълнува чак като истерията поотмина, явно бавно загрявам Laughing
Ако ти е харесал уудът на Айгнер, който обаче не влиза в категорията на традиционните и вълната от роза и ууд, то ти препоръчвам силно да пробваш и http://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/La-Collect … Absolu-13735.html Heart Eyes Heart Eyes За мен лично, най-любимия ми ууд и любов от първо помирисване. Прекрасен ориенталец, мек, дълбок, силно сексуален. В него има силно изразени мандарина и влажно пачули, точно такова, каквото обожавам. Иначе е в стила на Айгнер. Предпочитам да го усещам върху мъжа ми, но и аз си го слагам понякога  Grinning Все още се намира на добра цена по летища и универсални магазини, ако имаш възможност, пробвай го  Peace

Kовачева,опитвам се да си го представя този красавец/Escale a Portofino/ като как ухае,да не би да прилича някак на Diorella,много го обичах на времето,имаше и в него нещо лимоново в началото,а после ставаше един мъхест,билков,прекрасен.

Не, не прилича на Диорела. Цитрус си е от начало до край, и ако очакваш да се преобрази, няма да стане. Не рискувай без проба.

Ковачева, отново прекрасни описания, обезателно да споделиш за новите покупки. Междудругото понеже от главата ми не излизат Cafe chantant и Ponteveccio най-накрая си поръчах мостри и ги чакам с нетърпение.

Непременно ще чакам да споделиш впечатленията си, като пристигнат Praynig

kovatcheva, страхотни описания!
Почти не влизам в темата, защото съм се пренаситила от аромати за момента, но винаги като те чета намирам нещо интригуващо за себе си  Hug
Madison Avenue изглежда много мой. Тази седмица се сдобих с Чайнатаун, но явно един Бонд не стига.

Не че искам да ти вкарвам бръмбари в главата, но тъй като си мисля, че с теб имаме доста допирни парфюмни точки, ще кажа, че е разкошен, особено в базата  Crazy Crazy Crazy Толкова лукс на едно място... Много хубав парфюм. Даже и аз, дето уж не харесвам рози  Mr. Green, се замислям за него. Ако имаш възможност, пробвай го   Peace

Моля, за малко помощ вчера пробвах Air Di Gioia и Sun Di Gioia.
Харесаха ми и двата, понеже ги душих във фри шоп,се чудя
дали ги има вече в малки разфасовки по парфюмериите. Отделно
още не мога да реша, кой да е?!  В Air Di Gioia  повече сол усетих,
а точно нещо такова ми се носи. Приемам предложения. Hug

Явно сама си си отговорила на въпроса. Няма как ние да решим, кой е по подходящ за теб парфюм.
Иначе аз бих дала следното предложение, което по пирамида не съдържа сол, но се вода ароматик акватик, има силно изразена минерална нотка, а солта е част от тези минерални нотки. За Sea Fennel говоря. Първия път, когато го пробвах беше по-хладно. Започна доста нежно и водно, но не типично акватично, защото никак не харесвам акватици, а някак много природно. Началото му е от мек цитрус, някак хладен, без да е кисел, без да е стипчив, остър или зелен. Има доста и от бялата част на цитруса. В студа не го улових, но днес при мен е почти 25  градуса, и излезе лека пъпешова нотка и малко момина сълза в началото. Но не някакви страхотии, да обсебят парфюма, а по-скоро да му придадат нежност и характер. Много бързо изчезват тези нотки, което е много добре за мен, и точно тогава се появява това солено и силно минерално усещане, за което говоря. Изкарвам по един месец на морето всяка година, и това, което усещам в този парфюм е сякаш съм в дюните, на път за морето, но не в горещ, а в по-влажен ден. Усеща се ароматът на морето, точно както се усеща на място, солен и влажен, долавям някакво странно растение, което би трябвало да бъде морския копър. Не знам как мирише той, но аз бих го определила като зелено, нежно растение, допълнено с много фин аромат на колендро, онова бяло растенийце, което расте из нивите и мирише силно на озон след буря. Харесва ми силната минерална нотка, която се усеща в този красив парфюм. Сякаш съм се излегнала над самотна скала край морето, вълните се мъчат да я разбият, а тя стои непоклатима и несломима, вятър гали нежните тревички, дръзнали да оцелеят на тази скала и подхвърля аромата им около мен, далечни капчици от морската вода достигат случайно до мен и солта от тях полепва по кожата ми. Много успокояващ, много приятен и ненатоварващ парфюм. Не очаквайте чудо на чудесата, а просто затворете очи и почувствайте празния плаж, пясъка, вятъра и морето. Ако успеете, значи знаете на какво мирише и този парфюм. За природна козметика показа завидна трайност, повече от пет часа го усещах. Цената му е повече от добра. Мисля, че бих го определила като унисекс, но повече в женска посока, заради първоначалната цветна нежност. Чудесен е за идващото лято и беше изненада за мен.

Друг чудесен представител, уникално съчетание от акватични нотки, ама направо лазурното море е затворено вътре, с тънка нишка светъл тамян и силно солени нотки е http://www.fragrantica.com/perfume/Aedes-de-Venustas/Copal-Azur-28157.html, голям красавец, а за флакона изобщо няма да споменавам  Crazy, но и цената му е 210 евро  Confused Но за големи фенове, препоръчвам за проба  Peace

И този пробвах 2 пъти Mimosa Indigo Atelier Cologne и толкова ми хареса, че ще си взема отливка. Много хубава фина и сладка кожа, като в началото е по-осезаема и постепенно става топла и сладка, на моменти шоколадово-ванилена. Усещат се флорални нотки, има и някаква сочност- от плод, та сладостта не е накъртваща. А в базата излъчва толкова лукс и женственост, става мек и кремест, кожата и ванилията са смесени перфектно, че не искам да свършва този аромат. Този е с много добра трайност, от вечерта до сутринта се усещаше.

Подкрепям, голяма моя любов, за мен най-елегантната и женствена кожа, но аз усещам и силен люляков акцент, люлякова пудра, а шоколад при мен не излиза, и по-добре.

ще кажа само, че е от класа на http://www.fragrantica.com/perfume/Parfumerie-Generale/Private-C … otique-10079.html  Wink, и трябва много спешно да го придобия.

Тук обаче ме изненада МНОГО .Un Crime Exotique ми е много любим,но за мен е почти гурме.Не очаквах на теб да ти харесва.Описанието във Фрагрантика не е вярно-има и 100мл.

Радвам се, че мога да те изненадам с нещо  Mr. Green Защото Un Crime Exotique ми е от най-любимите парфюми и кътам останалото ми малко количество като зеницата на очите си  Mr. Green Heart Eyes Запознах се с него по време на коледния базар във Виена, и за мен този парфюм е коледа в бутилка  Heart Eyes Да, гурме е. Obscuro не е гурме, ориенталец е, но има много общо с  Un Crime Exotique, точно в сладката и вкусна част, без да е дразнеща, и с много дървесни акценти. Пробвай го задължително Peace

Последна редакция: сб, 07 май 2016, 19:22 от kovatcheva

# 698
Pipi, Трайността е добра, доста време си го усещах, бях си напръскала и китките и при движение на ръцете се усеща, но стои близо на кожата. Дано не те подведа, но не е само смокиня, даже тя е предимно в първата част, цялостното излъчване е дървесно-пикантно, топло, малко мъжествено, но за мен е много хубав и не е само мъжки, бих го носила с удоволствие, макар, че не ползвам обикновено парфюми които съм набедила за мъжки
Можеш да си поръчаш пробички от сайта (европейския) на марката, по 2 евро са и доставката им до Бг е безплатна.

Благодаря за изчерпателния отговор, непременно ще го пробвам.

# 699
  • Бургас
Момичета,може ли да ми споделите мнение за този продукт  Praynig
http://www.enzo.bg/gloria-vanderbilt/vanderbilt-toaletna-voda-za-zheni/#variants
Спомням си,че като дете,у дома се размотаваше една мостра на този парфюм,който тогава много ми хареса. Преди години случайно открих мострата забутана у дома. И още миришеше.
Но дали е  така и в действителност?
Във всички парфчмерии ли го има?
Като цена  къде  е най-изгоден?

# 700
много траен, много цветен /но не много цветя, а много силен аромат на цветя - бели цвета и най-вече тубероза/, много ретро
без проба е много лоша идея, не го избирай заради цената му
харесвам го, но трудно го нося повече от няколко пъти в годината и то в студено време - по принцип тубероза не понасям, но тук има и карамфилчеста нотка, а карамфил харесвам много
не знам дали се намира в реалните магазини, аз го помирисах за първи път в чужбина

# 701
  • Бургас
Благодаря ти,Бубанка!
Трябва да намеря време да пообиколя магазините да го потърся и подуша,че да си припомня,дали ми харесва още или не  Crazy

# 702
  • Стара Загора
Момичета,може ли да ми споделите мнение за този продукт  Praynig
http://www.enzo.bg/gloria-vanderbilt/vanderbilt-toaletna-voda-za-zheni/#variants
Спомням си,че като дете,у дома се размотаваше една мостра на този парфюм,който тогава много ми хареса. Преди години случайно открих мострата забутана у дома. И още миришеше.
Но дали е  така и в действителност?
Във всички парфчмерии ли го има?
Като цена  къде  е най-изгоден?
Виждала съм го в магазин Лили.

# 703
Kovatcheva, благодаря за идеята. Аз ги харесвам дамските в квадратните шишета (само Nu, ми е по-драматичен) мисля, че ги наричат Heritage Collection, но никога не ми е идвало на ум да пробвам мъжките...пропуск явно...ще се задействам.

# 704
  • при морето
bubanka,понеже споменаваш Делисес на Картие би ли споделила как го намираш като аромат,изпадна ми изгодна цена,но не смея да рискувам на сляпо,боя се да не е много сладък. Thinking
Вчера получих Aigner Cara mia от размяна,но изобщо не съм възхитена-днес поне 12 пъти го подновявах,буквално след 30мин. не усещам нищо,или поне много слабо,кожата ми ли го яде не знам,,иначе от първо пръскане е доста приятен,усещам подправки,най-вече пипер и кориандър,но после трябва да си завирам ръката под  носа,имах повече очаквания,уви.

Последна редакция: нд, 08 май 2016, 02:47 от Winter fairy

Общи условия

Активация на акаунт