Осми клас - тема 74

• 75 604
  • 788
  •   1
Отговори
# 690
  • Някъде там
При нас втори език избираха миналата седмица. Моето диване е избрало китайски , не че имам против , но идея нямам как ще се справя догодина . Вървят му езиците по принцип , но за китайският се притеснявам .

За лятото съм му дала срок до края на тази седмица,  да каже дали иска да ходи на лагер , че вече един месец се уговаря с приятели , а още не са решили кога , къде и как искат. Безработни баби и села нямаме , така че два пъти на море с нас за по 10 дни, басейни в града с приятели и евентуално лагер ако реши .

НВО- то не го мисля , но него най- сигурната му оценка от години е по АЕ.

# 691
За лятото само екскурзията е организирана, но съм го предупредила да си избира на какво ще ходи, плуване, фитнес, баскетбол, каквото реши.И понеже ще е свободен, отново ще го ангажирам с брат му. Днес мисля да ги изпратя до ЛЛ за бележка за лагера на дребния.
Семейното море за поредна година ще е притърчане до Гърция за ден, два, успява да ни изтърпи и идва с нас.
При баба му повече от два дни не изкарва а и тя така му угажда, че после винаги е с качени килограми.

# 692
  • София
Ние ще се местим в ново жилище живот и здраве за новата учебна година и сега сме в активен ремонт, та за това и никакви планове не правим. Вижда му се края вече, до края на юни ще е сравнително готово за обзавеждане, та евентуално август ще можем да отскочим до морето преди да почнем да се пренасяме.

Ние имаме алтернативи – едната е при едните баба и дядо на село, другата е с другите баба и дядо в Бургас, обаче девойката е нещо скептична. За село категорично отказва, миналата година успяхме  да я прилъжем за 2 седмици, а като малки седяха поне месец и нещо там. Даже и неограниченият интернет не може да я съблазни вече, а чистият въздух и чистата храна очевидно за тяхната възраст все още не са ценност. За Бургас може и да се навие, но освен със сестра си ще бъде и с 5 годишния си братовчед, който ще ходи само по нея, така че и тук е в чуденка, но там като цяло има повече забавления отколкото на село. На въпроса какво иска да прави през ваканцията отговори, че иска да се мотае с приятелки нагоре-надолу, евентуално да се запише нещо да тренира и да ходи с нас на почивка.

# 693
  • Пловдив
Нямаме село, бабата си живее при нас, баща й не я виждал от 5+ години. Планове за лятото нямам никакви. Ако иска да ходи на плуване, ще е добре. Другото ще се решава в движение.

В понеделник ги викат направо за НВО с химикали и документ за самоличност.

Вчера си забравила телефона в училище и една майка на петокласник ми звънна, че телефонът бил в нея. /децата учат в тяхната стая в другата смяна/. Даже не беше разбрала, че си е забравила телефона.  ooooh!

# 694
Плановете за летните почивки са направени вече, но това са 3 седмици. През другото време младежът ще прави каквото си иска. Какви баба и и дядовци споменавате? Ние имаме (слава богу) два пълни комплекта такива. Но много отдавна синът ни не ходи при тях за ваканция. Само на гости за някоя вечеря и по празници. Не му е интересно и (с  или без интернет).

Успех на всички деца, които ще се явяват на НВО в понеделник!

# 695
  • Варна
Моята иска да отиде при майка ми и сестра ми но май това лято няма да стане. Няма кой да я води и прибира, 400км а сама не искам да пътува все още по влакове и автобуси. Иначе и там се прекалява с яденето, майка ми готви постоянно, баба също и + хубавия балкански въздух, няма лято в което да не сме се карали на тази тема.
Все още не отказва почивки и екскурзии с нас, две седмици юли месец ще сме из БГ. После има 1 ден да оправи багажа за екскурзията с класа.

На класното по математика има 4ка. За първи път има такава оценка на класно изобщо и не и е добре. Но каза, че не е могла да реши дадените задачи и толкова си заслужава. Wink

# 696
При нас 6 по математика, 5 по БЕЛ, по ФЕ между 5 и 6 ( беше се поотпуснала, та с педагогическа цел я заплашват с 5), останалото 5 или 6, но не ме вълнува много

# 697
  • София
Нашите баби са си в София, така че никак не са опция. Имаме вила в близост, но и там трябва да има с кой да седят, та прескачаме периодично за 2-3 дни и толкоз Peace  Планирали сме само 10тина дни почивка и това ще им е за лятото. Може тук-таме някоя еднодневна екскурзия и може би  в Пловдив за еднодневен аквапарк  Simple Smile
На моят утре му е  писмения изпит за лайстунг и се тревожи доста повече отколкото за НВО. Така че, стискайте палци Laughing fingerscrossed

# 698
Тази сутрин гледам в неговите неща, чужда вратовръзка от униформа, била на една девойка от руската.
Питам го защо е в него и на нея не и ли трябва последва само едно "Ох, мамо"
Баща му ми вика, споко само вратовръзка е ...... Simple Smile

Ако някой младеж или девойка реши да се разходи до Пловдив моя може да послужи за екскурзовод  Simple Smile Нали е постоянно по улиците  Joy

# 699
Време е за лагер BG mamma   Crazy, само децата как ще навием не знам  Party

# 700
  • Пловдив
Завиждам ви за бабите. Ние не разполагаме с подобна опция за ваканцията. Нашите не се вълнуват от внуци.

На моя пък само някой да му свирне за кино, и е втори пред салона. Изгледа всички премиери. Може по цял ден на филми с пуканки да изкара, само да има кой да го спонсорира  Joy Joy.

охлювчетоо, правилно ти е казал мъжът ти. Докато е само вратовръзка, няма място за притеснение  hahaha.

# 701
  • София
Време е за лагер BG mamma   Crazy, само децата как ще навием не знам  Party
Не знам дали е добра идея. А ако се организират за отпор срещу нас?

# 702
По МАТ с 5 за годината, имал грешки на домашната днес пък те били решаващи.
След признанието, че от два месеца не учи по МАТ петицата е абсолютно незаслужена, дано догодина реши да учи, че само със слушане в час няма да стане.

# 703
  • Варна
Днес им се е представила учителката по немски която ще ги води от следващата година.
На 21ви в събота ще има родителска среща с нея. Ще им даде книга за лятото и други упражнения, ще вадят думи в речника и т.н. .

liani, стискам палци!

# 704
  • Sofia
На моя пък само някой да му свирне за кино, и е втори пред салона. Изгледа всички премиери.

А кой е първи? Laughing
Всъщност нищо чудно да е моята дъщеря, но май не сме в един град, иначе нямаше и да питам. Peace

Общи условия

Активация на акаунт