Отговори
# 1 005
Dyado Yag, не може да не я "пусне" в следващия клас, защото деца от начален курс НЕ повтарят. Децата със СОП пък изобщо не повтарят, дори и ден да не стъпят в училище.
_re_ge, аз не съм адекватен пример, първо, защото моето дете се оказа, че не е невротипично, второ в историята му има обстоятелства, които при 99% от децата няма. Просто до диагностика в София стигнахме в първи клас, защото според специалистите в нашия град нямало проблем и трябвало да дам време на детето да навакса. А аз задавам въпроса "защо" още от четиригодишна, че и по-малка. И нямах адекватен отговор от специалистите, към които се обръщах.
Може и още как, миналата година бяхме във 2р-ри клас фиктивно, реално учеше съвсем различно и отделно от децата.
 Тази година искаше пак да мине с този номер. Реално до 4ти клас ги пускат, дори и нищо да не знае. Но ние не искаме това, а да е наравно с другите деца.Тогава да видим, кой , кой е!
 Явно днес сутринта, се е случило нещо. След 16:00ч. като я взема, ше я поразпитам!!

# 1 006
Казвам го като учител, не просто като родител на дете, което беше със СОП. Учениците до четвърти клас НЕ повтарят учебната година, независимо дали са усвоили минимума или не. Ученици пък със СОП, преминават автоматично в по-горен клас и след четвърти дори и да не са посещавали часове и да нямат оформена оценка, даже и качествена.
Или са тотално неориентирани и непознаващи нормативната база или ви въртят, за да преместите детето като ви оказват психологически тормоз.

# 1 007
Проблемите, които виждам са два
1. Вашата учителка е готова да ви лъже и манипулира, изопачавайки цялата законодателна уредба и предполагайки вашата неосведоменост. Тя смята че е безнаказана. Без да съм особено емоционална, бих подала жалба до директор на училището с копие до РУО за това, което се е случило. Ще напиша че очаквам отговор в законовия срок . Очаквам да й изискат обяснение, в което тя ЩЕ  напише че вие не сте я разбрали и тя е нямала това предвид. И вие няма да можете да докажете, че тя се е подиграла с вас. Законът определя че дете до 4 клас не може да повтаря. Нейните действия са шантаж, сплашване и манипулация. Все пак аз бих се жалвала, вие смятате че сте овладели ситуацията но това не е така. Освен това, вашата жалба би обърнала внимание, че съществува възможност, класната да върши беззаконие и това ще я накара да внимава. Което от своя страна, би било голям плюс за някое друго дете, коеъо ще попадне на нея.

2. Втория проблем е, че вие се заблуждавате, че сте й натрили носа. Но Вие изпращате детето си в клас, на място, където то има нужда от съюзник но всъщност има опонент и враг. Вие  изпращате детето  там, като наистина не знам какво си мислите. Че класната ще признае, че не е права, че ще протегне ръка, че ще бъде разбираща и приемаща, ще ви каже - браво... . Това няма да се случи. А това което не може да върне на вас, ще го направи на детето. Напълно подмолно. Вие сега ще кажете че аз съм зъл демон а тези учителки са ангели. Но  за съжаление съм права и такива като нея не са ангели. И опитват и ще опитват отново и отново, просто всяко затишие, ще ви заблуждава, но ще е пред буря. Щом е решила тази дама " че детето не е за 3 клас", че и даже е рискувала, да ви говори че "пуска детето в трети клас", то няма да се спре пред нищо. Има още  два други типа учители (в образователна степен 1-4 клас) освен такива като нея, които са трети тип. Първия тип е такива дето не помагат, но и не пречат. Стоят на разстояние, правят се че детето го няма, но поне не стопират, нито саботират. Вторият тип са истински приобщавашите учители... да, има и такива. Но вашата не е от тях. Тя е от третия тип учители, тези, дето няма да спрат.

Последна редакция: вт, 16 сеп 2025, 19:31 от _re_ge

# 1 008
  • София
И аз си мислех, че ние имаме злобна класна от 1 до 4 клас, ама това вече минава всички граници!

# 1 009
Е, това е просто ужасно! Какви са тези хора, жени, учители?! Трябва да има механизми в цивилизована, европейска държава на подобни прийоми да бъде сложен край.

# 1 010
Уморен е иначе, сега обядва и мисля да му предложа да си подремне първо, пък тогава да видим какво имаме за довършване.

Колко е точно голямо детето? Края на годината ли е родено?

# 1 011
Уморен е иначе, сега обядва и мисля да му предложа да си подремне първо, пък тогава да видим какво имаме за довършване.

Не, роден е през април.

# 1 012
  • София
Моля послушайте Реге! Моите виждания са същите. Една такава изтласка моето дете от клас, допускаше и дори провокираше отблъскване, унижаване и дистанциране от другите деца и вмени на детето такъв комплекс за малоценност, който цял живот няма да може да се изтрие. За съжаление аз много късно се усетих, не си знаех правата иначе не бих го допуснала. Тук повечето говорим от опит за съжаление.

# 1 013
А как стои въпросът с преместването? Кой насочва детето за възможна алтернатива? За София няма шанс за прием в друго учлище, освен прилежащото.

# 1 014
  • София
Моят отговор беше към Dyado Yag Преместването става като намерите подходящ учител и училище, говорите с него и директора и те направо записват детето при тях, а старото училище получава уведомление, че детето е записано в друго училище.

# 1 015
За сега няма проблем с детето. Следя ситуацията от доста близо. Важното е, че тя ходи със желание на училище.

# 1 016
_Re_ge, е напълно права.  
Dyado Yag Моля ви, преместете си детето възможно, най – скоро, не правете моята грешка. Не си заравяйте главата в пясъка. Нещата, няма да се оправят, а ще ескалират още повече. Вашата класна, с поведението си и действията си, открито показва, че не приема вашето дете и пред нищо няма да се спре, докато не го махне, казвам Ви го от личен опит. Може сега нещата да изглеждат, че са наред, но не са, повярвайте ми.  Пуснете жалба в РУО, за да се стресне малко класната  и започвайте да търсите, не толкова училище, а учител, който да е приобщаващ и разбиращ към вашето дете.

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 13:24 от chopper_girl

# 1 017
За съжаление явно когато сме вътре в ситуацията и нямаме натрупан опит не си даваме сметка за много неща.... Вече и аз от дистанция на времето разбрах, че е било грешка да чакам добро отношение и развитие на нещата... нашата класна (1-4 клас) беше....не знам с какви думи да я опиша.... но остави трайни белези в самочувствието и душата на детето...
Нямах опит и все се надявах на положителна промяна...но не би.
Явно си показа рогата и се стигна до открит конфликт, когато писменото ми мотивирано мнение за отказ от качествени оценки стигна до директора на училището.

Става дума за дете с дислексия

# 1 018

Не, роден е през април.
Дружески съвет. Опитайте се да премахнете следобедния сън. Няма да стане веднага, но нека се случи до нова година. Да няма сън И почивните дни.

# 1 019

Не, роден е през април.
Дружески съвет. Опитайте се да премахнете следобедния сън. Няма да стане веднага, но нека се случи до нова година. Да няма сън И почивните дни.
Благодаря за съвета. Той не спи на обяд през почивните дни от много време. Не спа и онзи ден, въпреки че беше изтощен, емоциите му бяха много. Той вижда, че аз съм притеснена, притеснява се и той. Трябва да успея да прикривам вълненията си, защото той също поема.
Днес отново го похвали госпожата, с дисциплината, и с учебния материал. Бил е и при ресурсната, нейните впечатления са същите.
Но той самият каза, че класната много се кара на децата и е "лоша". Другото дете, което го взимат на обяд, споделило същото с майка си. Госпожата излезе и се накара и на майката на девойката да се стяга с дисциплината, Вчера се е карала на децата, които били без етикети и папки, все едно на тази възраст това не е ангажимент на родителите. Изобщо не показва никаква благост, мекота, не желае да приласкае нито едно от децата. Студена е и дистанцирана. Ще ни е много трудно Sad

Общи условия

Активация на акаунт