Още мъничко остана МАРТенче да е в мама - тема 12

• 45 635
  • 496
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Хм, може и да ни е малък... Ние сме на 1-чката...И една приятелка казва, че за момче било хубаво да се вземе по-голям памперс... Аз с баткото пак имах такъв проблем... Но за по-голям памперс не се бях сещала...Ще взема и еднопакетче Пуфис, пък да видим... Едно времъ Хъджис взимахме и уж бяха по- ок от памперс... newsm78 Rolling Eyes

# 226
От белите на памперс имам лоши спомени от каката. Сега първо бях взела зеления памперс, идеален ни е, нямам забележки. След това реших да пробвам пуфиса, с каката него ползвахме. Но останах разочарована още като отворих пакета, вътре памперсите имат онази отвратителна мрежичка, а после се оказа, че пропускат. Има още малко и след това си взимам зеленият памперс. Ние сме още на 1, като станем към 3500 ще минем на 2.

# 227
И ние сме на Пуфийс,много съм доволна.
Тъжни очи,все едно,че аз съм го писала,дори и за плоските зърна,обаче при нас не станаха нещата и сега се изцеждам. И аз много ревах, и още рева, и сигурно още много ще рева,но бързо ми минава като я погледна Heart Eyes  Иначе и ние така се храним на час,час и половина..ужас е,но поне вечер спи повечко.
Ивон от няколки дни има суполки, сутринта оченцето й беше възпалено. По съвет на лекарката почиствам с физ.разтвор и лайка, и като че ли помогна. И мен понякога ме боли операцията, много се същисвам #Crazy . Беше ми прокървила преди 10тина дни, но аз не мажех с нищо,защото така ми беше казано. По съвет на минали през това мамчета започнах да мажа и вече всичко е наред. Вие как сте с лохиите? При мен продължават повече от 40 дни,към края съм вече,но ми се вижда много, особенно след секцио newsm78

# 228
При мен първия път бяха 40 дни. Днес Бобо става на 20 дни и още ми вървят

# 229
Ние ползваме белият пакет памперси на Памперс единичката(Анна е 3800кг.).Много сьм доволна!До сега не са пропускали.Лохиите още ги имам,и на мен ми се струва странно за след секцио.Но нищо не разбирам,нямам опит сьс секцио.Надявам се да е нормално Simple SmileМалката днес е кукуряк,спала е само три часа през деня.Не плаче,просто си гледка.Иначе не се подминава,яде си на 3 часа Simple SmileНадявам се да спинка през нощтта.И тя има пьпчици с бял врьх тук-там по лицето.До колкото знам,се изчиства организма на бебето.Не ги мажа с нищо,надявам се да си минат сами.Но ако някоя майка има опит и знае,какво се прави с такива пьпчици,да сподели.Желая ви лека вечер.  bouquet

Последна редакция: сб, 02 апр 2016, 20:41 от Shtastliva :)

# 230
Аз вече нямам лохии(35дни). Но пък ям като за световно. Имам чувството, че никога няма да отслабна. Имам още 9 кг да свалям.
Памперси ползваме на памперс, зелените, двойката. Доволна съм. Не са ми пропускали.
За плача - аз с първото имах едни периоди на безсилие и рев, но като беше по-голям, покрай никненето на зъбите. Мисля, че е нормално. Все пак и ние сме хора, натрупва се умора. А и с първо дете е най-шокова промяната от това, че вече мислиш за нуждите на друг преди своите. Със второ дете вече знаеш какво да очакваш и си психически настроен. Важното е, че всичко минава и се забравя. И коликите, и зъбите, и недоспиването. С времето остава радостта от усмивката на малкото човече!

# 231
За пъпките да кажа,че питах лекарката - с нищо не мажете,нищо не правете. Минават си. Някои са от прегряване,някои от нещо друго,но при нас до ден,два винаги минават.

# 232
  • USA
Такива пъпчици имаха момчетата ми ( бебешко акне) само с памучна кърпа с чиста вода се мие лицето. До към 40 ден изчезнаха напълно. Анджи имаше първия и втория ден в болницата,но по тялото. От там нататък не са се появявали никъде.
Лохии и аз имам още,но моя Аг каза,че щом кърмя може да се проточат и до 40 дни. Хубавото е,че после цикъл пък нямам до като не спра с кърменето.
Жалко ,че няма like бутон като на фб за да харесам поста на Гери и Зарчето.
Първото дете е най-голям шока. Аз въпреки опита ми и многото изчетена информация,курсове за бебета имах също големи трудности,но сега съзнавам,че ни се падна и трудно бебе. Всички" екстри" които можеше да има ги имаше. Хубавото е,че след него всички бебета ми се струват лесни.
За момчетата съм съгласна,че трябва по-голям памперси,нищо че не са стигнали кг. Ще си спестите много пране. Анджи още е с 0 номер,но вече ги изпълва и скоро ще минем на 1.и дрешките и още са за новородено,но пък ми се струва доста пораснала в сравнение с преди 18 дни.

# 233
  • Варна
Аз също исках да питам до кога продължават тези лохии(сигурно при всяка различно ,но все пак) ? И после кога долу горе идва цикъла?
А вие в какво съхранявате кърма когато я слагате във фризер?

# 234
Индивидуално е за идването на цикъла. Аз например от юни 2013 до ден днешен съм имала само 3 месеца с цикъл,последният непосредствено преди да забременея повторно..блажени 3 години

# 235
Момичета, имам следните въпроси към вас. Ще се радвам да споделите.
1. Ползвате ли помпа и ако да,  от каква сте доволни.
2. Ползвате ли стерилизатор, какъв?

# 236
Ние тежим 3.100 но сме с памперс 2 и 3 понякога,защото много ни прежулват по тесните и така ги падгъвам по-големите и да пропусне,всеки ден се преобличаме така че няма значение,стига да няма рани от тия памперси.Просто сме мънички още.
За лохиите видимо намаляха,но то зависи от контракциите.В момента в който имам при кърмене-теква,така че не знам колко дни ще тече,пък и са ми много болезнени тия контракции и си ги усещам доволно  newsm78 чесно казано всичко ме боли-кръст,мускули,операция,корем...но все си повтарям,че всичко си заслужава в името на малката,болката я има,даже е в повече,но това ми доказва колко съм силна.
Имам помпа на Авент ръчна-многа съм доволна,но цедя само при много голямо напрежение.Стерелизатора сфщо е на Авент и е страхотен!Много време спестява.
Днес ме побърка Вики-ядеше през час,не искаше да спи,само на ръце,лудница...сега спи де след цял ден дондуркане.... Simple Smile

# 237
Здравейте мили майчета и честито и на последните родили и вече гушкащи своите бебчета. Не е за вярване, че вече сме април и вече почти всички сме родили, сякаш беше вчера когато гледахме положителните тестове за бременност, нали?

Ние сме добре, папкаме и растем, Дими е вече 4 кг и е едно много кротко и добро меченце, а Бубка е 2,6 кг и с нея имаме  повече проблеми. Повръща страшно много, като на фонтан, чак и през носа, с което ни изкарва акъла, защото започва да пищи неистово и да се гърчи сякаш  се задушава, абе страшна гледка. Вече аспиратора за нос го държа винаги до мен в готовност да й отпуша нослето веднага, ако се наложи.
Овладяхме повръщането с Фризовом мляко по съвет на педиатърката и сега повръща значително по-малко, но пак сме винаги нащрек.
Иначе ходим по доктори, понеже са недоносени трябва да минем през един куп прегледи в първите месеци и повторни прегледи поне до края първата година, а и след това. Трябва да ходим на невролог, очен лекар, кардиолог, пулмолог, ортопед, нефролог. Засега сме минали при невролог и очен лекар и да чукна на дърво сме добре. Въпреки това скоро ще започнем рехабилитация, която е препоръчителна за всички преждевременно родени дечица. Аз лично  мисля, че се развиват много добре и двамата вече надигат и въртят глави, очичките им шарят наоколо и се опитват да фокусират предмети и лица, като най-много се заглеждат в лица, а от два дена започнах да забелязвам и леки усмивчици като ги закачам и играя с тях. Те  сега са на 2 месеца, но реално са си мартенчета и са на 10 дни от термина коригирана възраст и развитието им ще се следи спрямо коригираната възраст.

А междувременно аз след всичкия стрес, който преживях  тези два месеца  и повече, се сдобих с високо кръвно.  Sad Миналия петък си го премерих и видях, че е високо  175/115, направо  не можах да повярвам, цял живот съм имала ниско кръвно... Ходих на кардиолог и сега пия  хапчета и най-после ми се нормализира. Така че пазете се много и си пазете нервите, проблемите минават и отминават, но разбитите  нерви и болести остават. 

Това е от мен засега bouquet

# 238
  • София
Ех, и ние си се будим нощем. Още от корема ми най активния му период беше вечер докъм 2-3 часа...
помпа имам ръчна на Авент. Нещо не мога да се справя с нея... добре че Филип изпива всичкото ми мляко и от двете гърди. Това цедене не ми се получава, съответно и не замразявам кърма.
На нас и дрехите са ни малки. Някои за новородено така и не успяхме да ги облечем. Особено целите пижами. Точни на ръба на омаляването са ни пижамите за 62 см. А се родихме 51...
давате ли вода? Филип я повръща и хълца след нея...

# 239
Карина,ползвам помпа на AVENT,и сьм много доволна от нея.Имах и на Tommi Tippi,но се развали още в родилното.С AVENT е много добьр вакума,и се изцежда лесно.Само трябва да се свикне.Аз редувам гьрдите.Кьрмя от едната,изцеждам я,и след три часа кьрмя от другата и я доизцеждам и така...Вьв фризера пребирам по 200мл.кьрма на денонощие.Мисля че повече не е нужно Simple SmileСтерелизатора ми е Bertoni за микровьлнова,ползвам и кутията от помпата на Tommi Tippi.Доволна сьм си,става бьрзо и лесно.Prolet,аз се опитвам да и давам вода Simple SmileСлед кьрмене да си изплакне устичката.На втората гльтка вече се чувства прецакана и плюе.Като е много гладна и давам вода,изпива 5-6гльтки и започва да ме гледа лошо,и пак плюе.Като цяло не и харесва.Но ще си и давам от време на време.Чай от копьр пробвах,но го плюе още,като и попадне на езика.

Общи условия

Активация на акаунт