Ето, казваш, че хората не са си заключвали вратите. Ми ние си я заключвахме - и тогава, и сега. И тогава имаше ексхибиционисти, и тогава имаше крадци. Наистина нямаше какво толкова да се краде - тук Невена е права. Помня, че в съседите ни беше влязъл крадец и беше им откраднал палтата от закачалката в антрето, докато са били в къщи. Тогава нямаше и наркомани - които да те пребият за 10 лв., но и тогава имаше насилие, имаше и кражби. Имаше и мошеници по улиците - спират те и ти представят някоя сърцераздирателна история, като накрая ти искат пари. Какво толкова е различното?
Всъщност, АС/ОС идеологизира и още 2- 3, които нахлуват с някакви "факти" и данни, нарушавайки темата на темата.
Родена съм и съм живяла в София винаги и да, обикновено заключвахме вратата на апартамента, освен когато забравеше последният, който излиза и цял ден си седеше отключено.
Освен това, всички деца бяха с ключовете на врата и ако ти поне, си спомниш случай на насилствено взет от крадец, напиши- ще е интересно.
Никой не твърди, че е нямало въобще престъпления, но е смешен напъна да вадиш някакви сравнения, в които днешния ни живот да е с по- малко престъпления от тогавашния.
Най- елементарното, което всеки средноинтелигентен човек знае е, че в тоталитарната държава винаги има много повече ред и сигурност- поради водещата роля на партията и държавата.

Явно е имало местни инициативи по училищата...