Още мъничко остана МАРТенче да е в мама - тема 12

• 45 633
  • 496
  •   1
Отговори
# 165
Момичета и аз родих на 19.03 секцио. Избрахме името Десислава, роди се 3930гр. 50см. Много се шашнах в болницата, отидох да ми разчете докторката тонове и като и се оплаках от сърцебиене си ме прие директно с дамската чанта. Не бях подготвена, прие ме директно в родилна зала под интензивно наблюдение и за една нощ трябваше да свикна с мисълта за секцио, мн беше гадно, колко жени родиха нормално аз седях само и ги слушах и мн исках да родя и аз нормално но никакви наченки за раждане нямах. Избрах доктор Нашар от МД, мн си паснахме, благодаря на съфорумката, която ми даде телефона и. Тя ме посъветва за директно секцио, без предизвикване, каза ми, че предизвикването в моя случай е мн вероятно да доведе до секцио и аз и се доверих. Та така, след операцията събрах смелост да ме качат на 12 етаж и като ми донесоха бебка забравих за болката, толкова бързо се раздвижих, чак самата аз не съм предполагала,че ще мога след като видях какво ми беше в деня след реанимация. И така добре че небка ми е добра и успя да засуче и след АМ, наложи се употреба на силиконови зърна, че като ми се издуха гърдите и изчезнаха зърната, ама сега вече успявам и без тях, захапва си. Още не мога да си наваксам със съня, но какво да се прави.
Честити бебчета на всички, които съм пропуснала, да са живи и здрави. Съжалявам, че не мога поименно да ви поздравя момичета, но бая ви изтървах.

# 166
Момичета, има ли от вас такива които са повивали(в смисъл аз я завивам в една пелена за да са и стегнати ръчичките) и се притеснявам, че ако не е с прибрани ръце не иска да заспи. До кога трябва да я повивам така и как да науча да спи с извадени ръчички? Grinning 

# 167
  • Пловдив
Момичета, появи се и моето мартенче. Тази сутрин в 11. Един ден след термин. С признаци на преносване, казва педиатъра, но е добре. Не исках секцио, но се наложи. Стискам палци на останалите чакащи.

# 168
Нали трябва да се ходи на контроленп преглед до 30дена след изписването.. секциото ми е завела моята д-рка, а в епикризата пише друг доктор (лекуващ)
При кого трябва да отида на контролен преглед?

# 169
Момичета днес ми е 9ти ден от секциото, на 7ми ми махнаха конците и ми сложиха превръзка, казаха ми да я махна след 2 дена и вече може да я мокра и къпя. Нямам секрети или нещо друго, но не ми е спокойно нещо. Питах дали трябва да я мажа с нещо или да си слагам превръзки нещо, казаха ми не. Вие как процедирахте?

# 170
Аз бях без конци, махнах превръзката и се изкъпах без да търкам раната. Не е имало проблем при мен, давай смело, и аз се притеснявах ама не може вечно с превръзки. Пък и като ги мокриш задържаш повече микроби ако не е дезинфекцирана раната и не е поставена добре лепенкат, по добре да диша мястото.

# 171
И на мен ми казаха да не мажа,обаче много трудно ми зарастна! Мажи се,не ги слушай. С чиста съвест ти давам този съвет. Аз ползвам Цикатридина,може Контратубекс  Hug

# 172
Мамита на мен ми се обостри гастрита и един ден без много вода ми се отрази.Кърмата ми днес е достааа по малко Sad много се плаша да не спре съвсем.Имам си още болизнени контракции,днес ми махнаха конците и аз мисля да се мажа ,защото е белег върху белег.При мен възстановяването е много трудно ,още ми е трудно ставането от леглото,че даже и боли.Не ммога да си гледам детето съвсем сама,майка ми много ми помага.Кажете как да стимулирам кърмата си Sad иизцеждам се и производството е доста по малко.

# 173
  • Варна
Момичета днес ми е 9ти ден от секциото, на 7ми ми махнаха конците и ми сложиха превръзка, казаха ми да я махна след 2 дена и вече може да я мокра и къпя. Нямам секрети или нещо друго, но не ми е спокойно нещо. Питах дали трябва да я мажа с нещо или да си слагам превръзки нещо, казаха ми не. Вие как процедирахте?

На мен ми махнаха превръзката на 3ти или на 4тия ден и можех да я мия,а конците на седмия.Моя лекар ми предписа Цикадридина- Спрей.От както са ми махнали превръзката пръскам  сутрин и вечер.Много съм доволна!Каза че след 20тия ден ще ми изпише и нещо за заличаване на белега.

# 174
Здравейте на всички и честити бебчовци!
Следя фейса, но тук честно казано му изтървах края ...
Да се запиша и тук - родих на 21.03 (термин) прекрасната малка Габриела с мерки 3600/51см.
Накратко: в 4 сутринта се събудих с болки и започнаха да ми изтичат водите. В 7.30 ме приеха в родилно. Потвърдиха, че водите са изтекли и е започнала родова дейност. В 11 болката се усили осезаемо, към 15 стана непоносима и ме сложиха на системи в предродилна и следене тоновете на бебка. Стигнах заветното разкритие от 3см и до там  Sad Контракциите бяха толкова болезнени, че имам бели петна, в един момент чух само "Обръснете мястото ...". Попитах какво става и сестрата ми каза че ме смъкват за спешно секцио ... За 10 мин бях смъкната в залата, поставиха ми упойката - беше мъка докато ми слагаха упойката да изтърпя двете контракции без да мърдам   Shocked Анестезиоложката се оказа невероятен човек - не спря да ме гали и говори през цялото време и да ми обяснява и успокоява.
Накрая в 17,50 проплака бебка. Дадоха ми я да я погаля и целуна и я отнесоха.
Изписаха ни на 26 - именния ден на Габи  Simple Smile

Конците ми ги махнаха вчера. Пръскам се с Цикатридина. Казаха ми да не я мокря още 2-3 дена, а като почна да не се къпя с много топла и гореща вода.

Вие как сте с режима на бебчовците? Аз я кърмя на поискване. Понякога се храним на 4 часа, понякога на 1 ... общо взето режим никакъв  ooooh!

И да ви попитам относно коликите какво ползвате? Всеки казва че почват след 14 ден, но аз имам чувството че нашите започнаха от вчера  Tired

# 175
Добро утро мамчета Hug

Добре дошли на новите мартенчета! Да са живи и здрави! На мамите бързо възстановяване  Hug

За кърменето - и аз кърмя на поискване, горе долу на 2,5-3 часа. Пауза засега нямаме по голяма.Аз и не бързам , нощното кърмене е важно  Peace. баткото до годинка си хапваше и нощем, кърмихме се до 1,3 м. и прекъснах заради околните,понеже казваха че е голям. Сега не мисля да слушам, колкото повече/по дълго  толкова по добре  Naughty
Вече излизаме и на по дълги разходки, но трябва да се съобразявам, че като огладнее, настава рев и тичаме към вкъщи / още не съм разучила ненатоварените пейки, на които да мога да кърмя  Wink/

На мен ми махнаха превръзката на 3ти или на 4тия ден и можех да я мия,а конците на седмия.Моя лекар ми предписа Цикадридина- Спрей.От както са ми махнали превръзката пръскам  сутрин и вечер.Много съм доволна!Каза че след 20тия ден ще ми изпише и нещо за заличаване на белега.
Би ли споделила после какво ти изписаха за белега?

Аз не мажа с нищо, и при първото секцио не мажех с нищо. Зарастна си екстра.

Мами а какво е мнението ви за алкохола?Според вас има ли допустими количества?И от кой момент би могло да се пътува на дълъг път? newsm78
Ние вече пътувахме на 500 км. още на 10 дни беше, всичко мина Ок, спинка през целия път, трябваше да го събуждам да го храня.

Ние все още нямаме колики, чудя се дали е възможно да ни пропуснат  newsm78

За алкохол - позволявам си по глътка - две бира, за друго не  Peace Peace

Бягам вече, да пийна едно кафенце на спокойствие, докато мъжлетата ми спят сладко .

Хубав слънчев ден ви желая  bouquet

# 176
  • София
Добро утро на всички, включвам се да кажа, че при Гала "На кафе" започва интересна поредица за раннота развитие на децата, а днес започват с инфо за децата от 0-6 месеца, мисля че е итересно за нас Simple Smile

# 177
Момичета, мойто овне явно е решило да е априлче  Mr. Green Бях вчера на тонове - всичко е ОК, ама без каквито и да било признаци за предстоящо раждане. Изкарах целия ден в движение, с каката тичахме по площадките. Даже ми се чудеха хората как си позволявам да я гушкам още... ама то за кога да се пазя?!  Laughing

# 178
И аз отново с въпрос Grinning Педито ми каза, че бебка е наддала малко по-малко отколкото трябва и поради тази причина ме инструктирам да я будя през 2 часа и половина, но това просто е мисия невъзможна. Това дете няма събуждане. Инъче памперса го пълни с ако по около 3 4 пъти на ден. Как мислите, това нормално ли е? 

# 179
И аз отново с въпрос Grinning Педито ми каза, че бебка е наддала малко по-малко отколкото трябва и поради тази причина ме инструктирам да я будя през 2 часа и половина, но това просто е мисия невъзможна. Това дете няма събуждане. Инъче памперса го пълни с ако по около 3 4 пъти на ден. Как мислите, това нормално ли е? 
Моята също много спи,през ноща огладняваме повече.Акаме почти след всяко хранене.Да ви питам започна да й се бели кожичката много ,мажа я с олио на Hipp  и Галафарм.Понякога ако е много суха и с мас,но се чудя дали това е бебешката кожа ? Пъпчето ни падна,но има секрет лек,въпреки че го почистваме често със спирт,къпахме се два пъти дали е от това?

Общи условия

Активация на акаунт