Още мъничко остана МАРТенче да е в мама - тема 12

• 45 635
  • 496
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте момичета,да се похваля моето момче се роди на 25.03.(Благовещение).Казва се Живодар.Роди се 3500 гр.,52 см.Той е най-сладкото бебе на света и ни прави всеки ден безкрайно щастливи Simple Smile

# 256
  • София
Имам странно питане но съм малко изплашена. От няколко месеца ми се появи една странна буца под едната мишница, която не е твърда и не ме боли но е забележима. Ходих при личната и тя ме прати на хирург, но явно попаднах на най-малоумния хирург защото каза "оооо радвай се на живота и на детето си и след няколко месеца като отслабнеш ако не се е махнало ела да го махнем". Като  мине малко време след раждането ще ида пак на лекар но се чудя дали на дерматолог или при хирург да ида? Също така дали наистина се дължи на килограмите които съм качила и е просто странна мазнинка? На някоя от вас появявали ли са се подобни неща?

# 257
  • Варна
Преди да забременея ми се беше получила малка бучица под мишницата, наистина малка, колкото грахче примерно. Личната ми лекарка каза, че е най вероятно от мазането на дезодоранта против изпотяване след прясно избръснато. Каза да я следя известно време и ако не изчезне ще ме пренасочи. Е изчезна, явно наистина беше от това, гледам след бръснете да изчаквам преди да сложа нещо под мишниците.

# 258
  • София
Аз предполагам, че е някаква подкожна мазнина просто заради качените килца и че като отслабна ще изчезне, но все пак с е притеснително  Confused

# 259
  • USA
Не ползвам помпа,не ползвам стабилизатор,дори шишета не купих този път. Имах помпа на модела електрическа но я подарих. Не давам вода нито чай. Чай пия аз който е за кърмачки с копър и анасон. Беба няма колики,а не бих казала ,че се съобразявам с храната. Месо не ям защото съм веге. Люто не обичам,сол си ръся както обикновено.
Лили дано и другите ви резултати са отлични,а ти да се успокоиш и свалиш кръвното!

# 260
Я да ви питам един страничен въпрос..
Понеже ходим на частен педиатър имате ли идея как стои въпроса с ваксините?
Не ми каза жената дали се пращат или не,защото не работа със здравната каса.

# 261
  • София
За бучките под мишниците се ходи на мамолог. П ритеснително е ако е лимфен възел. Но и тогава зависи какво е точно положението. Обикновено излиза, че не е страшно.
Аз ям всичко. Естествено не се тъпча с лук и чесън. Старая се да пия много течности и т очно фреш от цитруси пия... цедя няколко цитруса, смесвам с още толкова вода и 3-4 лъжици захар и така към литър сок си го изпивам. После продължавам с айряти и вечерта една биричка...

# 262
Привет!Prolet,биричката не пречи ли на кьрменето?Нали заминава в млякото,после в бебето.И аз имам бучки под мишниците,АГ каза,че са млечни жлези.Имахи ги и преди да започна да кьрмя.Като спра да кьрмя ще отида на по-сериозен преглед.Мен ме болят,щом ме болят не са опасни Simple Smile.Затова сьм спокойна.Желая ви хубав ден!  bouquet

# 263
  • Първомай
Добро утро момичета.
Най-после тази сутрин в 24.55 се появи и моята принцеса Валерия.
Тежи 3370 гр и е 52 см
Аз съм добре всичко мина нормално и доста бързо и сега се радваме една на друга.
Само дето нямам още грам кърма даже коластра няма.
Дано да дойде че много ми се ще да се кърми.
Лек ден от мен

# 264
  • гр.Пловдив
Честито seevi,най-накрая се реши да излезне тази  принцеса.Да ви е жива и здрава!За коластрата не се притеснявай,ще дойде,при  мен и двата пъти се случиха бавно нещата.
Някой питаше за яденето,аз си хапвам всичко и кафе пия.

# 265
Seevi,честито!Да сте живи и здрави,и да слушкаш Валерия WinkРадвам се,че всичко се е случило по нормалния начин.Нама по-хубаво нещо от това!Ще ти дойде коластрата,слагай си бебето на гьрдата периодично,да стимулира по малко,и да свиква да суче.Все ще пусне някоя капчица,при коластрата всяка капчица е ценна. bouquet

# 266
И аз да се похваля ... на 23 март се роди Теа. Изчакахме нормалното раждане, но не се получи и се наложи секцио. От 10 дни поддържам температура от 37.2 до 37.7... направо откачам... и кърмата ми не е регулярна въпреки хранителната диета, чайове и грижи от съпруга ми. Цедя, дохранвам с АМ и въобще се мъча да предизвикам нужното производство. Звънях на консултант.  Отчаяна съм... Но беба е прекрасна и добре Simple Smile

# 267
Да се отчета и аз, вчера сред 10 дни закъснение, се появи и нашата трета принцеса Ирена,4кг,53см, за съжаление индуцирано отново.Хубаво е когато всичко завършва добре, честито на всички мами,здрави бебета и слънчеви дни Simple Smile

# 268
Здравейте момичета, не съм писала отдавна. Покрай грижите за малкото съкровище и коликите съм в един кръговрат на постоянно дондуркане, сменяне на памперси и кърмене.

Виждам, че обсъждате помпите. Аз имам и ръчна и електрическа на Авент, но съм ги захвърлила след като се сдобих с проблеми /мастит, антибиотици, физиотерия и т.н/.  Naughty Бях си докарала хиперлактация с това цедене затова вече не ползвам. Разчитам на беба и естествената регулация на кърмата спрямо нуждите й.

# 269
Здравейте!
Ние днес чакаме първото посещение на Педи. Добре сме хапваме, пръцкаме и пълним памперсите. Боли ни коремчето и се свиваме и нервничим от време на време. Аз си мислих, че са колики, но Педи каза, че са просто газове, коремчето се нагаждало, коликите били след 20ти ден. Днес за първи път самичка си завъртя главичката и успя с ритане да си събуе ританките, оказа че е напълнла памперса и ми казва "Мамо смени ми памперса". ММ е още при мен и ми помага много, с каката си бяхме самички. Каката и тя е във ваканция и е вкъщи, добре се представя, изненадах се че този път нямат домашна, само да четат. В последният ден им беше тържеството за буквите, моето момиче си взе грамотата, че вече може са чете. Майка ми беше с нея и направи много снимки, а аз стабилно си поплаках от радост, гордост и тъга, това е първото събитие на което не бях с нея....но много болни има в училище и не ми се рискуваше.
Имам ръчна помпа и стерилизатор на Авент от каката. С нея помпата я ползвах около 2седмици, докато се регулира кърмата, много се запушваха тогава. Този път я ползвах точно един ден в болницата, преди да ми я дадат. Сега като наближи времето да ядене гърдите ми се стягат, но сами си потичат и освобождават.
И аз имам 2 питанки кога дадохте или мислите да давате биберон и от кога може да даваме от чайчетата за колики, ползвали ли сте, има ли ефект и от кой сте доволни? И как е по добре да се дава директно на бебето или аз да го пия?

Общи условия

Активация на акаунт