Голямото ОКТОМВРИйско бебче пюре си хапва вече

• 68 242
  • 721
  •   1
Отговори
# 270
Честити половин годинки на дечицата на Калина и на LoVeLy Wife  smile3504

# 271
Здравейте, мами! Имам въпрос. След навършване на 6 мес. промени ли се нещо в поведението на вашите бебчовци? Синът ми стана на 6 мес. преди три дни и има коренна промяна: до сега заспиваше след баня в леглото си без проблем, а последните дни настана страшен рев. Не знам на какво се дължи, но е два часа зор докато заспи, носене, шезлонг, после през нощта се буди 3-4 пъти до 3 часа и след това не иска да спи повече, почва да се върти, обръща по корем и накрая пак рев до сутринта. Чудя се какво се случва, възможно ли е да се промени буквално от днес за утре или нещо го боли. Преди 3 дни сложихме и ваксина Пентаксим , та не знам дали не е свързано с това. През деня също е раздразнителен и плачлив, а преди не е плакал с изключение на времето, когато имаше колики.  Някой да е минал през същото? В понеделник сме при педи и трябва да сложим Синфлорикса, но ще я попитам на какво може да се дължи това поведение.

# 272
  • Italia
Moony26 и ние сме така от 4-5 дни. Стана неузнаваема. Нищо от това,което и харесваше преди,иска да види. През нощта е най забавно-буди се по няколко пъти,върти се в леглото, закача ме по лицето,дърпа ми косата-с две думи забавлява се. През деня нито играчки,шезлонга, активна гимнастика, не я забавлява,дори и носенето на ръце я отекчава  Sad през повечето време е кисела,плаче от нищото,пищи или издава странни за мен звуци...яде повече от преди,пюретата взе да ги плюе,а допреди няколко дни си хапваше с удоволствие. Зъби ли са,незнам,но и аз взех да се притеснявам  Cry
Сега,като чета поста ти,се поуспокоих малко..не съм единствена

# 273
Леле не знам коя от двете ви да цитирам  Laughing при нас от 5 дни е същото, някакъв ужас! Само на ръце иска, всичко ме боли вече, спи супер неспокойно, буди се по няколко пъти защото се върти и се удря насам - натам из леглото...не я интересуват нито играчки нито нищо...

# 274
Ох, и ние сме така. Племеницата ми(2г.) като я питаш какво прави Ния-отговаря "само млънка(мрънка)"До преди 2седм. беше в интервала 18-20ч., сега е по цял ден. Отказва да седи в количката, когато е будна и не зная какво да направя.
Мами, купих пюре с 9% съдържание на копър, който не съм въвела, плюс други  познати зеленчуци. Мога ли да дам цялото пюре, или тряба пак една лъжичка. Не ми се иска да го отварям ако е само за 1 л. newsm78
П.п честити половин рождени дни на всички бебчета, които са навършили 6м. Ние сме рожденици този четвъртък.

# 275
Ох, и ние сме така. Племеницата ми(2г.) като я питаш какво прави Ния-отговаря "само млънка(мрънка)"До преди 2седм. беше в интервала 18-20ч., сега е по цял ден. Отказва да седи в количката, когато е будна и не зная какво да направя.
Мами, купих пюре с 9% съдържание на копър, който не съм въвела, плюс други  познати зеленчуци. Мога ли да дам цялото пюре, или тряба пак една лъжичка. Не ми се иска да го отварям ако е само за 1 л. newsm78
П.п честити половин рождени дни на всички бебчета, които са навършили 6м. Ние сме рожденици този четвъртък.

Аз бих дала цялото щом е само 9 %...за колики не си давала чай от копър?

# 276
Най-вероятно е период, ама какъв е този период и дали ще свърши скоро, кой знае,, Усещам го по- любознателен към света, преди си спеше само по-гръб, сега се върти по корем и от там цяла нощ се ядосва, защото не може да се върне обратно и е въртележка..Дано да е временно, защото много трудно се издържа, недоспиване, цял ден мрънкане и разнасяне, особено когато няма кой да помогне и да те отмени за малко.

# 277
Момичета, това с неспането и промяната в поведението  или е някакъв период или са зъби, според мен. При моето дете се оказаха зъби, нищо че на мен не ми се вярваше, защото смятах че е рано. Откакто избиха двете зъбчета си е по - спокойна, не съвсем като преди, но и не е такова будене и мрънкане както преди 2 -3 седмици. То каквото и да е просто трябва да се изтърпи въпреки че е много трудно понякога.

# 278
Калина, дадох само веднъж от чая на Хип в малките пакетчета, дали е изпила 2-3глътки не зная. Иначе чайове и вода не дъм давала, не исках излишно да пълня коремчето с течности.
А по въпроса за обръщането-не може ли да се подпре с възглавници, или пък някое по-тежко одеало, завито на руло и да стане нещо подобно на тези възглавници за новородени newsm78 Може да пробвате, но все пак имайте едно на ум, че въпреки това, може да се завърти, знам ли и аз. Може би ако се подпре по-надолу, така че и да се обърне да няма опастност от задушаване.

# 279
Калина, дадох само веднъж от чая на Хип в малките пакетчета, дали е изпила 2-3глътки не зная. Иначе чайове и вода не дъм давала, не исках излишно да пълня коремчето с течности.
А по въпроса за обръщането-не може ли да се подпре с възглавници, или пък някое по-тежко одеало, завито на руло и да стане нещо подобно на тези възглавници за новородени newsm78 Може да пробвате, но все пак имайте едно на ум, че въпреки това, може да се завърти, знам ли и аз. Може би ако се подпре по-надолу, така че и да се обърне да няма опастност от задушаване.
Тази вечер ще пробвам да подпра, снощи си мислех, че като се върти ще се намести и ще спинка по-сладко, но беше кошмар.

# 280
Като каза Бисквитката за неразливни чаши, днес ходих да купувам и щях точно на Томи Типи, ама бяха само с твърд накрайник. Какви чаши ще ми препоръчате-с мек или твърд накрайник, марка? Мисля да му давам да пробва от чаша, а не от шише newsm78.
Ох, дано де се успокоят дечицата ooooh!. Може да е скок на растежа, или как му се викаше. Може и от ваксината да е, може и зъби. Дано да е период и да мине бързо Praynig.
В интернет съм гледала едни възглавници против обръщане. Срещах ги за новородени, но може и да стават и за сега.

# 281
Промяната в настроението аз  си ообяснявам със зъби. И при нас имаше такъв отвратителен период и не избиха зъби, но все пакк си мисля, че такава е причината.
За  чаша - аз бих взела първо с мек накрайник. Просто в магазина ще искам да е някоя, която да може напълно да се разглоби и всичко да се измие и ще разглобяваме с продавачката, докато харесам. Иначе то е ясно, че ще трябва да се подменя чашата, но аз държа да мога да я измия отвсякъде всеки ден.

# 282
Чаша взех на МАМ Starter Cup за деца от 4 месеца нагоре и съм доволна. Но не давам често вода, тоест давам само след пюре, тъй като яде само по около 50 грама и после кърма, даже понякога не давам вода след това.

Честити 6 месеца на Калина, Бебо, Елен и Lovely Wife!

Днес дадох след една седмица морков към него и картоф. Страхотно гладко пюре стана в машинката, и от нея съм много доволна. Яде по около 50-60 грама, но и аз карам бавно и не насилвам нещата.

Според мен кофти периодите не са само до зъби. Статията, която Калина пусна, е точно по книгата, която чета, авторите са психолози и са провели изследванията или по-скоро проучванията с много семейства в продължение на години и са установили как почти всички се оплакват, че бебето мрънка, не може да бъде задоволено и като цяло е "трудно" в едни и същи периоди. Няма как винаги да са зъби, колкото и да ни се иска, защото за зъби все има хомеопатия, гелчета и т.н., но за скоци в менталния растеж има само здрави нерви. За момента 4 или 5 скока са минали и мога да кажа, че Мила я уцелват много точно като време и симптоми. За този пишеше, че много бебчета плачат ако родителят се отдалечава - все едно аз го бях написала. И наистина винаги след труден период забелязвам, че прави нещо ново или нещо старо много по-добре. Но това от личен опит, все пак при всеки е различно. Жалко, че книгата я няма преведена на български.

# 283
moony26, и все пак имай едно на ум за ваксините...

аз поне бих отложила следващата и бих се поразровила по-дълбоко за ваксините по принцип...

# 284
Аз вчера взех тази чаша: http://www.hippoland.net/catalog/product/view/id/36662/s/nuk-eas … tegory/123456789/   Разглобява се напълно на съставните си части. Все още не сме я пробвали.

Общи условия

Активация на акаунт