Още мъничко остана МАРТенче да е в мама - тема 12

• 45 633
  • 496
  •   1
Отговори
# 150
  • Stavanger, Norway
От всичко, което съм чела за кърменето, от лични наблюдения и опит мога да кажа, че вкара ли се изкуствен режим се стига до дохранване с АМ и в последствие спиране на кърменето. Има майки, за които кърменето на всеки час в началото е непосилно и неприемливо в началото. Та въпрос на мотивация. Бебчовците ще параснат и с кърма и с АМ. Важното е и вие и те да сте спокойни.
Относно интервалите големия син един месец се хранеше на всещи час. Сучеше 15-20 мин, т.е. на всеки 40-40 мин беше на гърдата ми и спеше докато яде. През останалото време пищеше. Взе ми тока и бях в шок. Сега Ясен се храни на около 2-3 часа. Снощи се будеше на час. Явно увеличава млякото. Както писаха и другите признаците, че е гладно са сравнително ясни - посяга да си лапа ръчичките, търси с отворена устичка, премлясва... 
Болка в зърната и аз имам понякога този път. Ясен дъвче зърната понякога и е болезнено.  Обикновено спирам и давам да захапе отново. Опитвайте и с различни пози. Пре мен като съм седнала захапва по-добре.  Като сме легнали дъвче повече 😯 Надявам се да съм била от полза и успех на всички ☺

# 151
Моята принцеса я храня на 3 часа плюс минус 30 мин,защото понякога е гладна преди това или пък не е.За събуждането-да трудно ни е ,но само на гърда я слагам и така се събуждаме или спим и ядем..,п роблеми няма бебка,хапва си доволно даже и в повече,но майка и е много изморена..Кърмене цедене преспивание...имам още болки от секциото,даже и стомаха ми е зле,не мога да ям всичко,заради гастрита имам и болки при пишкане.След кърменето,винаги се цедя,АКО имам нопрежиние само.

# 152
Sisi, може ли по-подробно да ми кажеш за чайчето как го правиш с АМ. Смисъл вместо във вода го разтваряш в чайче,ако правилно съм разбрала. Ние сме на смесено хранене,изцеждам и дохранвам.. Беба не успя да засуче за жалост.

# 153
  • София
Може да звуча нелогично и твърде нетърпеливо но...  Има ли опция сама да си поискам предизвикване и ако да колко след термина? Вече ме хванаха лудите... Вие погачи вече правите на дечицата си моето явно чака да стане лято  Joy

# 154
  • София
И ние се кърмим. Първите пъти полудявах от болка, защото хапеше с венците. Потече ми кръв от зърната. Беше доста ... обаче аз като вече си знам за тези нища и че са временни, поизохквах и продължавах с кърменето. Мазането с лансинох също спаси положението. Мажа зърната след всъко кърмене. Освен това, самото кърмене предизвиква контракции , та и коремът понаболява от него първите дни. Но така матката се свива по-бързо и лохиите си изцеждат..

# 155
  • Пловдив
Привет момичета и честити нови бебета.
Да не би само ад да останах 2в1 ?
Да кажа и аз с каката имахме режим на три часа и ни беше много лесно тя се хранене добре и времето не й  беше много.
После когато минахме на АМ контролирах и количеството и нещата ни се получиха добре.
Сега ще видим как ще е когато реши да се появи човечето.
Иначе каката казва че ще е утре.
И аз все още чакам. Не си сама Simple Smile

# 156
  • гр.Пловдив
Syzi_to можеш да си го поискаш даже и преди термин.
Сега да се похваля и тук.На 29.03 в 12:45 с предизвикано раждане се роди втората ми принцеска.Казва се Леонора,3580гр.и 51 см.Раждането мина бързо и по-безболезнено от първия път.

Последна редакция: ср, 30 мар 2016, 08:01 от zilqra

# 157
Аз имам още много болезнени контракции при кърмене,направо умирам,все едно раждам пак.Малката е добре храним се,а аз вече започвам до се чудя кога и как да си върна старата форма,нищо че ходя едвам едвам... Sad

# 158
Привет!Честито за най-новите бебчета Simple SmileДа са ви живи и здрави!На тези,които още са 2 в 1,да напомним на бебчетата,че края на месеца е факт.Или да побьрзат да зарадват мамчетата им,или да се появят на 1.04.,като на майтап WinkНие вчера бяхме на пьрви преглед при педиатьрката ни.Ще се отчета,както правех преди месец,хихи...Анна е качила 700 кг.за 20 дни.Като се има в предвид и това,че от родилното я изписаха с 20 гр.над кг.с които се роди-3120кг.Вече е 3800кг.Педито каза,че е добре.А е пораснала с 1,5см.,вече е дьлга 51,5 см. Simple Smile През пьрвата половина на април,пак сме на кантара.Да я премерят,като е на един месец.Кьрмя я на 3 часа + - минутки.Така си свикна от родилното.Само през нощтта има пауза от 6 часа.Каквото не изяде,изцеждам и заминава вьв фризера.Запаси за гладните времена,които ще настьпят,като ми спре кьрмата,хихи...Надявам се да си я запазя за по-дьлго време.Зьрната са ми екстра,не са разранени.Като ме захапе,и запушвам носа,пуска ме,и си я глася пак.Мажа се с Лансинох още от 8-ми месец.Много сьм доволна от него!От днес сьм сама...Таткото ни трьгна на работа след бащинството.Днес му е пьрвия работен ден,и вече ми липсва Simple SmileБьрзо се свиква с хубавите неща и лесния живот WinkСега трябва да отвиквам,хихи.Много ми помагаше за всичко!Най-много ще ми липсва автоматичната помпа за кьрмата.От днес ми е рьчна,трябва аз да я задвижвам,хаха...А до вчера само се нагласявах и ММ се справяше с изцеждането на кьрмата.Е,пак ще ми помага,но ще го щадя,няма начин.Трябва да има сили и на работа да ходи Simple SmileЖелая ви хубав и усмихнат ден!Надявам се да не пропусна преместването в новата тема Simple Smile

# 159
  • Варна
От всичко, което съм чела за кърменето, от лични наблюдения и опит мога да кажа, че вкара ли се изкуствен режим се стига до дохранване с АМ и в последствие спиране на кърменето. Има майки, за които кърменето на всеки час в началото е непосилно и неприемливо в началото. Та въпрос на мотивация. Бебчовците ще параснат и с кърма и с АМ. Важното е и вие и те да сте спокойни.

Много съм съгласна с написаното Peace
Преди 11 години си кърмих детето на 3 часа, както беше по учебник, ми имах много кърма в началото, изхвърлях с литри особенно, като спря вечерното хранене. Отделно от това и захранването започваше от 3-ти месец със сокче.....и така кърмата ми естествено много намаля, зорлем докарахме до 7-ми месец с дохранване с АМ.
Много държа да се кърмим годинка(може и повече) и до 6-ти месец изцяло и само на кърма, та затова ви разпитвам мами, какво точно се има предвид под - на поискване.

# 160
  • Варна
Мами а какво е мнението ви за алкохола?Според вас има ли допустими количества?И от кой момент би могло да се пътува на дълъг път? newsm78

# 161
Охх и ние сме още две в едно,5 дни след термин,и мен ме хванаха лудите, но след две преносвания с по седмица и предизвикания, ще го чакаме още малко.
Аз първото си дете кърмих с режим, стигнахме до 7м, второто на поискване до 2г, твърдо съм за метода на поискване Simple Smile
Честито на всички мами, дано и ние скоро се похвалим, макар и да станем априлки Simple Smile

# 162
  • Първомай
Привет и от мен.
Сега се връщам от преглед няма никакви признаци за раждане.
Записа Добър разкритие никакво и така.
Док каза че до 14 дни било нормално та ще си чакаме да видим.
Успех на останалите дано скоро нещата се случат че това чакане е направо тормоз.

# 163
  • Варна
Мами а какво е мнението ви за алкохола?Според вас има ли допустими количества?И от кой момент би могло да се пътува на дълъг път? newsm78

С алкохола съм на ТИ  Crazy, дори сега ако ми се допие докато се храня си позволявам с чиста съвест, не мисля че чаша бира би навредила по какъвто и да е начин. Докато кърмя също не мисля че в разумни количества от време на време чаша вино или бира биха били вредни  Peace
Твърдо против съм концентратите, но така съм по принцип и не бременна  Crossing Arms

# 164
  • Първомай
Честито Zilqra Жива и здрава да е Леонора да ви радва много.

Общи условия

Активация на акаунт