~Пролетта пристигна вече, щъркел носи ни АПРИЛското човече!~№7

• 57 338
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
  • софия
Относно дървените легла и нашата беше разглобена. А може би, зависи кога е произведена. Просто помня, че в предишната ми отчетна всички се оплакваха от миризмата на лепило. И всички бяха купени от Айко, Вис виталис.

# 76
Някой знаели какви изследвания се правят ден преди секциото?

# 77
Някой знаели какви изследвания се правят ден преди секциото?
Ами...по спомен, пълна кръвна картина,кръвна група,урина,вагинален секрет,среща с анестезиолога, тонове на бебето,ултразвук,мерене на килограми и кръвно...ако не изпускам нещо.

# 78
  • София
Честити малки дами на pariss и lilssi! Да са много здрави и щастливи, а на мамите бързо възстановяване  bouquet

За помпата - аз мисля след стерилизацията да я опаковам в един плик за храна на Икеа, от тези със зип-лок. И така да я взема в болницата.  (От тези за стерилизация също става, но не съм пробвала дали ще се събере.) Иначе за самата болница съм си приготвила една кутия за храна и таблетка за студена стерилизация, които да ползвам на място при нужда Simple Smile

Ножичка - ползвах на Чико с баткото, една със затъпени връхчета. С нокоторезачката не се справих аз тогава Simple Smile Нокти рязах почти веднага, че бяха много дълги и много се дереше.

За секциото - в Токуда приемат предния ден, ако е планово. С баткото беше така -  измериха ми кръвното и гледаха бебето с УЗ при приемането, направиха пълната кръвна картина, тест кожен за антибиотик и в отделението ми правиха запис на тоновете. После се наложиха няколко прегледа за разкритие до вечерта, защото се оказах с много силни контракции и се бяха притеснили ще изчакам ли до следващия ден, но тези прегледи не се правят без нужда някаква при секцио. Аз все пак си дочаках деня тогава Simple Smile
Вагинален секрет, урина ми пусна лекарката по ЗК след 45 дневния болничен и преди и сега, не са ми правили тогава в болницата, аз си ги носех. Кръвна група и другите за хепатит, ХИВ и каквото имаше още са ми прикачени също към направлението и обменната карта, от 12-13 седмица са, предния път ги приеха и не са пускали пак.

И нещо малко да се посмеете на финала: http://www.parentland.bg/dni-predi-termin/

# 79
Нашата кошара е от Аико и след като я сглобихме миришеше ужасно близо седмица, въпреки че държах прозореца отворен. Добре че има време, не си представям да сложа бебето на тази миразма.
За ножица и аз взех на Canpol, уж ми се видя по - читава, ама явно не.

# 80
Парис бързо възтановяване, моля когато имаш възможност да споделиш повече инфо за Шейново , на мен ми предстои на 05.04. планово секцио. Ще ми бъде полезно твоето инфо. Благодаря ти предварително. Целувки Simple Smile

# 81
Здравейте момичета!Честито на мамите и добре дошли на малките принцеси!
И аз вчера бях на консултация..вече съм  37 +3д и малкият тежи 3100 и се развива много добре по мнение на доки!През тази седмица е изключително активен то е едно въртене,изпъване,протягане..май вече не му достига място!По мнение на доки всеки момент трябва да ни зарадва -плацента 3  степен на зрялост,задна,позиция на бебо за раждане-1/която била най- подходяща за нормално раждане/!от няколко дни се движа по-трудно,усещам се по-тромава,а и ниско долу при движение усещам опъване и бодежи

# 82
Тези изследвания задължително ли се правят в деня преди секцио???  newsm78
Минлата седмица ме извикаха в болницата, за да ми правят изследвания - пкк, урина, ХИВ Хепатит С и кръвна група за сравнение (тъй като кръвна група имам). Платих 100 лева за всичко  #Crazy
А пкк и урина бях пускала точно в началото на март, но не ми ги приеха, не били важали вече ....
Срещнах се и с кардиолог и анестезиолог. Попълних всички документи.

Секциото ми е за 07.04. и ако пак ще искат да плащам 100 лева, за да повторят изследванията и тази бременност вече ще ме разори!!  Crossing Arms Thinking

# 83
Тези изследвания задължително ли се правят в деня преди секцио???  newsm78
Минлата седмица ме извикаха в болницата, за да ми правят изследвания - пкк, урина, ХИВ Хепатит С и кръвна група за сравнение (тъй като кръвна група имам). Платих 100 лева за всичко  #Crazy
А пкк и урина бях пускала точно в началото на март, но не ми ги приеха, не били важали вече ....
Срещнах се и с кардиолог и анестезиолог. Попълних всички документи.

Секциото ми е за 07.04. и ако пак ще искат да плащам 100 лева, за да повторят изследванията и тази бременност вече ще ме разори!!  Crossing Arms Thinking

При мен е на 23.03.трябва да ида за тези изследвания и да ми дадат какво трябва да нося за другия ден за операцията (най-вероятно консумативите за секциото) .....а иначе и на мен на 07.03 ми правиха пак пкк и секрети ,кръвната група имам картонче от предната операция .Явно всичко е за да ти вземат повече пари...

# 84
  • София
Soul4e може да е такава практиката на болницата, да са готови ако се наложи по-рано да се прави секциото. А и може да държат всичко да си се пуска при тях като застраховка и искат да е готово по-рано. Вероятно само една обикновена кръвна картина да ти пуснат преди самото секцио, не мисля, че всичко ще се прави наново.

Стиснати палци на всички мами, които са в очакване тези дни Simple Smile

# 85
 bouquet bouquet bouquetДа са честити бебчетата! Нека са здрави и спокойни! bouquet bouquet bouquet

Привет и от мен, вчера профила ми беше блокиран, и следобед се оправиха нещата, но не ми остана време да пиша. Моята принцеса е болна, хванал я е някакъв вирус, температура ужасна, като парцал е детето! Сега малко я отпусна и спинка, че вече две нощи не сме спали!
Всички ми мрънкат да се пазя, ама как да стане, да си зарежа детето ли? Та се моля да не уловя и аз нещо!
Бебчо расте главоломно си мисля, такива ритници ми удря, да е живо и здраво бебе:) пък като е едричко по- добре!  Сега в петък сме на преглед да видим какво ще стане, че влизам в деветия месец, и малко вече съм на тръни.

# 86
  • Варна
Честито на всички мами. Бързо възстановяване и послушни бебоци :*

И при мен не остана много - живот и здраве 2 седмици. Вчера имах ужасни контракции вечерта, но се разминаха нещата. Надявам се бебчо да почака малко, че тази седмица трябва да се пренасяме в друг апартамент....

Аз също за баткото използвах ножичка на Чико със заоблени връхчета. Рязах ноктите от самото начало и слагах ръкавички, така че не се е драскал.

# 87
Парис бързо възтановяване, моля когато имаш възможност да споделиш повече инфо за Шейново , на мен ми предстои на 05.04. планово секцио. Ще ми бъде полезно твоето инфо. Благодаря ти предварително. Целувки Simple Smile
Тя ражда в Дубай.Аз съм с планирано секцио в Шейново преди твоето.Кажи какво те интересува.Била ли си вече на консултация за секциото в Шейново?

# 88
Добро утро, момичета. Аз официално съм в режим "Обратно броене"- терминът ми е точно след месец.

Сутринта се въртях за малко и не ми излизаше от главата ето тази песен http://www.vbox7.com/play:23260ef9   Joy Joy Joy Не съм я слушала от поне 10 години, но ето че тя ме намери  hahaha

# 89
Много готина песничка dance

Общи условия

Активация на акаунт