Спомени и впечатления за социализма в България

• 539 272
  • 11 975
  •   1
Отговори
# 11 460
По думите на един от учителите на един лагер: "Проблемът с водата е решен - вода няма да има."

Шегаджия си беше. Иначе вода имаше, но само студена.

Истината е, че днес щях да скоча в колата и до два часа да съм прибрала дъщеря ми от такъв лагер.

# 11 461
  • Димитровград
Ами точно ледена вода беше,  топлеше  се един слънчев бойлер само за учителите.

# 11 462
Била съм на морето на бунгала и водата за къпане беше слънчева, от едни варели над импровизираните душ кабини от тенекии/шперплат. Иначе имаше едни дълги мивки на открито с много кранове, там водата беше студена. От сегашна гледна точка е мизерно, но тогава в детска възраст изобщо не ми е правило впечатление. Съвсем други неща бяха важни и забавни. На мнение съм, че децата не бива да са разглезени и материално настроени. На морето си да се забавляваш и да играеш/плуваш , а не да оценяваш душове все едно си участник в телевизионно предаване за оценяване на хотели, който само мрънка.

# 11 463
  • София
Значи да яхваме конете, да грабваме копията и да палим огън с кремък, а? Simple Smile

# 11 464
Значи да яхваме конете, да грабваме копията и да палим огън с кремък, а? Simple Smile

Не. Ако сме деца да се държим като деца на море, които играят и се радват на плажа, пясъка, морето, водата, мидите, водораслите и приключенията, а не се втелясват като застарели примадони за някакви битови несгоди.

# 11 465
  • София
Ок. Ма не сме деца. Нашто детство е минало. Тогава е било, каквото е било. Сега е друго. Да върнем лентата ли?

# 11 466

Е, ако го правят американски деца на скаутски лагер, е друго...

# 11 467
Добре де, къде точно се очаква да ви сложат, като сте на лагер "на море"? В хотелите имаше туристи, които не плащаха по 30 лева за почивка, колкото са плащали родителите ви. При всички случаи ви е било мизерно, но без пари толкова. Като всичко през соца.

# 11 468
  • Димитровград
А за опашките пред тоалетните и разпространението на чревно-стомашни вируси няма да споменаваме. Хигиена- нулева!
Какви  хотели, какви оценки. Може би е добре да се поглежда в коя тема сме, спомени от социализма, явно различните хора имаме различни спомени. Не е и необходимо да са еднакви.

# 11 469
Никога не е имало случаи на стомашно-чревни проблеми на морските лагери, за разлика от почивките сега.

# 11 470
Ок. Ма не сме деца. Нашто детство е минало. Тогава е било, каквото е било. Сега е друго. Да върнем лентата ли?

Кой казва да връщаме лентата? Аз казвам, че за онова време това е бил битовият стандарт на морските бази и хората са го приемали като нещо нормално, както съм го приемала и аз, когато съм била на бунгала преди много години. Не е правило впечатление тогава на онзи етап. Сега времената са други, децата вече са поразглезени и търсят удобства, лукс и технологични забавления. А преди като деца не търсехме удобства , а играехме, тичахме и киснехме по цял ден във водата. Кой тогава като дете ти е гледал душовете какви са???  

# 11 471
Децата не гледат, /всъщност някои гледат и не приемат/. но и възрастните не гледат къде почиват и какво се случва с децата им,
мен това ме учудва- колко са смачкани възрастните и как приемат всичко, дори с децата им, безукорно, без да протестират за нищо,
то затова е имало и Германско, Унгарско въстание, Чешка пролет, а ние- не ...
Всяка мизерия и простотия се приема като норма, с благодарност ...

# 11 472
Тогава си е за тогава. Ясно, че очакванията и стандартите са били други. Децата могат да се забавляват и в палат, и в бежански лагер.

От другаде почна спорът - че хотелите днес не били подходящи за деца и трябвало да се строят лагери.

# 11 473
Тогава си е за тогава. Ясно, че очакванията и стандартите са били други. Децата могат да се забавляват и в палат, и в бежански лагер.

От другаде почна спорът - че хотелите днес не били подходящи за деца и трябвало да се строят лагери.
Не, не трябва. Хотелите предлагат чудесна възможност за детски лагери , която ние някога нямахме.

# 11 474

Ако съм гост в даден хотел, в който съседните стаи са заети от пищащи и хилещи се ученически класове и сутрин на закуска е зверилник няма да си помисля че хотелът не е подходящ за деца, а че децата не са подходящи за хотела. Така че зависи от ситуацията, в която е казано/написано нещо.

Като човек, който от много години не е ходил на море и прекарва отпуската си в обикаляне на европейски градове вместо на плажове не знам какво е положението в хотелите на морето, и колко е вероятно да ти се падне ученически клас за хотелски съсед.

Общи условия

Активация на акаунт