Още мъничко остана МАРТенче да е в мама - тема 12

• 45 635
  • 496
  •   1
Отговори
# 240
Добро утро! Колко ще е добър деня обаче не се знае  Crazy

Ноща може да се нарече спокойна, хапвахме на 2 часа, гушихме се за заспиване, а сега  е време за закуска, че после може и да не ми се отдаде възможност  Naughty

Благодаря на всчки за подкрепата и куража. Определено точната дума за момента е шок! Шок от неизвестното, шок от това че малкото сладко същество изцяло зависи от теб, шок от това че може да не разбера че нещо и има ... абе общо взето шок от всичко!!!

За силиконовите зърна - взех си още в болницата, на някак си имам чувството че и се плъзгат устните по тях и не захапва отново добре, а и такова оливане ставаше а тях, че всичките ни налични дрехи бяха в кърма.

Аз имам помпа на Avent ръчна и съм доволна за сега, благодареие на нея мога да и оформя зърната а и освобождавам напрежението. Стерилизатора ми е на същата фирма за микровълнова - удобно и лесно е!

Не и давам вода - първо не искам, а и с този роблем със засукването като й дам от шише и после е голяма мъка с нагласяването. Иначе ММ много държеше да й давам вода ама седна и попрочете малко информация и се отказа да ме натиска да й преваря вода.

А вие спазвате ли хранителен режим? Аз ям безсолно и без подправки, наблягам на картофи и ориз, супички, майка ми ми вари жито с орехи и стафиди, правя си сок от морков, ябълка и цвекло, избягвам цитруси, ям само ябълки и сушени кайсии, пия много вода.

# 241
Аз съм с помпа на Медела-електрическа и съм много доволна също.Иначе съм без стерилизатор-по стария метод с изваряванвто действаме.Вода давам от 2-3 дни,педиатърката каза че трябва след хранене да изплаква устата,естествено изобщо не я иска,но му я набутвам малко да не му станат гъбички в устата. Иначе е сравнително спокойно бебе-рядко има истерични ревливи моменти.. Като ни почнат коликите обаче не знам какъв ад ще е-много е гръмогласен и в болницата още казаха,че плаче силно  #Crazy 

# 242
  • гр.Пловдив
Добро утро и от мен.Ние тази нощ доста се кърмихме и не се наспах,но станах да изпия едно кафе.Аз помпа не ползвам,стерилизатора ми е на Бертони за микровълнова.Вода давам да си изплакне устата,но мисля да и взема чай скоро.

# 243
  • Варна
Добро утро,ние тази нощ от доста време спах ме много .За първи път и дадох Lefax и съм ставала само веднъж да я кърмя (към 2:30ч.) след което си заспа пак че чак до сега.Много съм доволна!
Помпа и стерилизатор ползвам на Avent. Помпата ми е ръчна и се изцежда след баня (защото после винаги протичам) и ако майка ми ще идва да я гледа.
Четох за вариант в който майки съхраняват кърма във фризер в пликчета за лед,как ви се струва идеята?
А вие  вдигате ли бебето за врата след баня?

# 244
Вода категорично не давам  Naughty Това е практика, която само в България съм чувала... Нито в Япония, нито в САЩ (не съм сигурна за други места) се дава вода на кърмачета. Дори не се коментира. Ако попитам сигурно ще ме изгледат много странно...

# 245
  • Nearby
Честито на новите мами. Да са им живи и здрави дечицата. Simple Smile
Аз стерилизатор нямам, ако се налага изварявам. На този етап 2 биби, които попарвам само с гореща вода.  Помпи имам 2 - ръчни. Използвала съм едната (на Чико) точно 2 пъти, а другата е само стерилизирана.
Никола вода отказва категорично да пие. Като му дам шише и си стиска устата. Смешко малък Grinning
С белия памперс си изпатих и задника му беше станал кърваво червен чак. И с Либерото не се получи. Използвам пелени Пипи - хубави са и не пропускат, но лошото е, че се намират трудно и са едва по 10 в пакет. Вчера си взех от лидълските да ги пробвам. В началото се притесних, че са много тънки и ще пропускат. Нощес пропуснах смяната нарочно, за да видя и сутринта не беше пропуснал. Доволна съм за сега. И разбира се вече е на 3ти номер Grinning Grinning

Вчера Никола стана на месец. По неофициални данни е пораснал с 1,600кг и 6 см, но ще потвърдим във вторник на консултацията. Все още има моменти в които не знам какво да правя и ужасно се шашкам. Мъчат го колики и като се напъне чак лилав става, а на мен ми се къса сърцето. Иначе се заглежда по разни неща, хили се с баща си, ръмженето преминава в някакви сладурски звуци, започна да пропуска по някое хранене. Понякога го взимам да спи при мен на леглото - никога не ми е било така хубаво да споделя личното си пространство с някой.  Blush
Относно млечницата - принципно механизмът на засукване е такъв, че млякото отива директно в гърлото и много рядко се получава от сучене. По скоро от други фактори - слаба имунна система, гъбички при майката и т.н.
За храненето гледам да внимамвам какво ям.Пропускам млечните, защото го дразнят. Обаче ще пробвам с овче сирене. Черох, че се усвоява по-добре от кравето и не дразни така. А аз без сиренце трудно издържам. И яйца гледам да избягвам. Ако ям нещо гледам как реагира Коко и ако е спокоен значи няма проблем.

Последна редакция: нд, 03 апр 2016, 09:05 от divane_divo

# 246
И аз бях против даването на вода,но по съвет на педиатърката давах подсладена,заради продължителна жълтеница и задължително след хранене. Сега не давам вода,а чайче от анасон. На нея определено й харесва, много го пие.
Помпата ми е електрическа,стерилизатора на пара, и двата на cangaroo. Евтини и ми вършат много добра работа,особенно помпата  Peace

# 247
Добро утро,ние тази нощ от доста време спах ме много .За първи път и дадох Lefax и съм ставала само веднъж да я кърмя (към 2:30ч.) след което си заспа пак че чак до сега.Много съм доволна!
Помпа и стерилизатор ползвам на Avent. Помпата ми е ръчна и се изцежда след баня (защото после винаги протичам) и ако майка ми ще идва да я гледа.
Четох за вариант в който майки съхраняват кърма във фризер в пликчета за лед,как ви се струва идеята?
А вие  вдигате ли бебето за врата след баня?
Тези пликчета са специални за кърма, не са за лед. 11-12 лв 25 бр от аптеката
http://apteka.framar.bg/30019827/%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%B8% … -25-%D0%B1%D1%80-

Последна редакция: нд, 03 апр 2016, 12:21 от romsityyy

# 248
  • София
Добро утро, момичета! Аз да ви се похваля - изписаха ни.  bouquet
Четири дни - без усложнения, макар че ми се стори малко дълго. Някои ги изкарваха на 2 ден, а нас ни държаха.  newsm78

# 249
  • София
От няколко дена, Вики не иска да спи през деня, вчера например незнам дали въобще и се събира и 1ч сън за целия ден. Постоянно е на ръце, направо съм се видяла в чудо. Има колики, които не й дават да заспи дълбоко. Дано като са започнали толкова рано отминат и по-бързо Praynig
Ние ползваме зеления памперс и сме доволни, в началото бяхме купили от белия, но се зачерви страшно много от него.
Аз имам помпа на Авент, механична, но нещо не мога да се справя с нея, а така ми се иска да замръзявам поне малко за случаите, когато ми се налага да излизам и да я оставям на ММ

# 250
Да са живи и здрави новите бебета в темата!

Моето момче е вече на 13 дни и само на кърма, нито вода, нито чай съм му давала. Акушерката ми ми препоръча да пия по 2-3 пъти на ден чай от копър и анасон, през кърмата той стигал и до бебо.
За храната: не ям цитрусови плодове, лютиви ястия, зеле, боб, леща, лук. Закусвам обикновено кисело мляко с овесени ядки и сушени плодове, основните ми са с месо, риба, сирене, яйца, зеленолистни зеленчуци, домати, краставици, картофи, ориз, хляб, ябълки, банани, круши. Днес например ще обядваме мусака. Ползваме сол и черен пипер при готвенето.

# 251
И аз се стремя да давам вода между храненията,плюеме въпреки че има малко захар вътре.Ще свикне и с нея.Блазе ви на тези дето храните на 3 часа,мен през деня ме разбива,само през ноща е на 3 ч.
Ние много сънуваме и издаваме звуци,вие как сте с това?

# 252
При нашата бебка се получават чак мелодий,хихи.Понякога се смее с глас и ни шашка.Друг пьт се цупи и се опитва да заплаче,но само скимти.Чудно миме,кккво ли сьнуват Simple SmileМного се смях с идеята за сьхранение на кьрма в пликчета за лед Simple SmileПредставих си,как порачтва,и си слага кубче кьрма в коктейла WinkМоите пликчета за сьхранение на кьрма са на NUK 25 бр.-15,80лв.ММ ги е купувал от детски магазин.Сега от вас разбрах,че има и в аптеките.Хич не сьм се сетила,да го изпратя там.Аспиратора за нос и емот аптека.Тази нощ пак си беше обичайна,ставане два пьти на 6 и на 3 часа.Предполагам,че е спокойна и от капките(Lefax),които и давам.През деня е по-активна,и е добре,че е така Simple SmileМного по-леко се гледа второ дете.Предполагам,че с трето е още по-леко.Няма го този Шок,както писа Тьжни очи.Желая ви лек ден. Simple Smile

# 253
Честито на новите мами! Живи и здрави да са бебоците!

Ние сме с колики от 8-мия ден  Tired
Изкарахме няколко безсънни нощи и дни в плач и безпомощни опити за справяне със ситуацията!
Сега давам чай от копър и анасон. Аз пия чай от лайка. По-спокойна е определено.
През нощта правим паузи от по 4-5 часа, но през деня почти не спи и иска постоянно да я разнасяме на ръце ...

Днес ни падна пъпчето  Simple Smile Най-после, че много притеснително ми беше  Blush

Вие с какво махате петната от ако? Че се случи на 2 пъти да пропусне памперса и се беше омазала до ушите. Голям зор с това пръцкане и напъване от коликите.

Операцията си ме боли, слагам си по 1 свещичка за да ме облекчи. От познати знам че може да ме боли и след година  Tired Поглеждайки малката Габи обаче, разбирам че всичко това си е струвало  Heart Eyes

# 254
Аз пия парацетамол за мускулите ,че от ставането на леглото много ме боли.
Ние сме на 13 дни вече и днес мисля да я изведем с таткото ..Много ми се иска,малко се притеснявам да не настине,но е топличко вече ... За кърмата,спрях до изцеждам всеки ден то и няма какво,има колкото бебка да яде..
Зо килограмите,свалила съм 7 до този момент,но имам още поне 15 Simple Smile лека полека.Не ям всичко както преди определено..сладко почти не ям не ми се яде,тестено също.Козаха ми,че спагетите и пастите много помагали за кърмата,но Вики каквото хапне го изаква и след час пак сме гладни ,така че има стимулация на гърдите.... Crazy
Всяка сутрин правим гимнастика по коремче и сгънати ръчички да заздравим шийните прешлени и определено се получава.Педито ни каза,че се прави с цел като почне да лази да не си клати главата много.

Общи условия

Активация на акаунт