Отговори
# 405
Във всяко училище има определен брой на деца със СОП.
Ако е все още както беше при дъщеря ми, по 5 места.
Като попълвате заявлението, посочвате, по желание, кое първо, кое второ или трето желание.
Съвсем, както при редовните.

# 406
Разбира се,че ще споделя какво е станало.Много съм Ви благодарен доста неща ми разяснихте! ..  Peace

Аз все пак ще отида на изпитите.Ами ако не стане по този начин и нещо се обърка е по-добре и на изпитите да се явя - нали така ?

# 407
Да, разбира се, подготвяй се и за редовния прием, съблюдавай внимателно датите и всичко ще е наред!
Желая ти Успех! Flutter

# 408
  • София и там където не се пуши
Разбира се,че ще споделя какво е станало.Много съм Ви благодарен доста неща ми разяснихте! ..  Peace

Аз все пак ще отида на изпитите.Ами ако не стане по този начин и нещо се обърка е по-добре и на изпитите да се явя - нали така ?

Да, но молба за прием за деца със СОП или ТЕЛк вече се приемат. Има срок провери.

# 409
Първо да се похваля .. няма такова голямо щастие  Mr. Green
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ПОМОГНАЛИ МИ !  Heart Eyes

Явяването на изпит е задължително!
Нужни документи (подават се в РИО):
!!!ПОДАВАТ СЕ ОТ 3 май - 21 май!!!
Заявление с подредени желания
Служебна бележка (бележка показваща,че детето е ученик в училището си и оценките му от 1-ви учебен срок)
Протокол от ЛКК с приложени:
-лична амб. карта;
-мед.изследвания;
-консултации регламентиращи заболяването;
-решение от районна експертна лекарска комисия;

УСПЕХ НА ВСИЧКИ КАТО МЕН!Радвам се,че и аз мога да помогна с нещо...

# 410
Преди години, искаха и копие от рецептурната книжка за последната година.

# 411
Здравейте!Извинявам се че нахълтвам така,но имам проблем който класен ръководител и ресурсен учител си прехвърлят едни на други и така и не става ясно кой трябва да го реши.Ще опитам да обясня накратко и ако някой от Вас може да ми помогне със информация или съвет от собствен опит ще му бъда много благодарна!И така.Тази година моята дъщеря завърши първи клас.Тя е дете със СОП и е на ресурсно подпомагане.Учебният час с ресурсен учител прекарва в ресурсния кабинет в училище,през останалото време влиза в часовете но винаги  с мен.
При завършването на първи клас вчера,тя получи само удостоверение за завършен клас по индивидуална програма,но не и характеристика.На въпросът ми защо нямаме такава характеристика класната ми отговори,че това е работа на ресурсния учител и характеристиката не е задължителна за нас.Ресурсният учител пък ми отговори,че това е работа на класната и от две години тези характеристики за задължителни за всички.Сега нямаме въпросната характеристика,но по-лошото е,че аз след цялото ровене в нета въобще не съм сигурна кой наистина трябва да изготви въпросната характеристика,тя задължителна ли е за деца със СОП и за какво всъщност служи?Моля Ви ако някой може да ми помогне с инфо!Благодаря Ви!

# 412
Тази характеристика е да се запознаят родителите с поведението на децата в училище. Щом сте с него, вие си знаете. Иначе няма какво да ви запознават с поведението на детето в училище и да класния трябва да я изготви, ама тя за нищо не ви трябва. Освен ако сменяте училището.  newsm78

# 413
  • Стара Загора
И ние вече трета година работим с ресурсен учител. От първи клас до сега характеристиката на детето беше извършена от класната ръководителка.

# 414
Много Ви благодаря за бързите отговори!Наистина аз по цял ден съм с детето си в училище и ако тази характеристика служи само за осведомяване на родителите на мен не ми трябва.Неприятното в случая е,че никой не сметна за необходимо да ме уведоми за ситуацията,а си прехвърляха топката класен ръководител и ресурсен учител, и то едва след като разбрах,че в другия първи клас и двете дечица които са като нас - работещи с ресурсен учител имат такава характеристика!
Стана ми много болно.Оказаха се истина думите които чувах от други мами на деца със СОП,че видят ли тежка диагноза в ТЕЛК решението на детето дори и да намериш училище в което да учи,то дефакто е отписано - от него не очакват и не изискват нищо!И аз защо цяла учебна година го карах със зор да учи това дете?

# 415
Така е. Затова съм за това да не наказват родителите, които не пращат децата си на училище, защото сега имам чувството, че ги приемат, защото нямат достатъчно ученици и просто са им да им се водят бройка. Не казвам за всички, но срещам интересни изказвания от някои учители. В бъдеще имам чувството, че няма да имат шанс да ходят на училище.

И да уточня - да ходят на училище в София.

# 416
Според мен и в Бургас е така - записват детето и после - все едно го няма... Най-лошото е ,когато учителите коментират състоянието на детето пред класа. Като се има пред вид, че въобще не са запознати! И след това - толерантност - от къде, като се вижда примера на учителите...

# 417
И сега ако може да ме светнете .. взимат ли ми се резултатите от НВО ..  #Crazy

# 418
И сега ако може да ме светнете .. взимат ли ми се резултатите от НВО ..  #Crazy

Не май, то ти е осигурено мястото  newsm78 , ама да се включат и другите.

Ако се кандидатства на общо основание, тогава се взимат резултати.

# 419
Дано!...дипломата каква роля играе ?

Общи условия

Активация на акаунт