Щъркел на вратата чука, две черти ще има тука! - Тема 304

• 32 837
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Така е, и аз до преди година се дърпах  (и мъжа ми също), а пък сега какво стана не знам. На някои от приятелите ни обаче не им е лесно, ако няма на кого да се остави детенце..  Е все пак успяваме да се събираме  Laughing

# 571
  • София
Мушморанка,

Скрит текст:
не знам какъв човек трябва да е този, който казва на родителите, че детето им е болно, с пълното съзнание, че това не е вярно. Аз лично не съм попадала на злонамерени лекари досега и дано никога не се случва. Добре е, че тук черпим някакъв опит, защото поне аз съм голяма паника и сигурно бих повярвала на всичко в трудна ситуация. По този повод, да продължаваме да споделяме е най-доброто решение.

Шик, 5 пъти ми се струват напълно достатъчни! Дано да се случи!

Пролетното слънце ни огрява, всяка две чертички ще развява! Simple Smile

# 572
Соренда, много добро заглавие  за нова тема newsm10

# 573
Момичета,аз другата седмица съм пак на ендокринолог.В петък си правих натоварване с глюкоза- кръвната захар беше добре на гладно, след 1 ч. и след 2 ч., но инсулина след 2 ч. беше завишен почти двойно.Това вероятно означава, че имам инсулинова резистентност.Ям сладко много рядко , не съм с наднормено тегло,а бял хляб не съм яла може би с години.Тази глюкоза 75 гр., която се използва за изследване в петък ми разказа играта...толкова сладко ми се събира за цяла седмица.Чета, че за ИР изписват лекарства за понижение на кръвната захар, при мен след като КЗ е в норма, какво ли ще ми изпишат?  newsm78

Пролетта дойде, а с нея нека дойдат и заветните чертички две!

# 574
  • Стара Загора
Април дойде с цветя,пчелички и две чертички! Mr. Green

# 575
Момичета,аз другата...
Пролетта дойде, а с нея нека дойдат и заветните чертички две!

Когато бях бременна, бях с много силен диабет.Захарта ми скачаше от нищо.

Последните 3 месеца се засили, бях на много строга диета, без никакви картофи, ориз, хляб, разбира се сладко... От друга страна трябваше да поддържам някакво здравословно хранене.

Док ми беше казала че ако не издържам на диета, ще ми даде инсулин. Аз издържах, седмица след раждането бях 3 кг по малко от колкото преди да забрененнея. Беба се роди 20 тина дена предварително с нормално тегло (3,5кг), но с ниска захар първите 2 часа.
Ако беше издържала до края щеше да не над 4 кг, но при тези обстоятелства по принцип се раждам по рано.

Забравих да кажа че винагу съм била с под-нормено тегло..

# 576
Аз съм генетично обременена- цялата рода на баща ми е с диабет.Изследвам КЗ на всеки 6 месеца, винаги е в норма.Може би от страх да не получа диабет, от малка страня от сладкото.За пръв път правя натоварване с глюкоза и въпреки, че КЗ е добре, високия инсулин ме притеснява.Ще видя какво ще каже еднокринолога.

# 577
Аз съм генетично обременена...

И у нас всички са с диабет, при това и по двете линии.
И мен ендокриноложката ме следи много внимателно и сладко ям, но по малко.
Така или иначе док ми каза че е по важно е да не качвам килограми а не че самото сладко нещо ще ми направи.

Като бях бременна ме следяха много изкъсо. Съвсем ясно помня как с големия корем ходих да се качвам и да слизам по стълбите на блока за да свалям захарта си вечер ( когато най лесно се чакваше). Но сега да чукна на дърво съм ок.

Да внимаваш с теглото и да имаш минимален двигателин режим, това е максимално каквото можеш да се предпазиш.

Hug

# 578
Илейн, къде си? Какво показват изследванията?

# 579
То и моите приятели сигурно си мислят, че ми се купонясва и за това нямаме дете, но не е точно така. Аз съм си обещала нещо - дано го спазя- никога да не задавам въпроси и да правя подмятания от сорта " айде какво чакате"?

# 580
То и моите приятели сигурно си мислят, че ми се купонясва и за това нямаме дете, но не е точно така. Аз съм си обещала нещо - дано го спазя- никога да не задавам въпроси и да правя подмятания от сорта " айде какво чакате"?
+1
Аз също никога не съм попитала приятели и няма да попитам,който има желание да говори на тази тема си споделя и без въпроси. Peace

# 581
  • Стара Загора
Мои близки приятелки които знаят ,че правим опити и след репликата "Има ли бебе вече" ми идва да се отвори земята и да ме погълне..... ама аз съм си виновна,че споделям......

# 582
За протокола, аз също никога не разпитвам хората за толкова лични неща, в моя случай те сами коментират. (ако аз съм провокирала последните 2 поста Wink )

# 583
Оххх, и аз толкова да го мразя това подмятане! За да няма дете винаги има причина, каквато и да е тя! И аз не питам, и ми се иска да ударя този, който ме пита! А на работа само в корема ме гледат, спряла съм цигарите - ама защо, причина ли си имам ( бебе ), на рожден ден не ми се пие- пак въпроси.... Омръзна ми  #Crazy Изобщо не осъзнават какво причиняват на отсрещния  Cry

# 584
О тия подмятания са супер дразнещи! Аз за ужас на възрастните, щом се отвореше дума за деца им казвах, че ние изобщо не желаем и няма да изпълняваме желанията на някви си хора! Аз толкова им се ядосах като им казахме новината, били започнали комшиите да питат кво става, да нямаме проблем?!?
Илейн, има ли вече резултати? Да не спря кървенето?
А Теди къде пак се изгуби, всеки месец едно и също, прави тестове 3 дена след прегнил, на 10я кръвен и после пак изчезва до следващия месец!

Общи условия

Активация на акаунт